torsdag 5. august 2010

THOMAS HAR LAGET ET GAMMELDAGS TØRKESTATIV (før- og etter-bilder)

En del av sommeren er å kunne henge klesvasken ute. Da er det nesten bare en fryd å brette sammen klær og tekstiler etter at de har svaiet i vinden og det har festet seg frisk luft i dem.

I mange år har jeg sagt og tenkt at jeg har ønsket meg et gammeldags tørkestativ og i fjor ble jeg det lykkelige øyevitne til at Thomas satt i gang med en liten produsering. (Ok, på oppfordring av meg da... hii)

Han kjøpte impregnerte materialer og skjærte opp i passe lengder. Han har også freset kantene "på gamlemåten". Og så har vi malt det hvitt da vet du.


Og jeg kjenner faktisk en liten ekstra glede ved å kunne henge vasken ute på et koselig hvitt trestativ. Og vinden tørker vasken så fort og jeg legger de tørre tekstilene i en kurv som er lett å bære inn. 

English: Last summer Thomas made this pillar. I have for many years wished for an old fashion like this. And now I can hang the washing in the summer wind. And it`s so much more "fun" to do this work now. I use the basket to bring the washing inside the house where I can crease it. If I don`t sit down and do it outside.

25 kommentarer:

 1. Skønne skønne billeder, tak. Mit tørrestativ er også lavet efter den gamle model af min mand, blot ikke med høvlede kanter.

  SvarSlett
 2. Men gud for en flink mann du har:)
  Lager han på bestilling eller...?;)
  Vi skal faktisk ha lignende stendere når vi skal bygge på, så dette må jeg huske!

  Spent på shopen din;)!

  Klem Kjersti

  SvarSlett
 3. Hei :)

  Jeg er altfor dårlig til å legge igjen hilsen hos deg, tiltross for at hver eneste innlegg du har treffer meg rett i hjerteroten. Bilder som tekst..

  Men først av alt, gratulerer så mye med overstått bryllup!:-)
  (ja, det er virkelig altfor lenge siden jeg har sagt hei... )

  Dere har det så utrolig fint, og om jeg skal innrømme å være misunnelig på en ting - så må det være din interiørinteresserte og flinke handyman ;D Haren handyman selv, men han bryr seg ikke om interiør.. og iallefall ikke den stilen jeg liker. Jeg har ett nyyydelig veggskap stående på kommoden, og han har rett og slett satt foten ned, av prinsipp som han sier.. SNUFS!!

  Jeg ble veldig inspirert av to ting etter å ha besøkt deg i dag. For det første så skal jeg gå til barnehagen i morgen med ungene, dersom det ikke PØSregner (unnskyldning.. ja jeg vet.. hehe). Også skal jeg henge vasken ute til tørk (dersom det er sol .. ) :-) Har i det minste ett hvitt vaskestativ jeg også.. hihi.. fra ikea ;-D

  Tusen takk for en nydelig blogg, med saftige flotte bilder. Huset deres ved sjøen er så fint.. tenk å kunne reise dit.. nok en gang littegranne misunnelig ;)

  Ha en fin kveld:)

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 4. Herlig tørkestativ! Og helt klart en egen opplevelse å henge opp klær da. Selv har ejg et kjedelig rundt ett med flere "etasjer" liker det ikke... Så til neste sommer skal jeg nok se om jeg får min bedre halvdel til å gjøre det samme.

  Takk for ideen :)

  SvarSlett
 5. Jeg blir så utrolig imponert over alt dere får til! Skjønner jeg skulle giftet meg med en snekker, hehe.

  Takk for at du blogger, den nytes nemlig!

  SvarSlett
 6. Sa fink han har vaert! Det ble kjempefint <3

  Nydelige bilder du har tatt!

  klem Nina

  SvarSlett
 7. Himla fina bilder.
  Dejligt med en händig karl...:)

  Stativet ser ut att ha blivit riktigt bra.

  Ha det gott/ Loellan

  SvarSlett
 8. Ah, eg er også heldig å ha gamaldags tørkestativ i hagen! Minner meg om at mitt skulle hatt eit nytt malingsstrøk snart...

