mandag 23. februar 2015

enkel, men koselig pynt

En av mine avslapnings-sysler på gården er å fylle krukker og kar med naturmaterialer. Det er ikke mange steder å pynte her enda, men desto viktigere og morsommere blir det jo å gjøre det koselig der man kan. Som her inne på låven. På benken her står vaskefatet og det henger et speil her. Og så må jeg altså fylle på med grønt etter hva sesongen har å by på. I lykten tenner jeg gjerne et telys. Da er det så stemningsfullt og koselig her i de røffe omgivelsene.

Denne gangen plukket jeg furu og einer. Så utrolig enkelt, men så koselig. Og ikke minst nyter jeg i store inn- og utpust hvor deilig det er å bare tusle noen meter for å få tak i dette. Det er alltids naturmaterialer å få tak i her hvor vi bor i byen også, men i større monn oppe på gården. Og det koser jeg meg såå med. 

På einekvistene hang det så mange bær, og jeg har funnet ut at jeg må høste noen av disse etterhvert for å bruke dem som krydder i saus. Til en deilig elgmiddag med viltsaus, passer disse ypperlig! Bærene er modne når de har en blåfarge.

Disse to fraflydde fugleredene er så skjønne syns jeg. De har jeg funnet i grantrær rundt i skogen her på gården. Tidligere hadde jeg tomme vaktelegg i dem, men når de ligger ute, får de ikke ligge lenge i fred. Vet ikke om det er mus eller andre kryp som får lyst å sjekke om det fortsatt er godsaker i dem. Så kanskje jeg heller skal finne noen runde små steiner som kan minne om egg å legge i? Dessuten har jeg rett og slett fått lyst å kjøpe noen slike små "pappfugler" som kan festet med en liten ståltråd oppe i bjørkekvistene bak redene her. Tror jeg må gå på jakt etter noen slike og ta de med neste gang vi skal oppover. (Det vil vel si at "fortsettelse følger" da kanskje?)

8 kommentarer:

 1. Koser meg med å lese blogginnleggende dine. De får meg til å gjenoppdage alle det vakre rundt oss som ikke alltid koster noe, men som gir så mye glede bare man har tålmodighet nok til å stoppe opp og åpne sansene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker først og fremst at det tilgjengelig. Alle disse fine naturmaterialene. Man trenger ikke sette seg i bilen, dra frem kortet eller pengene, men rett og slett bare knekke en grein eller to og ta dem med hjem til glede og kos. Og på veien får jeg frisk luft og naturopplevelser i hverdagen. Dette er vel bare en vinn-vinn-situasjon dette? ;O) Jeg koser meg veldig med det i alle fall.

   Slett
 2. Jeg elsker bildene hennes, hennes inspirasjon og bloggen hennes !!! du trenger ikke i det hele tatt mye av utenlandsk dekorasjon, som selvsagt har alt !!! Dessverre har jeg ikke har flaks, så herlig å dekorere som de !!! ha en fin mandag !!! elsker hilsener fra regn Nord-Tyskland av Angie

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt artig disse google-translate-kommentarene. Jeg tror jeg skjønner essensen. Så tusen takk! Thanks!! ;O)

   Slett
 3. Herlig å pynte med naturmaterialer, det er som du sier, enkelt men dekorativt. Og så får man en naturopplevelse i tillegg. Og gratis er det jo også. Riktignok kan man kjøpe kvister, steiner og skjell i de mest eksklusive interiørbutikker, men det er da helt unødvendig å bruke penger på noe sånt! Likte veldig godt fugleredene dine, jeg.

  SvarSlett
 4. Så fint du har gjort det. Jeg er også glad i naturmaterialer. Nydelig rett og slett hos deg i dag.
  Klem

  SvarSlett
 5. Ja det ser rigtig hyggeligt ud. Det er skønt, når man kan pynte op med det, man finder i naturen. En rigtig sød og fin forårsidé med fuglereder :-) Det er meget dekorativt.

  SvarSlett
 6. Hei
  Så fint og koselig du gjør det rundt deg. Naturmateriale burde vi alle bruke oftere.

  Vivi

  SvarSlett