tirsdag 1. desember 2015

noe ekstra med håndstøpte lys

Av og til kjøper jeg håndstøpte lys. Det er liksom noe ekstra med dem, dessuten passer de godt i et hjem der nostalgien preger. Før var jo talglysene litt bunklete, og ikke så linjalrette som lysene vi vanligvis kjøper i dag. Derfor unner jeg meg av og til noen flotte håndstøpte lys som jeg må klippe av veken på fordi, lysene henger sammen to og to. 

Man kan jo støpe lys selv også. En fin ting å gjøre på juleverkstedet! Man må ha litt utstyr, men når alt er klart er det veldig moro. Jeg sparte på alle stumper av lange lys tidligere, samt det som alltid ble igjen av kubbelysene. Så smeltet jeg dette og støpte nye lys sammen med gode venner. En kjempe hyggelig syssel å gjøre sammen.

Jeg føler nesten at disse lysene er litt eksklusive. For meg er de det. Derfor bruker jeg dem "med andakt". Disse lysene tenner jeg i anlendinger der jeg virkelig er tilstede. Hver kveld tennes det jo levende lys her i leiehuset, og det er ikke hver dag man tenker like mye over det. Det er koselig med levende lys uansett, men med disse blir det ja, noe ekstra.

5 kommentarer:

 1. I love light of candles! But I'm afraid I cannot find handmade candles here!

  Thanks for sharing yours


  Marina from the South of Spain

  SvarSlett
  Svar
  1. It´s not many stores who sells them here either... That`s why I use them very carefully :O)

   Slett
 2. Я тоже очень люблю свет свечей. Ваш подсвечник очень красивый.

  SvarSlett
 3. I love the look of hand-dipped candles, and your candle stick is wonderful. Thanks for sharing.

  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. I do agree, Linda. The candle stick is "new", but I bought it because it looked so old. I`m looking forward to put it in the house at the farm <3

   Slett