torsdag 11. juni 2015

tanker rundt det å flytte

Så har vi altså bestemt oss for å flytte opp til den vesle gården vår. Prøve landlivet på ordentlig. Vi er så spendte som to unger foran lørdagens godtepose. Vi tror det blir en fin erfaring å ha med seg i livet. Vi har begge ønsket å bo landlig, helst i ei bygd. Vi vil så gjerne ha noen dyr, og natur som ruver på alle kanter. Det er så estetisk vakkert. Selv om alt peker mot at et opphold på denne gården vil bli både fint, lærerikt og verdifullt, så har vi altså hatt mange tanker i hodet på en gang. Vi har det så godt her vi er nå også. Familiene våre er her, og gode venner. Derfor har vi trengt litt tid før vi endelig kunne bestemme oss. Jeg skal ikke skrive så mye mer om dette, for nå har vi tatt avgjørelsen og ser frem til den. Men jeg tipper det er flere enn oss som bærer på ønsker om å realisere ting som er litt over den dagligdagse avgjørelse. Det kan koste litt å gå inn i noe nytt. Man må dra fra noe som er bra, for å få andre og meningsfulle erfaringer og gleder. Man vet hva man har, og det der... Det kan koste litt å velge seg ut fra det vante. Ut av komfortsonen. Men så har jeg flere ganger i livet erfart at nettopp det tilfører livet glede. Alle menneskene man blir kjent med og opplevelsene man får som er helt nye. Det veier opp for sjansen man tar.

Hvorfor deler jeg disse tankene med dere? Hadde det ikke vært bedre om vi hadde vært helt sikre i vår sak fra dag en? Om vi hadde vist styrke og pågangsmot andre kunne missunne? Hadde ikke det vært bedre? Jeg tror mange går med drømmer og ønsker som sitter litt langt inne å realisere. Det er hardt å bryte opp fra et sted man har slått rot. Hatt det trygt og godt. Jeg vil så gjerne formidle at svaret på en drøm kan romme mer enn et rungende ja! Det er greit å ha flere tanker i hodet samtidig. Og følelser også. Det er jo slik livet er. Variasjon og kontraster. Og midt oppe i dette kan vi mennesker leve godt.

 Så nå skal snart koffertene (+ mye mye mye mer....) pakkes, og vi - 
- vi er klare for å ha det gøy på landet!

17 kommentarer:

 1. Selv om vi fortsatt bor svært sentralt så var det en stor beslutning å flytte fra det flotte gamle huset i gangstand fra sentrum i byen vi bodde i og til gården vi bor på nå, ikke minst økonomisk. men vi angrer faktisk ikke. Så jeg ønsker dere lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Åshild! Og det er så spennende å høre om andre som har tatt lignende beslutninger. Inspirerende!

   Slett
 2. Gode tanker Liv. Vi flytter nå for fjerde gang på tre år på grunn av nye oppgaver i jobbsammenheng, men jeg blir aldri helt vant med flytting. Nå skal vi til Moldova og jobbe for Frelsesarmeen der. Vi går til spennende oppgaver, nye mennesker og nye land, men det er allikevel alltid noe man reiser fra...

  SvarSlett
  Svar
  1. Og midt mellom det nye og ukjente og det trygge og kjente, lever vi. Og som oftest lever vi godt, gjør vi ikke? Ønsker dere masse lykke til!!

   Slett
 3. Og selvfølgelig ønsker jeg dere lykke til med flytting og nytt, spennende bosted i vakre omgivelser!

  SvarSlett
 4. Eg trur dette blir veldig bra! De er jo så flinke til å sette pris på det de har rundt dykk, naturen og alt som skjer der, samt historien i dei gamle bygningane! Å ha ein draum om å leve slik, tett på alt dette, det må jo berre prøvast. Eg trur de vil angre meir om det står uprøvd. Eg trur det blir bra, draumen blir livet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er akkurat det vi tenker også, Heidi. "Det må jo berre prøvast"!! Herlig. Vi kan ikke la dette stå uprøvet. Du skriver flere ting så klokt her: "Draumen blir livet". Den likte jeg også. Takk for at du deler med sannheter pakket inn i poesi. hihi! :O)

   Slett
 5. Ja, man lever kun en gang, og det sies at man angrer mer på det man ikke gjorde enn på det man gjorde i livet. Her har vi også begynt å pakke, det vil innebære en kjempeomveltning for voksne og barn. Vi kommer til å leve en tid uten innlagt vann og få en helt annen hverdag. Skolebytte for tre gutter.Skummelt og spennende på en gang. Vi skal en hel del, og eventyret har akkurat begynt. Veien blir til mens vi går. Lykke til med deres eventyr, ha det gøy underveis. Pam

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg også hørt og lært. Man angrer mer på det man ikke gjør. Og nå ble jeg så spendt på hva dere skal. Det høres så spennende ut!! Ønsker dere masse lykke til. Håper det blir like bra som det høres ut. Det er jeg sikker på at det blir. Så gøy og spennende!

   Slett
 6. Det er jo lige prøcis sådan, det er, når man skal vælge. Det tager tid, og det skal det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir det i alle fall gjort grundig :O)

   Slett
 7. Spennende. Er huset restaurert uten at vi har sett det på bloggen? Eller skal dere bo i campingvogna en stund mens dere holder på å få huset i orden. Kan ikke huske å ha sett noe innvendig fra huset på gården.
  God sommer. hilsen Inger Katrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Huset er ikke ferdig restaurert. Du har helt rett: det har ikke vært mange bilder fra innsiden av huset. Les dette innlegget for å så litt mer oversikt :O)

   Her: http://ljo-s.blogspot.no/2015/05/nar-flytter-vi.html

   Slett
 8. Så gøy at dere følger drømmen deres :) Alt for mange som bare lar det være med tanken. Masse lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner det og. At det blir med tanken. Det er enklest. Men jeg håper og tror at om noen år kan jeg si: "Jeg er såå glad vi gjorde det"!

   Slett
 9. Tommel opp for å gjennomføre det man drømmer om! Det er sånn livet skal være - gjøre det man selv tror gir en glede :) Det blir spennende! Jeg bor selv ganske landlig til, og enda så har jeg en liten hemmelig drøm om å bo "der ingen skulle tru". Enn så lenge trives jeg her.

  Lykke til med flytting og nye impulser :D

  SvarSlett