mandag 30. november 2015

slik ble det i år

Ja, i år ble det slik. 

Det er artig dette med adventstaker. Mange ønsker liksom å gjøre det litt annereldes hvert år. Selv om vi ikke hvert år rekker å gjøre så mange kreative sprell, blir som regel 4 lys tent i en eller annen form i løpet av førjulstiden. I år ser jeg at folk gjør alt fra å benytte adventstaken de kjøpte i fjor, til å sette fire fyrstikker i toppen av fyrstikkesken (haha PINSLE ;O) Og man bruker lilla, hvite eller en helt annen farge på lysene. Man står liksom fritt til dette. Eller gjør vi det? Jeg som er glad i tradisjonen burde jo gått foran som et godt eksempel og brukt lilla lys. Saken er bare det at jeg stadig ikke har et godt forhold til fargen lilla...Vi finner liksom ikke tonen vi to. Jeg ser jo andre bruker det i mange sammenhenger, og med stort hell. Men når det kommer til meg, velger jeg heller andre varianter. Så våre adventlys er også i år hvite. 

Inspirasjonen kommer litt herfra og derfra. Det er jo slik vi gjør det. Henter opp et tips her og et der. I butikken der jeg kjøpte denne fine skjærefjøla i marmor, stod det fire adventlys klare. Jeg syns det var en god, og brannsikker, idè! Og etter en dag med boksignering inne i gammel stall med mye hvit mur og tilårskomment (nå hørte jeg ut som Bruaset i "Der ingen skulle tru..." - hm.. jeg liker det ordet! Så takk Bruaset;O) treverk, fikk jeg lyst å hente inn litt slikt her i leiehuset også. Jeg tok med meg lommelykten og tuslet over tunet til uthuset en kveld. Under taket fant jeg en bred planke med fantastisk patina. Det var bare å tørke av et par edderkopper og en liten runde med kluten, så la jeg den som "duk" på langbordet her i stuen vår. 

For å holde tellingen på hvilket lys som skal tennes hvilken søndag ;O), finnes det jo så mange muligheter. Jeg har hatt litt dilla jeg skal jeg innrømme. Jeg har flere sett med slike i diverse varianter. I år ble det sink-platene. Sammen med et barkeblad og et lite reinsdyrhode i ikke-typisk-meg-materiale. Blant og hvit porselen som kanskje passer best i et moderne og minimalistisk hjem? Men sammen ble dette fint syns jeg, og det passet jo med litt dryreliv nå som vi faktisk bor ute i de store skoger på landet! Hihi. 

6 kommentarer:

 1. Hvite lys er lekkert og adventstaken din var veldig fin. Kjekt å bruke en fjøl istedenfor at man nesten alltid tenker at man bør ha et lysfat. Kjempe fin pynt du har laget på lysene med tall. Flott
  Ønsker deg en fin førjulstid.
  Hilsen Anne Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo utrolig hva man kan bruke egentlig. I år ble det altså brødfjøl i marmor :O)

   Slett
 2. Lilla er ikke min farge heller..noe protesterer i meg når jeg legger på lilla løper på bordet..Men nå fikk jeg et puff til å ta den vekk...og ikke huske å kjøpe lilla lys...

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff da - hehe. Ja, vi kan jo velge selv. Er du ikke enig? :O)

   Slett
 3. Man kan lave adventsdekorationer på så mange forskellige måder. Jeg har flere ;-)
  En som krans - som bliver flettet af det, jeg finder i naturen og haven og med fire hvide lys - og en anden - i år i en zinkbakke med fire lilla lys. Og naturmaterialer. Den er skøn - og passer fint til vores stue - og mig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy å høre om dine idéer. Og ingenting er som naturmaterialer syns jeg. Det er så fint og gir duft og god stemning. Herlig rett og slett!

   Slett