mandag 14. mai 2012

TA MED ATMOSFÆREN HJEM

Her om dagen var jeg og ei venninne på en liten buisness-reise oppover i Vest-Telemark. Nærmere bestemt Grimdalstunet på Skafså (for den som er lokal ;O) og videre havnet vi litt mer tilfeldig i Åmot (Vinje). Der droppet vi i alle fall tilfeldig inn i en koselig butikk i en gammel bygning midt i sentrum. Jeg digger jo disse landlige butikkene. De som er helt spesielle - hver på sin måte. Lokale er de og tar inn sine egne valgte varer. I slike butikker er det så herlig atmosfære og jeg får ønske om å ta med meg noe av denne "herligheten" hjem. Det gjør jeg ved å putte litt i handlekurven. Ikke ting jeg nødvendigvis trenger, men som sagt får jeg liksom med meg noe av den gode stemningen hjem sammen med varen. Mulig at det bare er jeg som kjenner det når jeg setter på is-teen jeg kjøpte på "Silkevippa". Det gjør i tilfelle ingenting. Det holder tilfelle lenge. Flasken var jo så fin, den smaker kjempe god, men mest av alt: jeg har kjøpt den i en lokal og sjarmerende butikk. Og det liker jeg så godt. Jeg digger at det finnes småbutikker rundt i bygder og byer som klarer å tilby oss kunder noe ekstra. Overraske oss. Vi har jo ikke sett det før. Så gøy! JA til lokale småbutikker!!

12 kommentarer:

 1. Enig, enig, enig ....ja til slike butikker.
  Så veldig god ut......;-)

  Vivian

  SvarSlett
 2. Ja jeg er helt enig, jeg elsker slike butikker!
  Bare å tipse i vei her til oss andre :)

  SvarSlett
 3. Er så gøy med slike små lokale butikker.
  Og må bare ha med noe hjem :)

  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Er så enig med deg:) disse lokale er så mye bedre og jeg elsker sånne butikker:)
  Sov godt

  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Så enig med deg! Det er ikkje like sjarmerande med store kjøpesenter.
  Nydeleg flaske.

  SvarSlett
 6. Det var et nydelig bilde!! Og JA, det er så herlig å finne sånne små butikker med sjel. Det er altfor like varer i de fleste butikkene i storbyer - har man vært i en butikk har man nesten vært i dem alle. Synd at det er sånn, men bra at de små unike også finnes.

  SvarSlett
 7. I think many of our towns in the UK are missing the smaller shops as so many supermarkets have been allowed to open in our High streets. When we do find a small shop it is so exciting and a real thrill to find speciality goods.

  SvarSlett
 8. Hør hør!
  Bestemors hage i Kristiansund er absolutt verd et besøk for de som er i nærheten.

  SvarSlett
 9. Ja vi må ta vare på bøndene våre :-)

  SvarSlett
 10. Isteen ser aldeles nydelig ut. La oss slå et slag for alle disse koselige butikkene,er litt lei av alle kjedebutikkene der den ene er lik den andre. For ikke å snakke om det fantasiløse utvalget. Drikkeglasset er nydelig,kan jeg spørre hvor det er kjøpt? Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Drikkeglasset kjøpte jeg på (hold deg fast ;O) på Nille av alle ting en gang. Kjøpte 6 stk, men skulle gjerne hatt flere for de er så sommerslig og fine til saft og iste som dette. Det er mange år siden jeg kjøpte dem...

   Slett