tirsdag 14. september 2010

GJESTEFORELESER: ASTRI I SVINGEN!

LIVS LYST: Dette har jeg gledet meg veldig til å presentere for dere! Jeg falt for prosjektet med en gang jeg satte min nese inn i bloggen til Astri. Her var det pågangsmot fra to unge mennesker. Her var det skjønnhet i gammelt byggverk. Og her var det norsk tradisjon på landet

Neste bidrag i serien GJESTEFORELESERE under RESTAURERING på landet, er Astri i Svingen!

 All tekst og bilder av Astri i Svingen.

Der sto det. DRØMMEHUSET. Alene og forlatt. Under to blodbøk som beskyttet det mot vær og vind. Det skrek etter kjærlighet, og en kur mot råte og sopp. Det trengte sårt en hånd eller to til å bringe det tilbake til sin opprinnelige stand. Lensmannsgården på Trygsland. En vakker dag tok vi motet til oss, stoppet opp, banket på og spurte eieren pent om han skulle selge det. Det skulle han! Men han hadde to premisser.......
Det skulle være unge folk som overtok og det skulle være lys i vinduene året rundt!

Det kunne passe det!! Vi - altså Hans Christoffer og jeg, Astri - ønsket oss et hus der alt i bunn og grunn er gamle og solide materialer. Gulv som er skjeve og knirker og dørstokker som er slitt ned av mange subbende skritt. Vi ønsket oss et hus som levde, et hus med sjel og historie.
Vi var aldri i tvil da vi fikk tilbudet om å skape et hjem i det gamle huset og i de historiske omgivelsene.

Vi ønsker å fylle vårt hjem med ting som allerede finnes på gården. Mange gamle møbler stod igjen etter tidligere eier og mest mulig av dette skal brukes! Jeg er glad i det rustikke og industrielle i blanding med antikviteter. Ellers skal vi fylle huset med gode minner, latter og glede.

Vi er enda i starten av prosjektet vårt, men drømmene er mange. I løpet av neste halvår/år skal vi reise et tilbygg på baksiden av huset vårt. Dette skal romme bad, vaskerom, gang og teknisk rom. Bytting av kledning og vinduer må vi i gang med og isolering må til for å holde kulda ute. Vi har også satt en litt uoffisiell dato for innflytting; nyttårsaften 2011/12! Akkurat nå virker denne datoen urealistisk, men plutselig banker den på døren og da skal vi stå klare med bagger og kofferter og flytte inn i vårt livs store kjærlighet!

11 kommentarer:

 1. For et flott hus og for en plass !!!
  Nydelig...
  Dette må jeg følge med videre på.. Har hun en blogg ??

  Klem,kari

  SvarSlett
 2. For et fantastisk prosjekt! Det er så inspirerende å lese/høre/se om mennesker som går løs på store prosjekter med optimisme og arbeidslyst! Her har helt tydelig huset stått og ventet på akkurat dere. Lykkelige hus, og lykkelige mennesker :)Masse lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 3. Må innrømme at eg fekk frysningar av å lese dette! Fantastisk. Er så glad for at det finst slike folk!

  SvarSlett
 4. Noen ganger er øynene i veien hehe..
  takk skal du ha :)

  ha en fin dag videre.
  klem igjen

  SvarSlett
 5. Fantastisk, her skal jeg og følge med videre, så spennende!! Nydelig plass og nydelig hus!! Klem

  SvarSlett
 6. Så herlig da!

  Masse lykke til med oppussing av gammel, erverdig lensmannsgård. Vær forberedt på å finne mang en overraskelse underveis. Gamle hus har en tendens til å gi deg det, noen mindre ønsket enn andre ;)

  Mvh Anja

  SvarSlett
 7. Så bra det ble Liv :-)

  Så mange koslige kommentarer også.
  Tusen takk :-)

  SvarSlett
 8. Wow! Was für wunderschöne Gegend! Ich bewundere euch. Es ist viel Arbeit. Kann ich sehr gut nachvollziehen, dass es Liebe auf den ersten Blick war.
  Liebe Grüße!
  ... und übrigens: dein Deutsch ist super! :)

  Dagi

  SvarSlett
 9. For et spennende prosjekt. Jeg og drømmer om et gammelt, sjarmerende hus på landet :)

  SvarSlett
 10. Kjempe bra prosjekt!!Lykke til videre!!Klem Linda:)

  SvarSlett
 11. Dette er et funn av et hus, et funn av en Astrid og en veldig morsom blogg fra Svingen :-) Lykke til videre!

  Marie i Fattighuset

  SvarSlett