søndag 12. juli 2015

kveldsbukett

I kveld tok jeg meg en liten runde i hagen og på veien som går forbi her ved leiehuset. Det er blomster overalt. De regelrett roper "forsyn deg!" Jeg kjenner det er så godt. Tusle litt for meg selv, plukke med noen fine og fargerike blomster, samtidig som jeg setter dem sammen i en bukett. Denne gangen ble det roser og en slags nellik (mener jeg) fra hagen, og til de sterke fargene, ble det hvitt og grønt fra grøftekantene. 

Jeg festet buketten med hyssing da jeg kom inn igjen. Slik at den ikke mister sin form. For denne gangen hadde jeg jo gjort meg riktig så flid med sammensetningen. Blomstene ble et deilig innslag på kjøkkenbordet forresten. Kos til kaffen ikveld, og jeg nesten gleder meg til frokost i morgen.

Det er altså ikke så dumt det med kveldsbuketter som denne:
 Du får deg litt frisk luft, og du må stoppe opp og lete litt etter de rette blomstene slik at det står litt i stil det hele. Imens man tusler syns jeg du burde trekke noen ekstra gode og dype åndedrag, og ikke minst legge merke til at det dufter (!!) fra villjordbærene i grøftekantene. Dandér og sett buketten sammen til en fin liten samling. Det gjør du mens du går. Det går fint, for du går sakte. Når du kommer hjem, fester du stilkene sammen med en hyssingstump, og setter buketten et sted du vil ha stor glede av den. Den står jo ikke mange dagene, men dagene den står skal utnyttes. Tar du et bilde av den, holder den så meget, meget lenger ;O)

Som du skjønner, er ikke dette tips til en lur og effektiv treningsøkt. Den må vi ta en annen gang. Nei, heller en øvelse i å være til stede og nyte det gode som skjer rundt deg. Hver dag. Hele sommeren. Småtingene som kan skape minner verdt å ta med videre. Minner om varme sommerkvelder. For slikt kan man leve lenge på, når kulda setter inn. 

5 kommentarer:

 1. Nydeleg bukett !

  God sommarveke !

  SvarSlett
 2. Ingenting er så fint som bukettene som er plukket i hagen/grøftekanten. Ekte sommerglede det ♥
  Og en annen ting; så mye friskere som lufta er på bygda. Savner det altså :)

  SvarSlett
 3. Hej - hermed en hilsen fra Danmark. Jeg følger dig med stor glæde både her på din blog og på Instagram. Dine smukke og stemningsfyldte billeder er imponerende og indeholder stor varme. Du har helt ret. Den smukke sommeraften og det at kunne gå i naturen er som terapi. Man stopper op og lever i nuet. Nelliken i din smukke sommerbuket kalder vi en Studenternellike i Danmark. Rigtig god sommer ønsker jeg dig og dine kære. Hilsen Susanne fra København.

  SvarSlett
 4. Så sant som det er sagt - i disse travle ferietider (!) er det godt å få en påminnelse om hverdagsmindfulness:) I tillegg har jeg maken duk som den du har på bordet ditt, og reportasjen i bladet som ligger der har jeg lest mange ganger, ble liksom så kjent og hjemmekoselig det hele...;) Lykke til med det nye livet ditt - klem fra et litt tåkete fjordlandskap her på Nordmøre

  SvarSlett