torsdag 10. desember 2015

lyng og mose og smil

Det er mye som er vakkert her i livet, og som jeg nevnte her om dagen, så er gamle tømmerhus noe av det fineste jeg vet. De tingene som har sjel, som har levet en stund, som har forårsaket eller vært tilskuer til masse glede, de liker jeg. Og så nevnte jeg gamle bøker. Å sette seg ned med en god og gammel bok, det gir meg den roen jeg leter etter på kveldstid. Dessuten er de så fine i bokhyllen. Og nå har jeg altså akkurat lest meg gjennom side for side i boken "Du hører dalen til". Skrevet i 1940 av Per Hillern. Og gjennom den ble jeg med på en reise fra krig i byen til et mer fredsommelig liv i en bygd oppe i fjellene. Og der oppe utspinner det seg blant annet en liten kjærlighetshistorie da vet du. Og nå kommer jeg til noe som også er så vakkert. Ja, det er ren og skjær poesi. Nemlig et lite avsnitt fra denne boken som jeg syns var så skjønt. Det er jo ikke sikkert dere vil oppleve det på samme måte, men for meg klang det så godt i hjertet. Jeg deler det helt til slutt i dette innlegget så kan dere tygge litt på det ;O)

*Jeg smetter inn et lite tips før jeg sisterer: 
Som bokmerke bruker jeg en lengde naturhyssing med en stor knute i toppen. Eller bunn om du vil.
Den vakre juleblomsten har jeg pakket varlig inn med mose.

Så endelig til det vakre poenget:

"Det vandrer to mennesker i sommerkvelden bortetter fjellvidda. Over sørhimlen har det dratt opp vakre skyer som gylles av sola. Langt inne i landet blåner Norges trollrike og jotunheimer med tinner og tårn opp under himmelen. Og fjellet har fivil og dvergbjørk og små grovsik og vide myrer og lyng og mose og smil. Små veier bygget etter vare dyreinstinkt snor seg laglig og forstandig rundt åser og høydedrag."

Dette lever jeg meg så inn i. Det er nesten så jeg leser om Thomas og meg selv på livets landlige vei akkurat nå. Tett inn på naturen som har så mye å lære oss, utsikten fra gårdstunet til blåner og jotunheimer... Der oppe følger vi våre drømmer, og blant lyng og mose skjuler det seg fornøyde smil. 

5 kommentarer:

 1. Underbara bilder.
  Ha en fin fredag
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig du syns, og at du tar deg tid til å fortelle meg. Det gjør meg glad :O)

   Slett
 2. Vakkert! (Jeg tror jeg må lete etter den boken!) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det. Og populære må de ha vært også. Ser at den ene boken er trykket opp i 7.opplag og har solgt 30.000 eksemplarer! Det er jo imponerende.

   Slett