torsdag 17. september 2015

utemøbler inn?

På tide å ta utemøblene inn? 

Ja, tiden for det har nok kommet. Litt vemodig, men samtidig er jeg klar for koselige innekvelder og heller ta på meg varmere klær når jeg er ute. En god og varm kofte for eksempel ;O) Vi har tatt inn de fleste utemøblene nå, men det er noen som får stå ute hele året. Som det røffe langbordet og benkene våre oppe på gården. For det første er det tungvindt å flytte disse, de tar stor plass, men ikke minst er det jo fordi jeg ønkser å ha litt miljø på tunet selv om det begynner å bli kaldt i været. Blir det ikke ødelagt da, sier kanskje du? Jo, med årene blir dette slitt, men materialene vi har bygget disse møblene i, er enkle. For at de skal holde så lenge som muligh har valgt å ikke male bordet. Slik blir ikke vann liggende under malingen og råtne. Det tørker raskt opp når været er bra. Benkene er hvite rett og slett fordi dette er rester fra benkene Thomas laget til våre utevielse. Vi satt igjen med seks slike benker etter brylllupet ;O) 

De andre benkene har vi plassert litt rundt hos familiemedlemmer, slik at vi kan samle dem når gjestene blir mange. Som denne vårdagen på gården vår da tunet ble fullt av gode venner og familie. Vi har også kjørt avgårde med møblene våre herfra til andre som har trengt dem. Litt tungvindt, men veldig kjekt også!

- Det er bare litt dumt når man glemmer nøkkelen til bommen og må bære benkene opp de bratte bakkene til gården... Dette var før vi flyttet fra byen, og vi kunne jo ikke kjøre ned igjen for å hente nøkkel. Det ble heller til at Thomas måtte være kreativ. Og jekkestropper kan være gode å ha i nøden som dere ser!

6 kommentarer:

 1. Kjenner til det der med å glemme nøkkelen til bommen. En gang tok tante med nøkkel, men det viste seg å være nøkkelen til bedehuset i stedet :)! Vi lar de store tunge tremøblene stå umalte og ute om vinteren. I det kalde været dekkes de med saueskinn og kakaoen lages over åpen ild i bålpannen. Høstkos på høyeste nivå :). God helg. Pam

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Så utrolig herlig. Så stod hun der med nøkkelen til Bedehuset. Så skjønn og god. Hihihi. Dette fikk meg skikkelig til å smile 😊

   Slett
 2. Så fantastisk smuk en udsigt fra jeres udemøbler. Tænk at kunne sidde og nyde sådan et syn! Så herligt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt for øyet, og jeg tror også det er godt for sjelen å sitte der helt i ro.

   Slett
 3. So peaceful! You are blessed to live in such a beautiful place.

  Linda

  SvarSlett
 4. Med den utsikten skjønner jeg godt at dere lar møblene stå ute hele året! Og så fint utebord og -benker! Finnes det en 'oppskrift' på dem noe sted? Eller kanskje kan det komme en i Lev Landlig? ;-)

  SvarSlett