mandag 2. november 2015

huset vårt er klart, og legges snart ut for salg

Ps! I dag blir det mobil-bilder.
Det er mye som skjer om dagen. Litt for mye i grunn. Bortsett fra bokprosjekt, pender vi mellom huset her i byen og leiehuset i Kviteseid. Hele høsten har gått med til å gjøre byhuset i stand for å kunne selges. Hvorfor tok det så lang tid? Var ikke det meste ferdig? Visst manglet vi noen "typiske lister man kun får på plass om man skal selge", men det er altså ikke det som har tatt tid. Hele den tiden vi har bodd i dette huset, har vi hatt et midlertidig bad. Det var først nå vi hadde tid til å lage badet, og nå er det altså gjort. Jeg burde tatt mange flere bilder, for det ble et såå deilig rom! Og ja, jeg er den første til å innrømme at det er litt kjedelig at vi ikke skal nyte det selv. 

For første gang hadde vi hatt mulighet til å tusle rett inn fra soverommet og inn på et deilig stort bad (like stort som kjøkkenet nede!) som også hadde vært varmt og lyst. Vi gikk bokstavelig inn i et kott her før... Puh! Soverommet har virkelig blitt et utrolig godt rom med balkong og utsikt til elva, vedfyringsmuligheter og deilig bad rett på utsiden! 

Fliser hadde vi kjøpt inn for en god stund siden. (Før vi tenkte at vi skulle selge.) Det ble kvadratiske metrofliser på vegg, og sjakkmønster i grått og natur på gulvet. Faspanel øverst (utenom i våtsonen som ikke syns på bildet), som ble malt gul. En slik gulfarge som har vært vanlig i gamle hus malt på 40- og 50-tallet. Så ble det rett og slett Ikea-innredning. Det var den vi syns passet best til huset. Vi ønsket jo at nostalgien skulle følge oss inn i dette rommet også. 


Vi har vasket, ordnet og nå er altså huset klart til å selges. Huset i Skien kommer straks ut i en Finn-annonse. Dette blir spennende, rart og vemodig, og samtidig greit. Vi kjenner at vår tid i dette huset er over. Vi har hatt supre år her nede i blindgaten. Hatt mange koselige samtaler med naboer over hagegjerder og turgåere som tusler forbi. Hatt besøk i hagen og sett solnedganger over elva. Ikke minst er jeg takknemlig at jeg fant en mann som bodde i et slikt hus jeg hadde lett etter og drømt om ;O) Ja, både huset og mannen altså!


Det blir rart å skulle forlate dette, men vi er klare for nye eventyr! 

Så er du på utkikk etter hus i Skien/Porsgrunn? ;O) hihi
Det er ikke meningen at dette skal være en salgsannonse. Jeg ville egentlig bare vise dere hvor fint det har blitt. Huset vårt. En liten stund til.

EDIT: Huset er solgt. 

6 kommentarer:

 1. Your house is beautiful!! I would find it hard to leave, but your farm is going to be fabulous!

  Good luck with the sale of the house.

  Linda

  SvarSlett
 2. This is such a beautiful post, a bit of a love letter to a house.

  Whoever buys this house is very fortunate indeed.

  What fun awaits you all in your adventures at the farm. xo

  SvarSlett
 3. Huset er så nydelig, og de som er så heldige å få kjøpt det er bare så - ja, nettopp heldige. Er det ikke godt å tenke på at en føler seg ferdig med noe, det gir en egen ro på en måte. Livet kan gå videre et annet sted, med alle de utfordringer, gleder og sorger som måtte komme. Lykke til både med salg og livet på landet. Hilsen Berit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det var nydelig sagt. For livet går videre på et annet sted, MED alle de utfordringer, gleder og sorger som måtte komme. Nettopp det. Livet blir ikke bare det ene eller det andre når man følger en drøm. Det blir alle delene.

   Det syns jeg var så riktig og fint sagt. Tusen takk!

   Slett
 4. Lykke til, så nydelig et hus...!

  SvarSlett
 5. Lykke til Liv, med hussalg, bok, gården, framtiden..... !!!!
  Huset ser kjempefint ut - også uten ditt "ekstra"!!!
  "Blanke ark" på en måte. Det er vel kanskje ikke alle som liker "den landlige stilen" (selv om jeg og du gjør det) Men så bra at du la ut noen "før-bilder" i prospektet.
  Med din energi og kunnskap og guts og og og .... vil du få til det meste - som du vil få til.
  Hilsen Else Sissel

  SvarSlett