onsdag 3. februar 2016

hektisk turné-liv

Koftene befinner seg i skrivende stund i herskapelige omgivelser på @stokkenedre på Gjøvik
Hei hvor det går!

Om dagen går det i ett med kofter og foredrag. Jeg rekker ikke å ta bilder en gang, og langt mindre å blogge... Så denne gangen blir det instagram-bilder fra andre og meg selv. Nå har jeg nemlig ankommet Gjøvik, og her blir jeg et par dager før jeg drar videre til Lillehammer. Jeg oppdaget nemlig at det var litt kortere tid mellom disse to turene enn jeg var forberedt på. Jeg rakk bare såvidt en liten kveld hjemom, før jeg dro ut på vinterens siste langreise.

På Vestlandet dro jeg fra sted til sted i hele seks dager. Små lokaler og store lokaler ble fylt opp med kofte-interesserte mennesker, og jeg har kveld etter kveld fortalt om "Den store koftejakten". 

Det har blitt mye kofteprat disse dagene, men jammen ble det litt snakk om været også. "Og nå har du opplevd skikkelig vestlands-vær også". Jeg havnet jo likegodt midt oppe i stormen "Tor". Den slo skikkelig til, og jeg som skulle over broer i buss, ut i hurtigbåter og over en fjellovergang. Men alt gikk strålende bra! Vi tok våre forhåndsregler og jeg ble sendt over broen før den eventuelt kom til å bli stengt litt senere på dagen. Da jeg skulle ut i båt, hadde det løyet såpass at det ikke var noen fare. Jammen slapp jeg unna kolonnekjøring over Haukeli også. 

Instagram-bilde fra @krithork
Siste kvelden på Stord ble en skikkelig opplevelse. Arrangørene hadde ikke regnet med at det ville komme så mange, og de måtte hente inn en hel haug med ekstrastoler da folk stod i kø på utsiden av døren. Rommet ble fylt til randen og det ble en kveld jeg sent vil glemme. 

Instagram-bilde fra @krithork
Etter foredraget er det anledning til å se og prøve kofter, og da har vi det gøy skjønner dere! Det er nesten som å være på en skikkelig jente-shopping-dag. "Å, den kledde du!" Hihi. Det er så moro for meg å se koftene på andre, man ser de liksom i et nytt og fint perspektiv da. Dessuten har man da altså anledning til å både kjenne og prøve koftene i forhold til størrelser og kvalitet, noe som kan være til nytte for en som skal sette i gang med et nytt strikke-prosjekt. 

Instagram-bilde fra @mettebuskum
Nå befinner jeg meg altså på Gjøvik. Vi hadde en kjempe fin kveld her i går. Arrangementet ble fullbooket og vi slår derfor til med to kvelder etter hverandre. Så ikveld er jeg klar igjen inne i det vakre gamle rommet i dette flotte huset på Stokke Nedre. 

Siste stopp på denne reisen er Lillehammer torsdag kveld. Se turnélisten HER.
Sååå skal jeg hjem og kose meg med de hjemme!

Tusen takk til alle jeg har møtt på denne reisen. Takk for alle gamle kofter jeg har fått se, alle hyggelige samtaler og all god hjelp med å bære bøker! Jeg klyper meg fortsatt i armen; tenk at så mange syns kofter er gøy. Dette er så moro!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Leste denne artikkelen her, og tenkte på ditt og Lene Samsøe sitt arbeid med kofteboka :-)
  http://www.sognavis.no/nyhende/kultur/vik/henta-260-kofter-fram-fra-skuffer-og-skap/f/5-48-58063

  Mvh
  Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å se! Tusen takk for tips. Moro å se at flere drar frem kulturskatten vår.

   Slett