mandag 23. mars 2015

endelig

Ja, endelig får´n si altså. 
Jeg har alltid hatt lyst å innrede et barnerom. Nyte at man kunne frotse i lyse farger og gamle morsomme ting. Så fikk jeg sjansen, men hva skjedde? Ikke så mye på gutterommet i alle fall... Han har hatt det godt og trygt i senga si, Lille, men nå endelig har jeg fått litt mer på stell i dette rommet også!

Et arvet og herlig trefly hang vi opp så Lille kan ligge og lage trutemunn og blåselyder når han ser opp i taket fra senga. En gammel (jepp!) øyekrok, litt naturhyssing og et fint trefly altså. Det er det som skal til.

I går trålet jeg instagram rundt for å finne litt inspirasjon, og der dukket den nokså klassiske idèen opp med hjul på ei gammel trekasse. Jeg hadde helt glemt hvor genialt det er! En ferdig hvitmalt bruskasse hadde vi fra bryllupet vårt, og hjulene som egentlig skulle på det gamle kjøkkenbordet, havnet nå her. Kjekt å ha ting tilgjengelig! Jeg vil jo gjerne ha gjort det med det samme når jeg først har funnet en god løsning. I kassen ligger bøkene til Lille, og som dere ser klarer han å hente dem helt selv.

Klesskapet var vi så heldig å få en gang. Det er høyt og dypt, og inni har vi laget både en liten hylle og en stang til kleshengere. Fargen på skapet går nesten i ett med veggene, så det får jeg vurdere å gjøre noe med. Lille sitt rom ligger som dere ser tett inntil vårt rom. Trygt og godt for alle parter :O)

Vårt rom er også om dagen litt midlertidig. Siden vi holder på med litt oppussing her i andre etasje, blir det noen merkelige løsninger vi må leve med en stund. Men de får ikke dere se her ;O) For sengekroken er nokså inntakt og det føles godt med noe stabilitet. Og jeg måå rett og slett ha det litt koselig rundt meg for og trives. Heldigvis begynner begge soverommene her oppe nå å få litt system. 

Litt mer fra gutterommet. Fillerye i lyse toner på det gråmalte gulvet og en gammel flettet kurv til leker i et hjørne. Praktisk og koselig syns jeg. 

Noen klær er så søte at de må henge fremme i perioder. Lille har vært så heldig å få denne skjønne Tora-design-trøyen av gode venner/designeren selv. Den bruker han, men mellom slagene får den henge her på det blåmalte kroskapet.  

***
Så endelig altså, er det litt orden på gutterommet. Det skulle ikke så mye til heller da. Rommet har potensiale i seg selv syns jeg. Lysmalt faspanel på alle vegger og i taket. Gamle tregulver som er gråmalt og et stort deilig sveitservindu som slipper inn masse lys. Da skal det ikke så mye mer enn noen gamle saker, litt leker og en unge før det blir et barnerom! ;O)

9 kommentarer:

 1. Så både koselig og lekkert rom, heldige gutten! Jeg blir så glad nåe jeg dessuten ser flere av bøkene til Elsa Bescow, dette er noe jeg mener ale barn burde få ta del i .
  Ønsker dere fine "vårdager"!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 2. Очень прекрасная, светлая, теплая и уютная комната!!!

  SvarSlett
 3. Your nursery is very cute. I love the old things you have used, and the wooden crate on wheels is genius!

  Linda

  SvarSlett
 4. Jeg liker sånne rom som dette. Å sove i rolige omgivelser, uten alt for mye stimuli tror jeg er sunt. Nå kan det jo hende det ligger en "gåbil" i plast gjemt et sted men det du viser fram av leker laget i naturlige materialer smelter iallefall hjertet mitt. Jeg tror Lille har verdens beste mamma og pappa. og nå har han også fått seg et gutterom en liten gutt verdig. Ha en fin dag, en fin uke og nyt våren.

  SvarSlett
 5. Det er sååå koselig på rommet hans, med mange fine detaljer! Og fint når han kan få tak i ting selv. Og trygt for ham å ha dere vegg i vegg! Ha en fin dag! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Fantastisk koselig blogg! Gleder meg til å følge deg videre :))

  SvarSlett