mandag 10. august 2015

panel

Panel er den vakreste innredning syns jeg. 

Med heltre i tak, gulv og på vegger, krever det ikke så mye møbler og "stæsj". Det er så vakkert og enkelt i seg selv. Ønsker man et gammeldags uttrykk i huset, er panel stikkordet altså ;O) Perlestaff, som her på kjøkkenet, eller faspanel som på soverommet er vakre slag. De smale og gamle paneltypene. Fargen på rommet kommer så godt frem, enten den er lys eller mørk, i treverket. Man kan male akkurat den samme fargen på gips/tapet og panel, og det gir to veldig forskjellige uttrykk syns jeg. Dessuten er panel levende materiale og det luner så godt. Dessuten blir det så fin "klang" i rommet. Det blir ikke ekko fordi lyden treffer "bløte" og levende materialer. Det er noe ekte, og så klart gammeldags, over det. Og den slags liker jeg! I huset på gården blir det også panelkledde vegger. Stort sett i alle fall. Kanskje beholder vi noen tømmervegger her og der. Det kan også se ut som vi faktisk får en hel stue med tømmer, men ellers blir det - ja, panel. Det blir en litt bredere type enn vi har hatt i byhuset, fordi våningshuset på gården tilhører en annen tidsperiode. Vi har et rom i huset med de originale håndhøvlede panelet. Den skal nennsomt pusses og males i fargen som befinner seg innerst under alle lagene. Oioi, som vi gleder oss til det! 

11 kommentarer:

 1. Hei Liv. Jeg er helt enig, panel er vakkert. Vi har panel i alle rom her i vårt gamle hus. Gleder meg til å følge dere i arbeidet med gården og huset.
  Hilsen Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også, Merethe! Vi kan nesten ikke vente nå. Det blir så gøy å se at det endelig skal bli et HUS, ikke bare et skall.

   Slett
 2. Helt enig :-) Og du så fint du reier opp! Helt imponert, jeg. Herlige farger på sengtøyet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns det er så koselig å komme opp på soverommet når det er reiet opp. Og her i leiehuset, er vi mye mer i andre etasje og går stadig forbi en åpen dør. Da må det være litt koselig på soverommet også ;O) Tror nok du er enig med meg der! I det skjønnet huset hos dere, var det jo så fint overalt.

   Slett
 3. Hei :-)

  Blir så glad når jeg ser det er flere av oss som sverger til levende materialer - det er noe helt eget med panel.
  Jeg syns det er så spennende å følge med på prosjektet deres :-)
  Så gøy at dere følger drømmen deres :-)
  En stue med gamle tømmervegger høres jo helt fantstisk ut - det blir en helt egen stemning med det -
  det må jo bli koselig :-)

  Jeg har akkurat sittet og sett på gamle paneltyper selv om dagen - siden vi så smått er igang med planlegging av et tilbygg til seterbua vår og der vil jeg gjerne at det skal passe inn i tidsepoken som vi allerede har, men det er neimen ikke så enkelt når man skal detalj-planlegge ned til minste detalj...
  Så moro å se på dere som innhar så mye kunnskap på disse områdene.
  Jeg får følge godt med på innleggene dine fra huset - så jeg kan snappe opp et tips eller to :-)

  Så gøy at de første dyra allerede er på plass - så dere har fått dere høner. Så moro :-)
  Da blir det egg etterhvert :-)

  Ønsker deg lykke til med alle prosjektene dine - både restaurering og koftebok.
  Blir en spennende høst for deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er jo god da, Lena! Tusen takk. Det er helt sikkert mer kunnskap og historie og innta, men vi syns det er så morsomt. Og interessant. Så jakt på stilepoker er spennende for oss. Så moro at dere også er litt på jakt. Setra kommer til å blir såå skjønn. Kan hende kan dere sjekke med en lokalt sag. Om de kan ha bredden og riktig panel til veggene der oppe. Eller om de kan lage den. Sånt blir jo så klart litt dyrere enn å kjøpe standard.... Jeg tenker bare høyt. Høres så moro ut med denne fornyelsen av den skjønne plassen deres i alle fall. Da blir det kanskje enda enklere å være der oppe.

   Hils og kos dere videre!

   Slett
  2. Takk for tips om lokal sag - det skal jeg sjekke ut...
   Jeg var i et gammelt eldhus her om dagen - så jeg fikk en genial ide om hvordan tilbygget kan legges inntil den gamle seterbua vi har... Så det er der panelen kommer inn - for jeg har lyst til å bygge nytt, men vil gjerne att det skal se ut som det har stått der bestandig... Hehe....det er litt av et hodebry skal jeg si deg :-)

   Slett
 4. tu blog es bellísimo. Me encanta tu casa, parece de pelicula.
  Andrea

  SvarSlett
 5. Panel hele huset vårt også, men i litt forskjellige varianter pga huset vårt er som et lite Pippi villa villa kulla med utbygg her og der. MEN jeg elsker det:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som et herlig hus!
   Og det forteller jo en hel del historier det da. Fra forskjellige stiler og perioder.
   Det har sin absolutte sjarm det!

   Slett