torsdag 18. mai 2017

denne fargen valgte vi til badekaret

Dere husker dette badekaret vårt? Denne fargen valgte vi!

Ja, i dag går vi rett på sak. Jeg kunne jo snakket om hvor fin 17. mai vi hadde i går og slikt, for jeg kunne virkelig ikke ønsket meg mer. Fint vær, tog, is, flagg, god mat, familie og venner. Men vi må videre, for ellers blir ikke denne gården vår ferdig. Vi kjøpte et brukt badekar vi. Et nett og fint et, i den stilen vi ønsket oss mest. Men når man kjøper brukt, må man ofte være innstilt på fikse litt selv. I noen tilfeller må man regne med å fikse ganske mye. For å oppsummere kort og greit, har dette badekaret vært i Oslo, fått ny emaljering på innsiden og vi har grunnet og malt på utsiden. Og det er denne malingen dette innlegget gjelder. Hvilken farge valgte vi? Jeg hadde jo noen tanker om nyanse og farge da jeg spurte dere på Facebook-siden min. Det kunne jo hende det ville komme noen forslag jeg ikke hadde tenkt på. Det kom mange forslag, og fine var de. Noen som lignet den jeg hadde i tankene og noen helt utenom. La oss ta en titt: 

(Jeg har anonymisert den kreative innsenderen ;O) hihi.)


Nei, denne idéen hadde ikke slått meg. Men når man spør, så må man jo regne med å få svar. Jeg kunne levende se det for meg, men jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle levende få se det for meg. La meg forklare: 

Thomas leste også dette forslaget, og falt tydeligvis for det. For da jeg kom opp på badet en kveld vi jobbet i huset, hadde han satt idéen ut i liv. Hjelp tenkte jeg. Hva om sporene etter dette vil syns gjennom malingen? Det ble for fotograferingens skyld. Etterpå jobbet vi møysommelig videre og grunnet hele karet med jernmønje. Et merkelig ord, men det er et linoljeprodukt som har en sterkt burgunder farge, og som skal hindre rust å komme gjennom. Så var det tid for finishen. Og den kommer her: 

Vi valgte å male i samme farge som på kjøkkenet! Jeg er så fornøyd og glad for det. Forskjellen fra kjøkkenet og badet, er at her har jeg ikke blandet ut med hvitt. Dette er Veronagrå (linoljemaling) i sin helhet - som i de fleste lys ser mer blå ut enn grå. Og nå begynner rommene og bindes sammen med kulører som harmonerer med hverandre. Og det er jo dette som virkelig er moro! Badet er nært opp til helt ferdig. Det mangler bare litt på rørlegger- og elektriker-siden. Det vil altså komme flere bilder herfra, men i første omgang viser jeg badet i neste utgave av Lev Landlig. De har gjennom hele dette året fulgt prosessen oppe på gården, og nå ble det altså klart for å vise badet. 

# den store koftejakten # kofter # kofteboken # kofteboken 2 # liv sandvik jakobsen # tørkestativ # nostalgi # landlig # livsstil # matnyttig # vårt lille land # diy # kjøkken # innredning # interiør # interior # jordbruk # ølologisk # strikk # strikking #

4 kommentarer:

 1. Wow, nydeleg farge. ☺

  SvarSlett
 2. Wow! Fantastisk flott! 👏👏👏

  SvarSlett
 3. Vakre farger sammen! Ble litt forskrekket med det samme da jeg så de orange flammene :-)

  SvarSlett
 4. Å! Så gøy, så gøy! Ble så fint sammen med flisene på gulvet! :)

  SvarSlett