onsdag 1. juli 2015

vi har bestemt oss for å..

For ca 9 år siden kjøpte Thomas dette gamle huset. Et arbeiderhus i sveitserstil fra år 1900. Det han spesielt fallt for var alle de originale materialene på huset. Den gamle steinmuren, flere vegger hadde kledning fra byggeåret, gamle vinuder/dører i andre etasje, og ikke minst det gamle stakittgjerdet. For ikke å snakke om at han så for seg at dette huset igjen kunne tilbakeføres - eller i alle fall ligne mer på huset slik det en gang så ut. Både ute og inne. Bildet her viser huset slik det så ut i salgsrapporten. Med blant annet "kjekke" husmorvinduer.

Vi har vært heldig å få gamle sorthvitt-bilder fra familien som bodde her tidligere. Slike bilder er til stor nytte for den som ønsker å få frem det gamle utseende på huset, og ikke minst hagen! På bildet vises det samme staktittgjerdet som stod her da Thomas tok over, og som står her i dag. 


For den som har fulgt med her på Livs Lyst noen år, vet at midt i oppussingsprosessen av dette huset, dukket jeg opp. Jeg ble etterhvert kona til Thomas, og sammen har vi sluttført dette prosjektet. Nå skal vi som dere vet, flytte. På landet. Og hva gjør vi da med byhuset? Vi har tenkt att og frem, og nøye overveid. Vi måtte bli så sikre det går an å bli. 

Så hva har vi bestemt oss for? Selge eller beholde?
Vi har bestemt oss for å selge byhuset vårt. 

Vi hadde vel egentlig tenkt å bo her litt lenger for å nyte at huset faktisk er ferdig, men så dukket det opp en gård vi hadde så lyst på... Og resten vet dere ;O) Så får heller noen andre få glede av å se hagen vokse. Frukt fra busker og trær, det får noen andre nyte. Nye eiere får ta kaffekoppen på den vesle balkongen med utsikt over elva. Og møblere de gamle rommene.... Klart det er litt vemodig, men vi føler at vår tid her innerst i blindveien er over. Det har vært kjempe fine år. Koselige naboer i gata. Stille og rolig. Sentralt. Det har vært supert å bo her! 

Men nå venter nye eventyr på oss tre! :O) :O) :O)

4 kommentarer:

 1. Så moro å se det gamle bilde av byhuset deres, med den lille jenta i porten! Jeg forstår at dere selger, og satser 110% på gården, og er ganske sikker på at dere får solgt det til en god pris! Ønsker dere lykke til med flyttingen, og håper dere får kost dere litt i sommervarmen også! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Dere kommer til og få det så fint på landet der dere har den andre eiendommen, klart det kommer til og bli litt vemodig og flytte fra dette fine huset dokkers, men tror dokker har tatt rett avgjørelse, det koster tid og penger og følge opp 2 stk eiendommer.

  Ha en fin dag videre, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Skulle gjerne kjøpt huset deres. Det er jo såååå koselig og fint. Så spennende dette blir for dere Liv. Gleder meg til å følge dere videre i nytt hus på landet, fjellet. Der er det jo vakkert.
  Klem fra Line Kirkevold.

  SvarSlett
 4. Så gøy å se bildene. Både det gamle av hvordan det var da Thomas kjøpte det, med de "kjekke"husmorvinduene. Sånn det var orginalt og sånn det har blitt. Dere har gjort en fantastisk jobb med huset og hagen. Heldige er de som får kjøpe det. Sørg for å få noen som setter pris på den flotte eiendommen og det vil leve videre i mange, mange år. Skjønner at det er vemodig å flytte fra det, men alt har sin tid, heter det. Nå skal dere satse tid og krefter (og penger) på den flotte eiendommen på landet. Den kommer til å bli så fin! Et fantstisk sted å bo og ikke minst et flott sted for Lille å vokse opp. Hilsen Berit.

  SvarSlett