fredag 1. april 2016

vårplukk

"Nok en ettermiddag på gården".

På dagtid sitter jeg ofte inne med kontorarbeidet mitt, og ser stadig at sola smyger varm og god rundt husveggene her. Så vi bestemte oss nok en gang for å ta middagen på gården. For meg ble det tid til litt *vårplukk også, Thomas skuffet inn litt grus i stuen (jeg må vise dere litt fremgang herfra snart) og for Lille ble det lek med traktorer i diverse størrelser.

*Vårplukk = Tusle rundt og se på knopper og ting som spirer, samt klippe nye skudd av villbjørk som skyter opp raskere enn man ønsker i skråningene her. Gjøre en liten innsats for at Norge ikke gror helt igjen helt enkelt ;O)

Denne gangen slang jeg på meg deilige Osterkofte. Vi har den med til både dame og herre i Kofteboken 2. Dette er faktisk herrekoften. Jeg liker så godt å slenge på meg en baggy kofte. Det er noe veldig behagelig over det. Litt bred og litt lang, men det gjør ingen ting. Det er bare å brette opp ermene. Jeg liker også så godt knappene i denne koften. De er så tradisjonelle og norske på et vis. De heter "Peer Gynt" og er fra Tinn-Per. Jeg syns de spesielt passer på herre- og barnekofter.

Her, ved benken min på låveveggen, er kveldssola sterk. Påskeliljene strutter enda, og skal få stå helt til de selv takker for seg. Det passet dessuten særs godt med gule blomster i dette innlegget syns jeg ;O)

Da vi hadde besøk av de tre søstrene som bodde på gården i etterkrigsårene, fortalte de at de aldri tenkte på utsikten her oppe i bakkene. Kanskje hadde folk for mange andre viktige og nødvendige ting å tenke på den gang? Men jeg skal undre meg på om ikke en og annen måtte stoppe opp og se på solnedgangen bare av og til. Til tider er den makalaus her oppe, og jeg må i alle fall stadig ta en titt.

Det er en sann gavepakke denne våren. Det spirer overalt, og i går skrev jeg at jeg gledet meg til å se de historiske rosene blomstre. Det er en drøy ventetid igjen, men her ser dere i alle fall at hurdalsrosen er godt i gang med forberedelsene! 

# landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

6 kommentarer:

 1. Wow! Super!
  Very beautiful.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hi Liv, This American with Norwegian roots, along with my husband, have just moved into a house that has needed a lot of work. We are still surrounded by work in progress, and of course there are piles of boxes waiting to be unpacked. But it is home, and I cannot wait to turn it into the home where we will grow old together. Two of the rooms, maybe three, will take on a Scandinavian look. Thank you again for the inspiration you give to me.

  Linda xo

  SvarSlett
 4. Hei, Liv :-)
  Det er så fint å lese bloggen din, og bli påminnet om at jeg faktisk lever midt oppi det som mange ønsker seg. Det er så lett å glemme bort det man har rett utenfor døra. Du og LEV LANDLIG er med på å minne meg på dette :-)Mvh.LeneS

  SvarSlett
 5. Jupp, jeg vil tro at for dem som bodde der en gang, så var det litt "sånn er det bare". Og mulig det var forbundet med så mye slit, som vi ikke helt kan sette oss inn i i dag, sånn at den romantikken vi ser i ettertid, med andre muligheter, ikke var der for dem som bodde der den gang da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi vet ikke hvor heldige vi er. Vi kan virkelig skumme fløten. Ta de beste fra to verdener. Ja, det er en klisjé og si det, men det er jammen helt sant :O)
   Vi får glede oss over dette. Og minne oss selv på å virkelig sette pris på det, for det så absolutt ingen selfølge.

   Slett