tirsdag 12. mai 2015

ljåsliping ved bekken

I helga var vi på dagstur til gården vår igjen. Nå som det våres og vi vet at vi snart skal flytte, ønsker vi stadig å ta turen oppover. Og vi koser oss. Det er så mange muligheter for oss på den vesle eiendommen vår. Her får vi liksom levd ut interessene våre på en helt egen måte. De blir satt i system. Som her ved den vesle bekken. Thomas koste seg med litt ryddig i lia, og når ljåen trengte og slipes, var det bare å sette seg ned. Det er så tilgjengelig. 

Bekken er kjærkommen på mange vis. Bare å høre lyden av den er behagelig. Nå på våren sildrer og renner den så fint. Så har Thomas laget denne koselige broen over, så vi kan vandre inn på de gamle gårdsveiene som vi ser spor av inne i skogen. Lille elsker så klart å kaste blader og barkebåter, og se de seile sin sjø nedover med strømmen. Det er ikke siste gangen denne ljåen skal slipes. Vi har masse vi skal rydde på eiendommen. Det er gjenngrodd mange steder, og vi har så lyst å få opp igjen de gamle beitene og kulturlandskapet. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan. Og så må vi nok ha hjelp av noen sauer etterhvert! Og nå er det altså ikke lenge til vi kan være her oppe hver dag. I all slags vær. Gjennom flere sesonger. Vi er så spendte på alt som ligger foran!

4 kommentarer:

 1. Det er spennende tider dere går i møte. Jeg synest det er et tøft valg dere har tatt, men du og du, så riktig valg når dere vet at dette vil vi. Blir det i vår det blir pakket flyttelass altså? Skal bli så kjekt å følge dere. Masse lykke med på veien. 😊

  SvarSlett
 2. Det høres så koselig ut å ha en bekk sildrende over eiendommen. Den kommer dere nok til å ha mye glede av. Og jeg synes jeg hører trillende barnelatter når du forteller om Lilles fryd over sin lek ved bekken.

  SvarSlett
 3. Det gror så fort igjen, så tips fra meg ikke vent lenge men å ha på sauer...

  SvarSlett
 4. Der er ikke noget så skønt som rindende vand. Jeg elsker den lyd. Vi har ikke nogen bæk i nærheden, men har lavet et lille vandløb og vandfald i vores guldfiskedam ved terrassen. Det må vi klare os med, når vi nu ikke har så fin en gård med prægtig natur som jer :-D

  SvarSlett