fredag 24. september 2010

VÅR GAMLE GRØNNE KUPPEL HAR FÅTT NY PORSELENSHOLDER OG LYSER SÅ FINT!Vi har akkurat lagt nytt elektrisk her oppe og vi måtte bytte ut alt som hadde med det gamle anlegget å gjøre. Sorte bakelitt lystbrytere og de gamle porselensholderne til lampene. Men vi syns disse gamle glasskuplene er så kuule vi da, så vi har fått tak i nye holdere og bruker de gamle kuplene.

Og jeg syns det er så utrolig koselig å komme inn på soverommet vårt nå og så slå på bryteren. Ikke bare blir det lys (!!! - vi har levd uten lys i taket en stund nå...), men det blir så ekstra koselig lys gjennom den grønne og fine kuppelen. Ikke direkte grønt, men ikke direkte vanlig gult heller.

Og moralen er: bruk de gamle kuppel-lampene - de er jo så sjarmerende! Og det går altså an å få kjøpt nytt utstyr (som ser gammelt ut) til det elektriske. Slike ting som må være nytt for å være brannsikkert.  
Vi kjøpte vårt utstyr på MoloAS i Oslo.

English: We have used an old glas lamp. I took it from our hall (who we are about to innovate totaly). But I love that green lamp and I think it fits perfectly in our bedroom. Because there`s already some light green details there. The green glass dome is old, but the holder in porcelain is new. You can by new things in old style. And the electric system in a house have to be safe, so we bought some new white porcelain holders. The green dome is as I told you, old and I love it!

15 kommentarer:

 1. KJEMPEFIN kuppel!!!!! SÅ heldig du er som har en sånn! Fargete lamper gir et herlig lys, vi har en rødrosa måneskinnslampe på soverommet, det er ROMANTIKK bare ved å slå den på ;)

  God helg ! Klem ;)

  SvarSlett
 2. Så flott den var - en skikkelig skatt! Tror aldri jeg har sett den typen før. Takk for titten, og for gode tips :o)

  SvarSlett
 3. Kjempe kul :) Vi har en i gangen som er skikkelig romantisk, og den la jeg ikke merke til før etter at jeg hadde bodd her en stund.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Den var jo bare så utrolig bra. Stilig :) Må lete etter noe lignede.

  SvarSlett
 5. Tusen takk Liv!
  Skal nok blogge litt om detaljene rundt bryllupet med tiden. Venter bare på enda flere fantastiske bilder fra fotografen.

  Har fulgt med på bloggen din en god stund, selv om jeg ikke har blogget selv. Syns det er så fint å se folk ta vare på den gamle norske stilen.

  Ps: Lampen var kjempe kul!

  SvarSlett
 6. Hei Liv! Du trenger ikke Molo når det finnes Fru Blaa i Brevik :-)
  http://frublaa.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. oioi, så stilig :-) Jeg hadde blitt happy hver gang jeg hadde sett i taket..

  Liker fargene på soverommet, og hvordan alt ser så tilfeldig og hærlig ut.

  Hilsen fra Astri :-)

  SvarSlett
 8. Beautiful green and nice accents in this room!

  SvarSlett
 9. Helt nydelig lampe, og det samme gjelder pleddet du har på senga!

  SvarSlett
 10. DØDSFIN kuppel!! Åh, du er heldig som har en sånn!:) Vi vil også haaa! Vi hadde virkelig blitt glad hver gang vi hadde sett opp i taket! Hehe:)

  God helg:)

  SvarSlett
 11. Så stilig!! Vi har sånn kuppel på loftstua og et soverom oppe, men de er hvite! :-) Ha en strålende lørdag!! Klem

  SvarSlett