onsdag 17. juni 2015

historien om

I dag har jeg endelig fått shippet avgårde avleggerne av pengeplanten. I forbindelse med innpakkingen, ville jeg gjerne finne litt ut om denne planten. Jeg hadde hørt noen artige "rykter", og måtte sjekke litt rundt dette. Jeg fant en artig liten historie. Fullstendig sann, eller ikke? Det skal ikke jeg påstå, men det er tydelig dette mange mener om pengeplantens ankomst til Norge:

- Misjonærplanten ga hant il sine venner via avleggere som vokste til i potten sammen med moderplanten.

Pilea peperomioides er plantens riktige navn, selv om den like gjerne blir kaldt både Parasolpilea, Kinesisk pengeplante og altså Misjonærplanten. Planten er hardfør, trives best i skyggen, og står gjerne ute om sommeren.

10 kommentarer:

 1. Helt sann! Jeg vokste opp med en nær slektning av Espegren i omgangskretsen, og hun fortalte denne historien. Selvfølgelig kan hun ha gjort en god historie enda bedre, men hun var liksom ikke typen til det .... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda en bekreftelse! Så utrolig morsomt. Historien kan i alle fall ikke være helt gal da. :O)

   Slett
 2. Hvor spændende. Og tænk at den ikke har været i Norge i længere tid. Jeg tror aldrig, jeg har set den i Danmark. .

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig. Jeg har aldri tenkt over det, før nå... Og nå har jeg plutselig lært en hel del om denne lille planten. Morsomt!

   Slett
 3. Pilea peperomioides - Misjonærplante - Kinesisk Pengeplante. Hos meg har den fått nytt navn: Livs Lyst. "Kjært barn har jo mange navn".
  Hjertelig takk for avleggeren, Liv! Og for en fantastisk fin og estetisk innpakning. Du er så gjennomført i alt du har hendene i.
  Håper planten vil vokse og trives hos meg - og at den får mange avleggere som jeg kan dele med andre.
  Masse hilsener fra Sissel

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at planten kom godt frem, Sissel. Håper du får glede av den - uansett hva du kommer til å kalle den ;O) God sommer!

   Slett
 4. Har også denne planten, her heter den Kineserøye, etter historien om en misjonær som hadde den med fra Kina.
  Må vøre en sann historie :)
  Nydelig blogg du har.

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg kan bekrefte at historien er helt sann. Agnar Espegren var nemlig min manns farfar og min datters oldefar. I Espegren familien har vi hat Misjonærplamten siden den gang og jeg har fått utallige planter fra min svigermor og svigerfar (altså sønnen til Agnar) siden jeg kom inn i familien for over ti år siden. Kjempefin er den og veldig gøy at den plutselig er blitt en poppis "blogg-plante";) Mvh, Pernille

  SvarSlett
 6. Så fin blogg!! Jeg ønsker meg så veldig en slik en Misjonærplante. Tar du bestillinger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du fant veien til Livs Lyst. Velkommen til å følge videre. Misjonærplanten er en artig og skjønn liten blomst. Dessverre har jeg ikke flere avleggere nå. Det kan jo hende det blir flere, så da får du bare ta kontakt igjen litt senere tilfelle :O)

   Slett