torsdag 15. mars 2012

MINNER SOM INSPIRASJON

 Min største inpsirasjonskilde til interiør- og livsstilen jeg har valgt - er familien min og gården til Bestemor og Bestefar. Fra dette stedet har jeg så mange minner. Fantastisk gode minner. Nå var det en god stund før min tid at dette bildet ble tatt, men det inspirerer meg så. Jeg skal forklare:

For en liten stund siden kjøpte jeg denne lyseblå og rutete duken fra Nyblom Kollèn og den fikk meg til å tenke på de gamle bildene jeg hadde sett fra gården til besteforeldrene mine. De brukte uterommet så mye. Enten satt de på tunet med kaker og kaffe eller så tok de med seg noen tepper og dro litt lenger opp i lia. På egen eiendom ja, det skulle ikke mer til enn en liten forandring.

 
 Når pausen var over, tok de tepper og duker og kopper og fat og gikk ned igjen. Jeg digger dette bildet. Ikke så ofte jeg ser slike uhøytidelige og ikke oppstilte bilder fra denne tiden. Ikke i de gamle fotoalbumene i alle fall.

Den lyseblå duken fikk meg til å tenke på alt dette. Den serverte meg rett og slett gode og gamle minner. Og jeg får så lyst å la meg inspirere av mer enn bare å gjøre det koselig på kjøkkenet. Jeg bruker jo duken på kjøkkenbordet vårt nå. Men jeg vil bruke den ute også. Oppe i lia på gården vår. Med familie eller venner på besøk.

Fra venstre og rundt bordet: Onkel Håkon, Bestemor, Tante Tila, Bestefar, Onkel Peder, min bror, meg og Mamma.
Jeg levde visst litt i gamle dager jeg også... ;O)

15 kommentarer:

 1. Gamle bilder er fantastiske. Festlig at man levde i gamle dager:-) Slike drikke kaffe på tunet bilder er fantastisk festlig minner meg på at jeg skal spørre min svigermor om det finnes noe slikt fra våres lille tun.

  SvarSlett
 2. Vakker historie - og skjønne bilder:) Enig med deg i at det ikke er så ofte man ser slike bilder som det "bakfra-bildet" ditt fra denne tida.... her i bygda mi er det fler som er mer enn vanlig opptatt av FØR I TIDA - inkl. bilder..... så jeg har sett noen:) Gleder meg til å se duken din i bakkene ved gården...:) her er det faktisk 10 varmegrader og litt solgløtt - etter uker med regn/vind skal jeg UT:) Klem

  SvarSlett
 3. Herlige bilder !!
  Det var en helt annen ro i gammledager, det får jeg følelsen av når jeg ser på gamle bilder :)
  Ikke telefon og tv, ingen tvspill og datamaskiner, men heldigvis hadde de fotoapparatet som gjør at vi kan nyte stemningen :))

  Nydelig duk foresten :)

  Ha en strålende dag videre, her titter akkurat solen frem litt :))
  Klem Heidi

  SvarSlett
 4. Ååh så koselig!! Jeg elsker gamle bilder:)

  SvarSlett
 5. Nå har 3-åring og jeg akkurat inntatt formiddagsmaten på gulvet i stuen. På blårutete duk har vi kost oss med pasta, feta og oliven. Menyen er nok byttet ut fra 1920-tallet, men stemningen er den samme gode. Litt varmere i været nå, så blir det mat i hagen.
  Takk for bildene, de er en sann fryd!
  Ha en god dag,
  Lilli

  SvarSlett
 6. Herlige bilder... Blir glad av dette innlegget...

  kerstin

  SvarSlett
 7. Sånne bilder er gull verdt. Veldig bra når man vet eller kan finne ut hvem som er på bilder og hvor det er. Jeg scannet masse bilder og negativer i fjor vinter.

  I min kommune har historielaget samlet inn gamle bilder og publisert på nettet sammen gamle flyfoto. Kanskje finnes det noe slikt fra deres gård.

  Jeg husker ikke det er deg jeg allerede har gjort oppmerksom på at man kan finne masse informasjon om eiendommer på Digitalarkivet? Det du må vite er gårds og bruksnummer. Jeg har skrevet om det her: http://www.bestemorshage.blogspot.com/2011/11/pa-leting.html

  På Digitalarkivet kan du gjennom folketellinger finne ut mye om hvem som har bodd der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette skal jeg sjekke! Takk for tipset

   Slett
 8. получилось трогательное и милое сообщение) вы чувствительны наверное в это время ...
  успехов, V&

  SvarSlett
 9. Please post more of you when you were little. So interesting seeing children in other times and other parts of the world.

  SvarSlett
 10. Wonderful old pictures. Please post more of you when you were little. It is so interesting to see children of other times an other places of the world.

  SvarSlett
 11. Så koselige bilder. :) Jeg hadde en mormor jeg som så sant været tillot det tok med seg pute og et teppe og sov middag i en krok i hagen. Tenk det hadde jeg nesten glemt, men husket på det nå når jeg så disse bildene. :)

  SvarSlett
 12. Utrolig koselig med gamle bilder. Så gøy å gå på jakt i gamle album etter gamle hus, interiør, kulturlandskap og ikke minst stemninger og mennesker. Godt å høre at det ikke bare er meg som snoker i mormors album. Men jeg er ikke så god til å få fram gamle foto i interiøret mitt. (Kanskje du har tips og kan lage et innlegg om dette en gang...)
  Moro at dere har fått dere traktor! Kjør på!

  Hilsen fra Maren på Reme

  SvarSlett
 13. Så nydelige bilder, det er noe helt spesielt med norsk natur! Du fanger det så fint.
  Får bare si takk for at du har en slik inspirasjonsrik blogg, blir i så godt humør av å se på de fine bildene du legger ut. Nå vet jeg at jeg ihvertfall skal ha piknik i den fine norske naturen når jeg besøker gode gamle fedrelandet i sommer.
  Lykke til med gården, gleder meg til å følge utviklingen.
  God Helg!

  SvarSlett
 14. gamle bilder er utrolig spennende og en stor glede å ha :) og artig å se inne på bloggen din, du er fantastisk flink!!
  selv bruker jeg gamle bilder til å pynte på sysleriene mine og da gir det et spesielt uttrykk på det jeg lager til!
  gamle bilder viderefører deres historie og det er storveis synes jeg :)
  har også gleden av å ha arvet diverse hekle og strikke duker, og det er bare helt super synes jeg :)) gleden over å bruke de er stor!!

  lag deg en god uke
  hilsen arnhild :)

  SvarSlett