mandag 24. august 2015

det går sin gang

Joda, her går det sin fine gang. 
Her på landet. 

Det har vært sommerdager, slike vi nordmenn bare lengter etter hele vinteren, en god stund nå. Naturen skinner, og det gjør ansiktene våre også. For denne varmen gjør jo godt for både kropp og sjel. Her i området er det så mange fine strender. Jeg er en person som foretrekker ferskvann fremfor saltvann, om jeg måtte velge, så det er jo fantastisk at vi har tilgang på steder som dette. 

Huset og tunet rundt leiehuset har mange trær og fruktbusker. Vi har høstet både kirsebær, rips, solbær, stikkelsbær, og ikke minst har vi høstet dette treet for sommerepler. Det har blitt smuldrekake og syltetøy. Og om metoden for innhøstningen er litt utradisjonell, holder vi i alle fall tradisjonene med sylting og safting i hevd. Og vi tenker; dette må vi bare mer! Mye mer! 

Men det det kanskje dreier seg mest om akkurat nå, er... yes, kofter! Lene Holme Samsøe og jeg har vært sammen denne helgen og jobbet fra morgen til kveld. Nå er det innspurt! I dag har jeg vært på trykkeriet og fremdriftsplanen er klar. Kofteboken 2 kommer ut den 21. november. Hvor lanseringen blir, skal jeg komme tilbake til. Veldig snart! Jeg sier det hver gang det er snakk om Koftebøkene: Lene og jeg gleder oss såå til å vise dere alle de fine koftene vi har plukket ut til bok 2. Vi kan nesten ikke vente nå. Hva disse tradisjonelle mønstere har å by på altså! Alle mønstrene er inspirert av de gamle og historien så klart, de er kun kledd i nye former og anvendelige farger. Perfekt møte mellom fortid og nåtid om vi skal si det selv! :O)

2 kommentarer:

  1. Åhhh, hvor jeg gleder meg. Vi som har kofteboken 1 syntes jo den er topp, så forventningene til nr 2 er store. Det er så utrolig mange flotte mønstre å velge i. Vi har vel arbeid å kose oss med i mange år nå. Og så kjekt at så mange har interesse for kofter!

    Gratulerer til deg og Lene med enda et vellykket prosjekt. Hilsen Kirsti

    SvarSlett
  2. Da blir det nok en strikkebok på meg etterhvert! Den første var så spennende og lekker.. Flott arbeid! Så nå er forventningene til den neste deretter�� Gleder meg skikkelig, kjenner jeg! Det virker som dere har det superfint i leiehuset, forresten, så heldige dere er i denne ventetiden! Kreativt å høste eplene fra biltaket, he he.. Kanskje tryggere også, enn å stå og vakle på en lang stige? Fortsatt god sensommer til dere i lia! Gode hilsner, Tine

    SvarSlett