fredag 1. mai 2015

kontor på kvisten

Her om dagen skrev jeg at jeg vanligvis velger å sitte og jobbe i stuen når jeg skal arbeide. Der de andre er. For å dekke behovet for å være sosial til en hver tid... Men noe arbeid krever stillhet og konsentrasjon, og da er det fint å ha muligheten til å trekke seg litt tilbake. Til en arbeidsplass for seg selv. Så vi har innredet en liten krok på *"kvisten". 

*Det vil si trappesatsen i andre etasje. Kvisten inneholder dør inn til soverommene, og enda en dør inn til det som skal bli vårt nye bad. Og så trappen ned da. Som dere skjønner, er det ikke et stort rom. Men det er god plass til et arbeidsbord, en stol og litt hyllegreier. Og endelig har vi gjort ferdig denne trappegangen. Trappen har stått umalt i litt for mange år. Så nå er det så godt og jeg gleder meg over det hver gang jeg løper ned trappen her. Det mangler litt småflekking, så er alt komplett og fix ferdig!

Vi har valgt to forskjellige farger på veggene i gangen. Nede er panelen fra byggeåret 1900. Da var det perlestaff som gjaldt. En nyanse av denne grønnfargen fantes på veggene her fra før. Andre etasje i dette huset ble ikke innredet før på 40-tallet. Da var det faspanel som gjaldt. Så ble det lyseblått her. Vi liker fargen godt og denne fant vi også en versjon av her. 

Jeg har ikke jobbet så mye med å gjøre det koselig her. Denne arbeidsplassen min har nemlig en tendens til å bli rotete. I arbeidet med den nye Kofteboken 2 og når jeg holder på med reportasjer, blir det mye papirer, garnnøster, bøker, kofter... Men litt sjarm må jeg ha for å trives. Gamle møbler er en av tingene som skal til for meg. Og gjerne et tent lys. Og et teppe som jeg kan ha over meg om jeg blir kald på "knehasane" når jeg sitter og jobber. Hihi. 

11 kommentarer:

 1. Beautiful, light, pastel colors. I love this little workspace!

  SvarSlett
 2. det lille kontoret ser flott ut !!! og jeg elsker den lyse taket med lys blå stripe, som er produsenten, kan du fortsatt kjøpe taket? Hilsen fra Angie fra Tyskland

  SvarSlett
 3. Så hyggelig en trappegang med skønne sarte farver. Et dejligt sted at arbejde.

  SvarSlett
 4. What a charming space in which to work. I love the colors and the little space looks cozy.

  Linda

  SvarSlett
 5. Som alltid fine bilder og farger!
  Vi har arvet et lite sveitserhus, som vi holder på å gjenskape til det opprinnelige. Den grønne fargen er nydelig, og noe jeg gjenkjenner, vet du fargekode eller noe som "ligner"?
  Ellers takk for en inspirerende blogg!
  Hilsen fra Vestlandet

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro med tilbakeføring av det gamle sveitserhuset. Masse lykke og hell med det! Fargen vi har brukt i trappen har denne: Grønnfarge: S 1510 - G20Y

   Slett
  2. Tusen takk! Og takk for at du oppga fargekoden :)

   Slett
 6. Slik eit inspirerende arbeidssted! Ljose fargar og litt kos! Eg har også ein slik trappegang, men der tørker eg tøy... Kanskje på tide med litt ominnredning? Du har slikt eit kjekt oppheng for lampa i trappa, korleis har du fått til det skrå opphenget? Mi trappelampe heng kjekt på skeive, hadde vore takknemlig for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mannen min som har laget det i tre ;O) Ellers hadde vår lampe hengt skjevt også.

   Slett
 7. Spennede med den kommoden/toalettkommoden som skrivebord! God ide!

  SvarSlett