onsdag 27. mai 2015

blomstring

Så fikk vi oss en nydelig tur til gården igjen. Vi har vært på mange småturer i det siste. På denne tiden av året er det litt enklere å ta impulsive svippturer. Det blåste litt, og det var "ha-på-jakke-temperatur", men ellers var det ikke mye å klage på skal jeg love! Plommetreet ved huset stod i full blomst nå. Jeg syns det er så utrolig vakkert med disse sarte og nydelige blomstene mot denne røffe og solbrente tømmerveggen. Det kan være stor glede i kontraster!

Vi har høstet plommer fra disse gamle grenene flere år, og jeg tror de ikke har tenkt å gi seg enda. Vi har både planer og lyst til å plante flere frukttrær på eiendommen. Og gjerne her i nærheten av disse gamle. Det har vært en hel frukthage nedover jordet her. Vi har blitt det fortalt, og vi ser det på gamle bilder. Til stor inspirasjon for oss!

De to plommetrærne som står igjen, er litt spinkle og rare. Men som sagt, de bærer altså enda frukt! De bør nok beskjæres litt etterhvert . Vi har også tenkt å skrubbe av mosen som har festet seg på stammen og grenene. Den tar nok litt næring fra selve treet. Er det noen som har gode tips og råd rundt dette, tar jeg villig i mot. Jeg vil gjerne at disse trærne skal leve lenge, lenge...

4 kommentarer:

 1. Det er så dejligt at have frugttræer. Havde jeg en større have, plantede jeg også mange flere frugttræer. Blommetræer er mine foretrukne - jeg har to: Viktoriablomme og Opal blomme. Det er så dejligt at spise dem lige fra træet.

  SvarSlett
 2. Jeg synes det ser fantastisk ud med rensdyr-lav (på dansk) på blommetræerne. Har lige læst at de ikke gør skade på træet, de bruger kun fugten fra luften. Desuden er de indikatorer for ren luft, så lad det endelig sidde...og sikke et paradis i har der!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sier du det ja. Der ser du. Jeg trenger gode råd rundt dette :O)
   Får lese meg litt opp. Kanskje laven bare må være.
   Jeg er jo helt enig i at det ser bare sjarmerende ut!

   Slett
 3. Such a beautiful place at any season of the year.

  Linda

  SvarSlett