tirsdag 30. desember 2014

for javisst, fant jeg

Her er det gode og avslappende juledager. Så nydelig det er å koble helt av og ut og bare kose seg med familie og venner. Familieselskapene har ingen ende ville tatt i år, men det forteller meg hvor heldig vi er som har alle rundt oss. Hver dag spiser vi sene frokoster på kjøkkenet og tar gjerne en kakebit til kaffen like etter, før det altså bærer i vei til et eller annet familieselskap.
Jeg syns det er så koselig å ha noen kaker stående fremme i julen. Jeg er så glad i stettfatet i ubehandlet tre. Det står i vinduskarmen på kjøkkenet med pepperkaker på. Det er bare å forsyne seg for den som vil. Trefatet er så fint til alt fra småkaker til flatbrød. Det gir den gamle og gode følelsen jeg liker så godt. Og en annen ting som gjør det samme, er den gamle kakeboksen jeg fikk tak i rett før jul:

Jeg nevnte det såvidt for dere da jeg viste noen bilder fra en kveldsoppvask på kjøkkenet for en stund siden. Da vi i førjulstiden satte i gang med småkakebaksten, manglet vi lagringsplass i form av kakebokser. Så husket jeg så godt en stor og grønn boks mamma hadde til sin julebakst. Jeg syns kanskje motivet på lokket var litt "voldsomt", men boksen rommet så mye - så akkurat en slik en ville jeg gjerne ha.

Og dere skjønner vel hvor dette bærer hen?
  For javisst, fant jeg en slik kakeboks! 

En skikkelig grønn en, stor og romslig med et litt "voldsomt" motiv på lokket. Akkurat slik den skulle være! Jeg fant den i en bruktbutikk midt i førjulsstria og den var akkurat som den mamma har. Ting trenger ikke være perfekt, det er så mye som kan gi gode minner og følelser. For jeg blir rett ut litt glad jeg, av den gamle grønne boksen. Jeg liker forresten å ha slike "kakeservietter" i boksene selv om de er gnukket og gjort rene. 

Den står her på kjøkkenhyllen. Den knallgrønne boksen, sammen med de andre som er fulle av julens go`saker. Enda en fordel med "åpen løsning" på kjøkkenet altså: man kan ha kakeboksene fremme. De er dekorative og skaper julesteming. Jeg liker det sånn. At jeg kan ha de gamle og fine tingene fremme. Men de må være praktiske. De skal kunne brukes og være til nytte. Og det er så absolutt de gamle kakeboksene.

Ønsker dere gode dager videre. Husk at det er faktisk det er jul. Det er lov å knaske litt ekstra go`saker og slappe av når man kan. Så får vi heller være litt mer effektive og virksomme resten av året. 

5 kommentarer:

 1. Love this coocie box.Sending Love and hugs for a wonderful New Year.
  Cale from Serbia

  SvarSlett
 2. Tack för all inspiration du ger med ditt engagemang. Har följt ditt koftprojekt från start här på bloggen. Du har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Ser fram emot att få följa med under 2015 och hoppas få återvända med er till gården.
  Gott Nytt År!

  SvarSlett
 3. Happy New Year, Liv, I have loved getting acquainted with you through your posts. Thank you for sharing your life with me. May 2015 be a happy year for you, filled with many blessings.
  Linda xx
  P.S. I finally have my first issue of Lev Landlig! Love the photos!

  SvarSlett
 4. Liv, I just found here.
  I looked at sooo many posts and photos. And I really LIKE them. So charming photos and home!!<3
  I wish you happy new year 2015!
  Greetings from Finland,
  Marikki

  SvarSlett
 5. Så flotte bilder, nydelig interiør og stemning. Titter innom snart igjen.

  SvarSlett