onsdag 27. oktober 2010

PLASTIKK FANTASTISK???(Tusen takk for all støtte i går! Jeg prater mer om dette på facebook-siden. Gå inn HER om du vil delta i "debatten".)

Jeg har aldri vært noen tilhenger av plastikk. Snarere tvert i mot. Det har vel nesten vært et prinsipp i mitt hjem, at jeg ikke skal ha noe i plastikk. Heller tre og metall. Jeg vasker opp med en liten trekost og vaskebøtten er i metall. Mye hyggeligere enn å dra frem den kjedelige 10-liter`n i plastikk syns jeg. Men det er jo bare "statuer som ikke skyfter mening" for å ta en jeg har lært av Ma ;O)

Jeg er som dere vet fasinert av tradisjoner. Og særlig de norske og kjente tradisjonene mine besteforeldre delte med seg. Og når det kommer til plastikk, så hadde jo Bestemor en plastikkduk i gul- og oransje-farger på lefsebordet sitt. Det var både koselig og praktisk det, når lefsebakingen før jul var i gang. Så for å tette sprekkene i treplaten på (lefse-)bordet jeg har fått av henne, la jeg rett og slett på en plastikkduk jeg også. (Det værste/beste?? er at den er gjenbruk den også. Men den er vasket godt!!) Og jeg syns det ble så koselig. Jeg har festet duken med gamle tegnestifter under kantene. (For det skal jo gå an å skifte mening IGJEN.) Akkurat som det var hos Bestemor. Og akkurat som det skal være her i huset også ;O)

Og her er hun jo! Ved lefsebordet sitt. Hun var en råtass på baking av kling (lefser) og her er hun i full gang ved bordet oppe i eldhuset mens lokalavisen gjør kjendis av henne! Ser vel kanskje egentlig ikke ut som hun akkurat nyter det. Hihi...

English: I usually don`t like plastic. But my Grandma had a plastic cloth on her working table. I have inherited that table, and now I have found a plastic cloth too. Not in the same color, but it reminded of her and her traditions!

17 kommentarer:

 1. Plastikk-duker er genialt! Og med alle de fine utgavene man nå får (både dyre og mindre dyre...), så passer det utmerket på kjøkkenbordet med unger i huset;) Enkelte matvarer (paprika, ketchup, rødbetesaft) har dog en tendens til å sette merker hvis man ikke fjerner dem med en gang...

  Bruker litt plast i husholdningen, men da til ting som skal lagres, fryses og ikke stå fremme! Skal jeg ha noe nytt er emalje favoritten: Både bøtte og vaskefat er innkjøpt!
  Med ønske om en god dag, klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Åååå så herlig kjøkkenet ditt ser ut! Kjempekoselig synes jeg :-)
  Enig med deg om at man skifter mening etterhvert som tiden går, jeg har i hvertfall lært meg at jeg aldri skal si aldri...;-)
  hilsen Ranveig, (som har fulgt bloggen din en liten stund nå)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Plastikkduken minnes meg om bestemoren min også. Fint at du fant en lignende. Ha en fin dag. :)

  SvarSlett
 5. Herlig duk du fant deg da, den passet perfekt til bordet ♥
  Og for et herlig bilde av Bestemoren din, så artig:)

  Ha en fin dag!

  Klem Line

  SvarSlett
 6. And your ´plastic´ is just beautiful in white & blue! :)
  Do you think about a Facebook-page? You should do it, I like to follow blogs and updates via FB; it´s quite easy and you reach many more people I guess.
  Best regards, Marjolijn

  SvarSlett
 7. Det ble faktisk overraskende fint med den plastduken. Husker disse dukene fra jeg var yngre ja, og så praktisk da! Bestemor ser forøvrig ut som ei stolt dame som tar jobben på alvor ♥

  SvarSlett
 8. Elsker voksduk, sååå koselig med de bildene dine. Vi hadde Budalsbord med klaff og makne stoler. Var alltid voksduk på, men til jul og kanskje andre spesielle anledninger var det tøyduk, som å få nytt bord det da. Dessuten når hverdagen kom tilbake og voksduken skulle på igjen var det alltid en ny. Det var stor stas, og ikke minst var det rift om å få den gamle, den var nemlig super til å ake på snøen med - gikk lynfort og var plass til mange på en gang..
  Takk for at du fikk frem disse minnene i meg. God dag videre til deg.

  SvarSlett
 9. Var ikke den verste plastikken du kan ha i hus det der..jeg la merke til de gamle tegnestiftene med en gang! hihi..

  Ønsker deg en fin høstuke videre!

  Klem fra Fru K

  SvarSlett
 10. Hei Liv! Så fint det var da, kjenner det minner om huset til mine besteforeldre også! :-) Ha en fin dag!! Klem

  SvarSlett
 11. En ting å si: SUPERFLOTT! å skifte mening er ikke alltid så dumt:)

  SvarSlett
 12. Jeg bruger ikke plastik - men jeg kan godt se det ser godt ud hos dig.
  Det er bedstemor-look

  SvarSlett
 13. Hehe slike plastikkduker er iallefall veldig retro... blir litt nostalgisk her jeg sitter. Kjempekoselig bilde av den lefsebakende bestemoren din da... Jeg ser hun bruker lik bakebolle i kreamikk som jeg bruker til å bake brød i. Jeg har arvet den etter min mor som arvet den etter min mormor. Koselig med slike minner.

  SvarSlett
 14. What is she making? I see something stacked in the background.
  I really enjoy your blog.

  SvarSlett
 15. Nydelig bilde av din lefsebakende bestemor :-) Så fint å ta bilder av slike arbeidsøkter også, ikke bare alle smilende rundt et matbord hver gang det skal feires!

  Fin duk, Liv :-)

  Ha en fin kveld!
  Marie

  SvarSlett
 16. Virkelig flott Liv.. jeg kan huske at vi brukte plastikk duk også.. Det bruker jeg også..men jeg tar den på når jeg baker..
  syns det funkjer veldig godt..

  og lefse baking ja det var tradisjon føre jul...

  Ønsker meg velidg en takk så jeg kan bake også..

  herlig innlegg...og det bilde av din bestemor.. nydelig..
  klemmer =)

  SvarSlett
 17. I can't believe it! We had the same plastic cloth on our kitchen table when I was a child! I remember it was brown..It's funny the same cloth in Norway and Italy!
  I always read your blog, congratulations for your success, you deserve it!
  Hugs
  paola

  SvarSlett