  Fiiine foto! :)

  SvarSlett
 9. heisan.
  så nydelig et kles stativ du hat fått deg,kan tenke meg det er en glede å henge opp tøy,nydelig å tørke ute,
  flink mann du har.
  ønsker dere en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 10. Jeg sier bare...alle skulle hatt en slik Thomas som du:)Koselige bilder av klesvask i vinden......igjen minner du meg om min bestemor...der alltid klesvasken vaiet så friskt i vinden:)
  kos dere
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 11. Åh,for noen herlige bilder du viser. Ordentlig sommerfølelse & det beste er jo nyvasket tøy som har hengt ute. herlig!
  Ha en vidre fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 12. Herlig, herlig! Et slikt stativ ønsker jeg meg også! Kanskje snekker Thomas tar imot bestillinger... hihii.

  Takk, søte Liv, for din kjempekoselige hilsen i bloggen min. Den varmet hjertet mitt mer enn du kan ane. Du er bare god, du.

  SvarSlett
 13. Så fint det ble! Har tenkt i flere r jeg nå, på å snekre et sånt. Men jeg finner bare ikke et sted å sette det, tomten vår er full av bakker, og jeg ser liksom fo rmeg at det blir finest hvis det står flatt... Det ble iallfall veldig fint hos deg, og jeg ble litt inspirert til å lete etter en flate her ;)

  Håper dere får en flott helg med fint klestørkevær ;)

  SvarSlett
 14. Hei:)

  Ååå, så fint!
  Heldiggris. Skjønner godt at det er ekstra deilig å henge opp klær der!
  Takk for hyggelig kommentar hos meg.

  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 15. you know what??? It's one of my favourite things....white laundry(yes white;)) hanging to dry outside......but a working man(as you show in the other picture) is also nice I think, because most of the times something good comes out of it ;)))))

  Enjoy your laundryhangingthing;)!

  Lynda

  SvarSlett
 16. Slike gammeldagse tørkestativ er så fiiiine, Liv!! Ønsker meg! Jeg kunne ikke få låne den snekkermannen din en dag eller to vel?! *smiler* Jeg skulle gjerne hatt et par av de fine benkene han snekret til bryllupet deres også;) Vi skal snart ha dagen-før-dagen-fest her hos oss og vi har ingenting å sitte på ...

  Klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlett
 17. Your man has done a good job. the washing looks great drying in the breeze.

  SvarSlett
 18. Så flott stativ! Og flotte bilder. Jeg har også lenge ønsket meg et slikt stativ i mange år. Nå tørker vasken i mellom to epletrær. Romantisk og fint, men jeg vil heller ha hengekøya der. Håper det er greit at jeg viste mannen min innlegget ditt og ønsket meg et lignende stativ. :)

  SvarSlett
 19. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Jeg må jammen meg se om jeg får til en slik tøff veske jeg også :)

  SvarSlett
 20. Suverent!
  Koselig å henge tøy til tørk utendørs. Har ikke fått ordnet meg noe slikt ennå, men det kommer!

  Så flink mannen din er!

  Klem fra Linda

  SvarSlett
 21. Så koselig... herlig når klesvasken taes inn ...
  Snill og flink mann du har..

  klemmer 0)

  SvarSlett
 22. Hei!!
  Du, for noen herlige bilder av klesvasken som vaier i vind... :-)
  ...kan du ikke sende han snekkeren din hit til nordmøre en tur også;-) det klesstativet skulle jeg gjerne hatt!! Blir ikke det samme med slike runde av stål nei :-)
  Ha en fin dag videre
  Kristin

  SvarSlett
 23. Slike tørkestativ er så fine, minner meg om min bestemor.
  Så er det så mye mer dekorativt enn de i metall.
  Jeg tror jeg skal legge dette på min lokale hardisk(hodet).
  Jeg blir litt her inne hos deg og titter. Takk for koselig kommentar inne hos meg.

  Ha en fin helg.

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 24. I wish we had a clothesline outside, but I'm afraid in this neighbourhood someone would steal things!

  SvarSlett
 25. dette var jo bare knallfint! har akkurat funnet ut hvor jeg kan sette ett slikt ett.. mitt gamle tørkestativ knakk, noen unger som syns det var fint som karusell.. er av den gamle typen det også, men jeg syns det runde egentlig er litt upraktisk, får ikke hengt opp mye mer enn en vask.. hvilke mål har dere brukt, og hvordan festet du snorene? :) må det være imprignert når det skal males?

  SvarSlett