onsdag 9. desember 2015

autentisk inspirasjon

I dag skal jeg rett og slett ta dere med inn i leiehuset vårt en liten sving. Dere har ikke fått sett mange bilder fra rommene i dette huset. Jeg har kviet meg litt for det, skal jeg være ærlig. Av flere grunner: For det første er ikke huset vårt. Jeg viser liksom frem andres hus. (Jeg har fått lov ;O) En annen grunn er at alt er så midlertidig her. Vi har ikke pakket ut alt vi eier. Mange esker står enda nede i kjelleren, og fremme har vi mest det vi absolutt trenger. Ok, og litt til. Men her ser dere i alle fall soverommet vårt. Døren står alltid åpen, og midt i mot er trappen til første etasje, så dette er det første synset vi møter på vei opp. Legg merke til at jeg har redd sengen. Det må jeg alltid gjøre. Nettopp av den grunn jeg nå sist nevner, men også fordi jeg syns det er så mye hyggeligere å gå opp for å legge meg og møte dette istedet for en uryddig seng. På sengen har jeg nå i julen et heklet sengeteppe, og over et gammelt vevet åkle. På skapet henger en kjole jeg bruker mye, og den matcher det gamle teppet.

Men poenget med dette innlegget var egentlig å vise dere hva som ligger på mitt nattbord. Jeg syns vi har et forholdsvis hektisk liv om dagen. Det har roet seg mye nå som huset i byen er ferdig oppusset og Kofteboken 2 er ute i butikkene, men likevel. Om kveldene er det derfor så ekstra godt å sette seg ned (når man kan det) og finne frem en god bok. Og nå skal jeg innrømme noe for dere; jeg er så glad i å lese bøker fra 40- og 50-tallet. Romaner. Gode historier. Jeg blir så god og rolig av det, for bøkene er alle koselige. Ikke noe skumle greier på meg! Og moralen i disse bøkene er så høy at jeg titt og ofte både må smile og le. De tenkte så annerledes enn vi gjør i dag. Noe har så klart ikke forandret seg, og det er fint å titte inn i fortiden på denne måten. Jeg lærer så mye av det også. Forfatterne skrev jo ut fra den tiden de levde i, den tiden som fasinerer meg på så mange vis. Jeg får autentisk inspirasjon. Så nå har jeg en hel liten bunke å lese. Flere finnes i bokhyllen nede i stuen. Bøkene har jeg arvet og kjøpt på loppiser opp igjennom årene. Og når de er lest en gang, gir jeg de tilbake til en annan loppis. Eller jeg tar vare på de jeg syns var ekstra koselige. 

Den siste boken jeg leste nå var "Du hører dalen til". Så nydelig. Boken handler om flere familier som bor oppe i bygdene der de store fjellene skiller en gård fra en annen. Mange timer til nærmeste nabo, og jeg fikk være flue på veggen da de ryddet seg land, møtte på vanskelige mellommennesklige problemer og fant veien hjem igjen. Til dalen...

Jeg har faktisk tenkt å lage ytterligere et innlegg om nettopp denne boken. Et lite avsnitt i den var så vakkert syns jeg, at jeg må dele det med dere. Så snart dukker det opp et vakkert og poetisk innlegg her på Livs Lyst ;O)

Jeg glemte forresten å nevne at bøkene har ikke bare fint innhold, de er superfine i bokhyllen. Godt leste og i duse og fine farger med gulnede sider. Herlig!

7 kommentarer:

 1. Love your fotos and love your blog ♥
  Manu

  SvarSlett
 2. Så koselig tips, kanskje jeg må prøve å få lest noen av de gamle bøkene jeg har stående i hylla i Lunden :-) Det ser jo riktig så koselig ut i leiehuset også ~ ser at du har fått satt ditt preg der og da blir det koselig! Ha en fortsatt fin kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det. De har så herlig innhold mange ganger. (Nå vet jeg jo ikke hva slags bøker du har i hyllene hos deg da men..hehe.) Det er i alle fall artig å lese historier fra tider som var. Artig å se hvordan de tenkte, og det er mange gode historier.

   Slett
 3. Vakkert, Du holder stilen uansett :-) Autentisk inspirasjon ?
  karii :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, haha! Jeg har skrevet helt feil. AUTENTISK inspirasjon så klart. Takk for hjelpen, Kari!!

   Slett
 4. Så koselig blogg du har. Jeg liker stemningen.. fine naturbilder. Kom over bloggen din via koftejakten. Jeg er veldig glad i å strikke. Blir inspirert og glad av å bla i koftebøkene dine. Har strikket flere kofter fra begge bøkene.
  Akkurat nå har jeg et spørsmål ang sengesettet på dette koselige bildet. Vet du hvor det går an å få tak i akkurat det sengesettet? Tror jeg har sette på det før...er det ikke veldig myk flanell? Hvilket merke?
  Mvh. Sol

  SvarSlett