torsdag 3. desember 2015

julepynt-inspirasjon

Mange av oss gleder oss over at julen igjen er her, for da kan vi finne frem julepynten. Nå har den stått nedstøvet på loftet eller innerst i skapet lenge nok. Det er like spennende hver gang. "Frem med den gode gamle julestjernen, og der er julekrybben..." Eller er det kanskje mer slik at spenningen stiger rett og slett fordi man ikke riktig husker hva som er i kassen? "Hva var det nå jeg hadde her igjen?" Hos oss er det nok en god blanding. Noe er kjent og kjært og har vært med på reisen lenge, andre ting er nye av fjoråret. Men jeg savner faktisk at jeg hvert år pakker opp èn ting som får den gode julefølelsen frem. Det er virkelig noe å tenke på nå som Lille begynner å forstå mer av dette. Kanskje må jeg fremover prøve og finne en ting som betyr mye for måten vi feirer jul på, og som kan få hele familien i go`stemning? For sannheten er det at i min kasse med julepynt, blir det mindre og mindre år for år. Jeg bruker istedet mer og mer naturpynt. Nå ligger for eksempel flere smågraner klare på tunet her. De skal puttes i vann og skal pynte opp både ute og inne. Mosen plukket jeg tidligere i høst, så den ligger klar om jeg trenger noe grønt til en dekorasjon. Men midt i alt dette naturlige, må jeg også ha noen koselige og gjerne hjemmelagde juledupeditter. Som små tovede hjerter, heklede snøkrystaller og geitebukker i leire. De tingene som minner meg om en koselig og gammeldags jul, de vil jeg ha. 

Kanskje er det flere enn meg som trenger 
litt julepynt-inspirasjon? 

Her på Livs Lyst vil det i dagene frem mot jul, og mellom andre innlegg, dukke opp små tips til hva man kan pynte julehjemmet med. Kanskje du kan snappe opp en og annen god idè? Bildene er hentet fra vårt eget julehjem og fra reportasjereiser. Som dette bildet fra Kleppgården i Porsgrunn. Vibeke Sæther Svenningsen og jeg hadde fine timer her oppe på den flotte gården et år. Pyntet med naturlige materialer og gammel julepynt. Jeg syns spesielt juletreet er så vakkert. Det er litt tynt og pjusket slik ei real gran er, og i grenene henger de norske flaggene, stjerner i papir og for anlendingen er det faktisk tent levende lys. 

God førjulstid alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Hver gang det nærmer seg jul tenker jeg at om det er noen som kan trylle fram lun og koselig julestemning, så er det deg, Liv. Det er så utrolig flotte bilder du legger ut. Gleder meg til inspirasjon :) Etter å ha blitt kjent med bloggen din, bruker jeg også mer og mer naturpynt til jul. Men det blir også mer og mer glanspapirpynt, nå som barna er i klipp-og-lim alder :)

    SvarSlett
  2. Jeg får julefølelsen bare jeg ser kassene med julepynt. Og fordi jeg pakker bort julepynten for et rom i hver kasse, så vet jeg hva som er i alle kassene. Jeg har også sortert vekk en del gjennom de siste årene, og det kan få ligge i en egen kasse noen år til.
    Det kreves en del pynt til det store huset vårt, men det viktigste for meg er det jeg har laget selv. De hekla snøfnuggene til vinduene i spisestua, de broderte dukene og alle nissene på kjøkkenet. Her følges selvsagt ingen trender.

    SvarSlett