I dag har jeg hatt besøk av en journalist og en fotograf fra en avis. Vi har pratet om å la oss inspirere av tider som har vært. Det er jo nettopp min største inspirasjonskilde: Tider som har vært og dets innhold. Ikke på godt og vondt. Det er jo det som er fordelen med å leve i 2015. Man kan velge seg de elementer som gir energi og positivitet til livet. Så slipper vi, som dem, å kjempe mot naturkreftene for å ha nok mat på bordet.
En av disse elementene er å lage ting selv. Skape, og gjøre noe ut av det man har tilgjengelig. Ja, det å bake må vel inngå i det? De som "kjenner meg godt" her på bloggen, vet at jeg "øver meg på å bli en god husmor". I den forbindelse har jeg lyst å bake mer, og oftere lage skikkelig mat fra bunn med sunde og gode matvarer.
Når vi er på gården vår eller vi er sammen med folk som bor landlig og er flinke til dette, så blir jeg så inspirert. Tidligere jobbet jeg som lærer og vi var gjennom flere år på leirskole på Langedrag. Frokostene med hjemmelagde grove rundtstykker, alt utelivet, den friske luften og flatbrødbakingen inspirerte meg så enormt. Husker jeg var proppfull av gode forsetter da jeg dro hjem. Så er det slik at man ikke klarer å endre alt på en gang. Kanskje klarer man kun å legge inn noen få nye elementer til livet sitt om gangen. Men for hver gård jeg har vært på, for hvert menneske jeg har truffet som lever litt mer slik en meg, for hver tur jeg har til gården vår, jo mer vokser interessen for det å leve slik. Alt dette hører hjemme i tidene som var, og det er noe veldig forlokkende og koselig med det syns jeg.
Så blir det spennende å se hvilke ord journalisten vil bruke for å belyse dette temaet. Vi pratet i flere timer her :O) Jeg skal tipse dere om "tid og sted" for dette når jeg vet.
Ønsker dere en fin dag alle sammen!
hvor deilig !!! har en oppskrift på boller ??? Jeg ønsker å være en god husmor !!! elsker hilsener fra angie fra Tyskland
SvarSlettYou can find it here! :O)
Sletthttp://ljo-s.blogspot.no/2012/03/verdens-beste.html
Så sant, så sant. Kjenner meg godt igjen i det du skriver, altså. Og ja - vi er absolutt heldige som kan velge litt i 2015, og ikke må kjempe like hardt for maten på bordet. På den annen side har vi vel mer latskap og kjempe i mot i våre dager :-) Det er i alle fall min største utfordring som husmor; det å velge bort latskapen og heller gå for det "ordentlige".
SvarSlettHa en fin-fin dag!
Må berre seie at denne bloggen er min avoritt.Bildene gir ro langt inn i sjela, og alltid like koselig å lese det du skriv. Du inspirerer og sprer glede, så tusen takk <3
SvarSlettSå fine tanker du deler med oss, og ikke minst vakre, stemningsfulle bilder.
SvarSlettJeg vokste opp på en gård ved havet på sytti- og åttitallet. Ikke før jeg fikk barn selv, forstod jeg hvor mye verdiene jeg fikk de årene faktisk betyr for meg. Jeg kommer fra en internasjonal familie, med besøk fra hele verden under oppveksten, men de gode verdiene var de samme. Ordentlig mat, tid sammen, hardt arbeid med gode matpauser på gården og under hogsten i skogen, fikse, sy om, ta vare på og sånne fine verdier. Potetuka, som nå bare er blitt en valig ferie. Fiiine minner :). Glad vi har et godt helsevesen nå i 2015, mye annet kunne jeg fint vært foruten. Pam
SvarSlettVery nice Fotos.....greeetings from Andaluisa ! Gabriela
SvarSlettwww.frauen-reise.blogspot.com
Alltid koselig når det kommer nye innlegg på bloggen din. Bildene dine er en fryd for øyet, og jeg kan titte på innleggene dine igjen og igjen. Er litt nyskjerrig på en ting hva var det som gjorde at du tok steget og sluttet som lærer? Vil du dele det hilsen en somforeløbig er lærer selv
SvarSlett