torsdag 9. september 2010

DETTE ER VÅRT RESTAURERINGSPROSJEKT

Jeg blir egentlig litt forundret over meg selv at jeg ikke har blogget mer om huset på utsiden enn jeg har gjort. Jeg syns jo det er så gøy å lese/se andres hus. Men dere kan være helt trygge på at jeg ikke nå konverterer fullt og helt over til eksteriør. Å neida, det skal bli mye interiør her på LIVS LYST fremover også. 

Huset vi bor i og eier, er et Sveitserhus fra året 1900. Det er et enkelt arbeiderhus i bystil og det har ikke så mange utskjæringer og snekkerglede som er typisk for disse husa. På dette gamle bildet ser dere at det typisk har store takutstikk, høy grunnmur og krysspostvinduer.

Men i årenes løp, kom det nye moderne trender og praktiske løsninger og da Thomas overtok huset for noen år siden, så det slik ut:

De fire krysspostvinuene hadde måtte vike plassen for  to store husmorvinduer (eller husmord...) på 60-tallet. 
(Den forrige eieren fortalte oss at det var stor stas da disse praktiske vinduene kom på plass! ;O)

Vi syns det er mer stor stas å føre det tilbake til det det en gang var. Her ser dere fremsiden av huset. Her var det også 60-talls vinduer, men Thomas har byttet kjøkkenvinduet og etterhver venter det et krysspostvindu i andre etasje også. Da begynner ting å ta form!

Rundt vinduene har han laget samme lister og utskjæringer som det opprinnelig var. Takket være disse gamle fotoene har vi kunnskap om hvordan detaljene så ut. Det gamle stakittgjerdet står her fremdeles og den gamle grunnmuren er like fin og hel! Vi er glad i huset vårt. Og vi tror det kommer til å bli bra etterhvert.

Men jeg går ikke bare rundt og gleder meg til alt skal bli ferdig, for jeg syns prosessen også er så spennende! Og nå deler jeg jammen den med dere også...

English: This is our house!  We are gonna make the house look like it did when it was build in the year 1900. But it is a lot of job, and Thomas are working all the free time he has... We have found how the details on the house looked like because of old photos. And Thomas are clever who has made the same carvings now. I really like our house and some day it will be done. But I`m not only waiting for it to be finish, because I like the process too! And now I`m sharing it with you too. But I`m not gonna stop the bloging about interior! It will be a lot of inside pictures here on LIVS LYST too!!

11 kommentarer:

 1. Faktisk veldig morsomt å se UTVENDIG også, fine detaljer med vinduer og annet.

  Flott at dere bringer det tilbake til sin opprinnelige stil.

  Flinke dere er !!!!

  Hilsen Helen ;)

  SvarSlett
 2. you are one lucky lady you know that don't you!!! What a gorgeous house......*sigh*
  It may be much work but what a privilege to live there!!! One of a kind!!
  XX
  Lynda

  SvarSlett
 3. Hei hei Liv
  Akkurat sittet å lest om deg i Boligpluss, morro.

  Ha en fin kveld

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 4. Gøy å se at andre holder på med det samme som oss. Vårt hus er fra 1903 og var fullstendig RAMPONERT med aspestplater og husmorvinduer. Nå er to vegger kledd om med rustikkledning lik den orginale og nye vinduer lik som det var. Desverre har vi kun ett bilde av huset før "moderniseringen", men vi finner jo endel under de lekre platene da ;-) Lykke til!

  SvarSlett
 5. Ser forresten at du har etterlyst restaureringsblogger. En fin en som ikke er nevnt er Olstad. ha en flott aften :-)

  SvarSlett
 6. Ja det er gøy å ha bilder fra hvordan huset en gang så ut og med en snekker i huset blir det bra. Følger med på utviklingen - lykke til videre og ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 7. Ser at du ikke blir arbeidsledig med det første. Koselig hus med masse fine detaljer. Jeg følger med videre.

  SvarSlett
 8. Gøy med eksteriør og! Hvertfall med så fint hus!! Vi har ikke begynt ute enda, men er nok å gjøre her og! Kledning og tak skal byttes og mer vinduer, skal ha de høye smale med 4 små ruter øverst.. Vet ikke hva de heter jeg :-) Koselig å følge deg og alle prosjektene, jeg kjenner meg så igjen i mange av dem! :-) Ha en fin kveld, Liv! Klem

  SvarSlett
 9. Så fint hus!! Nettopp et slikt et jeg håper å få bo i en vakker dag:)
  HusmorD vinduer var en veldig god beskrivelse!! Det er jo nettopp det det er....Så flott at dere setter det i stand slik det var før!

  Ha en finfin dag:)

  SvarSlett
 10. Hei!! Har ikke oppdaga bloggen din før nå! Syntes reportasjen i BoligPluss var så fin, og plutselig havna jeg her inne! Min nye favorittblogg!! Her skal jeg tilbringe mye tid på jobb i kveld ;) Ha ei fin helg!!

  SvarSlett
 11. Husmorvindu var tingen ja;) Vårt hus var også utsatt for samme type modernisering. Vi hadde ingen gamle bilder å forholde oss til men jeg fikk tak i de originale tegningene.....så nå har vi fine praktiske vinduer lik de opprinnelig. Himmelvid forskjell:)

  Artig at dere har gamle bilder av huset...og huset er jo kjempeflott:)

  SvarSlett