onsdag 2. desember 2015

slik kan det gjøres: julekalender

Litt sent ute? Ikke fortvil. Her kommer et tips til årets julekalender. Vi går rett på: 

Du trenger:

24 papirposer
Litt hyssing
Tall i en eller annen form (kan tegnes på med tusj)
Klyper
En snor i taket/på veggen
Kokesjokolade

Jeg husker iveren og gleden jeg som barn følte da jeg hver dag i desember skulle åpne en luke i adventskalenderen min. Selv om det "bare" var standard sjokoladekalender kjøpt billig i matbutikken, så husker jeg spenningen. Én dag nærmere julaften. Jeg har lyst å skape gode julegleder for Lille. Han er bare 2 år, men vi må jo starte tidlig om det skal bli en innarbeidet tradisjon. Vi snakket en del om hva slags julekalender vi skulle skaffe til Lille, og vi har vært enige om at det skal gjøres enkelt, ikke ta så mye tid og plass, og ikke minst trenger det ikke være mye.

"Hensikten er jo å fremkalle glede, 
ikke skaffe seg en hel haug med ting." 

Derfor bestemte vi oss rett og slett for å bryte opp en plate med kokesjokolade. Putte en liten bit i hver pose og klistre igjen. Så kan Lille hver morgen tusle ned i stuen og vi kan sammen åpne en pose. Han trenger litt hjelp, og det tror jeg han syns er koselig. Jeg gleder meg også over dette. Ikke over at han tygger og koser seg og har sjokolabart ved frokostbordet, men jeg kjenner noe av den samme sitringen som jeg kjente som barn. Én dag nærmere julaften...

Hva slags poser kan man bruke? Alle slags tenker jeg. Vi hadde noen halvstore i papir liggende fra bryllupet. (Ja, så er det godt at man er en samler i blant.) Det ble en liten sjokoladebit i en stor pose, og det er helt fint. Dessuten har disse posene fin farge. De skal jo tross alt henge i stuen. Det er kjekt at de ser litt fine ut, for mors skyld ;O)

Treklypene hjelper meg vanligvis med sommerklesvasken, men nå måtte de trå til i vinterhalvåret også. Klypene har jeg kjøpt i nyere tid, men om de henger ute av og til, får de så fort en fin patina. Treklyper er superfint i seg selv syns jeg, men nå kjenner jeg at jeg er litt på siden av hva dette skulle handle om. I alle fall! Klypene har jeg hengt posene opp med.

De holder også snoren med tallet for hvilken dag det er, på plass. 

Kalenderen henger litt høyt oppe. I skillet mellom de to stuene her i leiehuset. Det er både fint og praktisk kan jeg fortelle. Jeg syns for det første det ble en koselig del av julepynten i stuen. (Til glede for mor). Og Lille får ikke øye på kalenderen hele tiden og blir ikke minnet på at han gjerne skulle hatt en liten sjokoladebit til. Han forholder seg mest der nede på bakkenivå, og glemmer litt bort at posene henger og dingler over hodet hans. (Til fordel for Lille.... eller mor...). Når sjokoladen er spist og posten kastet, henger hyssingen med tallet igjen på snoren under taket. Litt koselig det også!

1 kommentar:

  1. What a wonderful idea, Liv. What lovely memories you are creating for your little boy.

    Linda

    SvarSlett