Igjen nærmer det seg plommetid i Norge. Jeg får bare mer og mer sansen for å høste inn fra naturen. Det er jo så mye spiselig der ute! Jeg ønsker å lære så mye mer om dette, og være litt "selvberget". Ikke alt for mye da, for butikker må man jo også ha. Men vi har mye å gå på her tror jeg. Og i år gleder jeg meg til å plukke inn resten av ripsen, og i tillegg kirsebær og epler. Det er litt av hvert her i leiehuset skjønner dere. Og så gleder jeg meg til å få plantet mer oppe på gården. For det er jo der vi skal leve dette livet vi har så lyst til, for fullt :O)
Men nå glemmer jeg meg jo nesten helt bort her. Det var nemlig plommer vi skulle prate litt om. Ikke så mye da, for jeg har nemlig laget en reportasje på fire sider i det nyeste av Lev Landlig. Der får dere både oppskrift på plommesyltetøy, litt fakta om plommer, og ikke minst tips til merking av glassene. Det er jo halve moroa! Merkingen og pyntingen mener jeg. Jeg koser meg så når jeg får tid til slike ting, og det er litt stas å sette dette på bordet. Ja, jeg er jo rett og slett litt stolt jeg, når vi kan servere hjemmelaget til gjestene. Kjenner husmoren i meg vokser. Hihi. Denne gangen hang jeg til og med på et blad fra plommetreet på merkelappen. Det holdt seg godt og grønt lenge.
Such a nice presentation of your canned preserves! and the plum leaf is a special addition!
SvarSlettSuch a nice presentation of your canned preserves! and the plum leaf attached is extra special!
SvarSlett