fredag 4. desember 2015

julepynt-inspirasjon 1: bordpynt

Til den samme reportasjen, og på den samme gården som på bildet i forrige innlegg, dekket Vibeke Sæther Svenningsen og jeg også et bord. Et slags familie-julebord. Førjulsgrøt stod på menyen, og ved hver kuvert la vi en serviett festet inn i en gammel kirchstang-ring i tre, sammen med en liten furu-tust. Gammelt porselen sammen med sølvskjeer ble motpolen til alt det naturlige og røffe som linduken og bordpynten ellers. 

Midt på bordet la vi en lenke av levende grankvister som ble hentet ute i skogkanten like ved, rett før gjestene kom.  Med kongler og epler ble dennen bordpynten så effektfull som vi ønsket, for materialer som dette gir av seg selv julestemning igrunn. Men vi skal ikke glemme de levende lysene. De trenger vi alltid!  

Så enkelt og naturlig kan det altså gjøres. Ikke noe hokus-pokus, bare bruk det du har og regn med en liten skogstur i forkant ;O) Dette skaper stemning for gjestene som kommer. Og nå ble jeg faktisk litt gira her. Vi skal ha gjester til mat ikveld. Spørs om jeg ikke må ut og plukke litt grantuster og slikt jeg også!

1 kommentar: