mandag 20. september 2010

GJESTEFORELESER: MALI-MO I BERGEN

Huset til familien MALI-MO ligger på en familieeiendom utenfor Bergen. De overtok plassen for knapt fire år siden etter at den hadde stått tom og en tid vært utleid. Her får dere hennes historie:

Alle bilder og tekst av Mali-mo.

Restaurering av et gammelt hus hvor alt må gjøres nytt, tar tid. Masse tid... Og penger! Derfor går prosjektene våre fremover i et ganske så langsomt tempo. Det å bo i et hus mens man pusser det opp, fører jo også til at man må ha noen pauser innimellom, for å slippe og konstant trakke i malingsspann og materialer.

 Det første vi gjorde her da vi overok, var å bygge nytt kjøkken. Vi rev vegger, gulv, tak, skiftet elektrisk anlegg og vann, og bodde noen måneder på gangen i andre etasje. Men en spring på badet og kjøleskap i "stuen". Absolutt en minnerik vinter! Etter dette har vi pusset opp den ene stuen, Lillemaliens rom, vårt eget soverom og er nå nesten ferdig med en tv-stue i andre etasje. Vårt neste prosjekt er gangen nede, og trappen, hvor vi også har revet vegger. Foreløpig har vi en gang med hull i gulvet. Men noen måneder frem i tid ser det nok ganske annerledes ut her. To bad skal vi også fornye etterhvert og den siste stuen. Prosjektene står med andre ord i kø.

Ute i hagen har vi også en stor gammel låve hvor vi i fremtiden håper å ha høns og en ponni eller to. Eldhuset utenfor huset har vi også planer for. Her tenker vi å lage et lite gjestehus hvor slekt og venner som bor langt unna kan feriere om sommeren. Selv om dette nok ligger litt inn i fremtiden, er det jo viktig å drømme, ikke sant? Denne sommeren har vi begynt på et lekeområde hvor vi har satt opp sklie, dissestativ og sandkasse. Neste sommer står forhåpentligvis en liten dukkestue med overnattingsplass for små jenter ferdig!

22 kommentarer:

 1. A lovely, inviting, full of light home!
  Thank you,
  Fra

  SvarSlett
 2. Blir sikkert smart med gjestehus:) Dere har det så fint:)

  Stor klem:)

  SvarSlett
 3. For ett flott hjem! Det er vel verdt alt slitet når resultatet blir slik. Nydelig kjøkken og uteplassen var skjønn! Det blir nok ett yndet "feriested" etterhvert ;o) Klemmer, Marianne

  SvarSlett
 4. Wauhh!!! hvor ser det godt ud.
  Ja! det tager tid med at renovere et gammelt hus.
  Vi har boet i vore patricavilla i 10 år og er stadig ikke færdig.
  Men det er nok fordi man indimellem kommer til at lave en ny stil...
  Ha´en dejlig dag.
  Knus Susi

  SvarSlett
 5. Herlige innlegg du har for tiden Liv... så koselig med gjester på bloggen din=))

  Klememr 0)

  SvarSlett
 6. Kjempe fint hus!!! Men savna noen før bilder, er så artig å se hvordan det faktisk så ut før en begynte å pusse opp!!
  Miriam

  SvarSlett
 7. åh jag säger bar du har det så underbart fint hos dig
  Kram Jeanette

  SvarSlett
 8. Hey,

  What a beautiful house, you did a very fine job, renovating!
  I love it!!!

  Hug Susan.

  SvarSlett
 9. Så kjempegøy det er å være gjest er inne hos hos deg Liv ;)

  Måtte innom å se innlegget,, synes du hadde satt det kjempefint opp, og det å lese disse koselige kommentarene, så kjekt! Og hvis noen vil se "før" bilder, hehe, så finnes de i massevis inne hos meg ;)

  Tusen takk for at jeg fikk komme på besøk hos deg!

  SvarSlett
 10. Så flinke dere er! Det er blitt kjempefint, asså!
  Nydelig å se på :-)

  Klem Kristine

  SvarSlett
 11. Så morro med gjesteforelesere! Jeg gleder meg til hvert nye innlegg du skriver i bloggen din, Liv! :-)

  SvarSlett
 12. Kjære Mali-Mo og Liv! Så hyggelig lesning, så fine bilder :-) Alltid hyggelig å høre nytt fra huset i Bergen. Og Liv; dette er et morsomt prosjekt:-) Takk for det!

  Marie i Fattighuset

  SvarSlett
 13. Kjære Mali-Mo og Liv! Så hyggelig lesning, så fine bilder :-) Alltid hyggelig å høre nytt fra huset i Bergen. Og Liv; dette er et morsomt prosjekt:-) Takk for det!

  Marie i Fattighuset

  SvarSlett
 14. nydelig hjem det.
  og mye arbeid som ligger bak.
  og jeg har liksom innbilt meg at mali mo holdt til på østlandet...he he ;)

  SvarSlett
 15. Kjempeide- gjesteforeleser!
  Det er bare så vakkert hjem du viser.
  Bergen er jo best!
  Klem, Jannicke

  SvarSlett
 16. Elsker det kjøkkenbordet er det hjemme snekret eller kjøpt?

  SvarSlett
 17. Hej!

  Vilket underbart hus hon har... Som du...

  Må gott!

  Kram Mia

  SvarSlett
 18. Heisann :) Takk for kommentar på unge mødre innlegget!!! :D Håper du får sett neste gang!! :) Hvem er tidligere elever?

  Ha en fin uke :)

  Klem Rebekka

  SvarSlett
 19. Hei Liv og leserene!

  Tusen takk for koselige kommentarer her inne hos Liv alle sammen! Jeg forsøker å svare på spørsmål her jeg, så får jeg ta meg en bloggerunde innom dere når det blir litt tid ;)

  andre: bordet på kjøkkenet er gammelt, det er opprinnelig et slaktebord (!) fra Hardanger med masse øksehugg i bordplaten. Jeg har slipt det ned endel pga gammelt dyreblod i treet(!) men det er helt reint og bra idag da ;)

  Miriam: før-bilder finnes inne hos meg i massevis ;)

  SvarSlett
 20. Liv:

  Takk ifjen fo rflott innlegg ;) Har endelig fått lagt ut en link til deg i site innlegg hos meg, en liten glipp at det ikke kom før ;) Ha en flott dag!!!!

  Klem

  SvarSlett
 21. Ja, hun har et vakkert hjem!

  Kjempekoselig bilder fra skogturen deres!

  Ønsker deg en deilig høstdag, Liv!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett