torsdag 27. september 2012

FUGLEPERSPEKTIV

Vi har hatt overveldende mye besøk oppe på gården vår. Særlig i sommer da vi var der over flere uker. Det er noe av det koseligste av alt med dette prosjektet. At familien og våre venner vil komme på besøk. Og allerede nå har vi fått en fast tradisjon. Vi tar dem med opp på nuten som ligger 10 minutter fra gården. Man får følelsen av å ha gått i "timesvis" for gården ser så bitte-liten ut der nede. Jeg liker det vesle tunet så godt fra denne kanten. Det minner meg litt om en gård fra et norskt eventyr. Jeg forventer nesten at Espen Askeladden eller noen gode gråsteinetende hjelpere skal dukke opp på tunet. Denne gangen var det Fru Blaa-familien som måtte ta beina fatt opp de bratte skråningene opp til utsiktspunktet. Kanksje blir denne steinen et sted å sitte på i årene fremover for meg også? Et sted å få oversikt og følge prosessen i fugleperspektiv. Her oppe vil man se når grønnsakshagen gror, når epletrærne har blitt plantet, når huset sakte men sikkert får sin renessanse og ikke minst ser vi så godt hva årstidene gjør med naturen her oppenfra. Det kan være greit å ha en slik plass i høyden når lange og kanskje tunge prosesser foregår på bakkenivå. Her oppe ser man jo ikke alle detaljene (alt som er underveis og som ikke er ferdig...), man ser bare helheten. Og i fugleperspektiv ser helheten mer enn bra nok ut!

8 kommentarer:

 1. Good morning Liv! Your farm looks very beautiful! You must make a large photo for you of today and from the same position some years later. Or in black and white with a frame in your room. So you can always remember what you have achieved! Best wishes!

  SvarSlett
 2. Koselig bilde fra utsiktsplassen.
  Kjekt å ha et sted der en kan reflektere og få en oversikt over gården.
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 3. Så nydelig bilde! Serine synes det er så gøy å være modell :-) Håper det gikk bra på kurset i går. Blir spennende å høre.

  SvarSlett
 4. Supert utkikkspunkt då, og akkurat passeleg langt å gå! Ja, eg og ser for meg Espen Askeladd i tunet der, utruleg koseleg. Eg kan ikkje få sagt det nok, kor bra eg syns det er det arbeidet de gjer med restaureringa. Eg blir utolmodig på dykkar vegne, sjølv om eg så inderleg godt veit at det tar lang tid. Vi har jo det gamle tømmerhuset vi skal flytte, og venta td 1,5 år berre på riveløyve....Og dersom ein ikkje har millionar på bok, så må det jo berre bli slik. Denne veka har det vore regnfritt nokre dagar her, etter nesten 40 dagar med regn, så no har det vore full insats på demontering av huset, og vi nermar oss eit delmål. Kjekt å følge med dykk i prosessen. Kanskje eg skulle bli litt flinkare å blogge om vår prosess...

  SvarSlett
 5. Utrolig koselig bilde fra toppen:)
  Herlig med vesla som titter ned på eventyret deres:)

  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Nydelig utkiksplass. Og jeg tror helt sikkert det til tider kan bli godt å ha en sånn plass å se og tenke i fra. Og ikke minst nyte!

  SvarSlett
 7. Du snakker om herlig utsikt... kjempenydelig plass dere har:)
  Så deilig å kunne sitte der oppe å se årstidene skifte, og kanskje fundere litt på fordums tid, nåtid og fremtid. Heldige dere!:)

  Ønsker deg en flott fredag, og en riktig fin helg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 8. Hei :)

  Gården deres er bare helt nydelig, tenk å ha et så skjønt sted!
  Kjempe gøy å se bilder derfra og ja , man føler seg skikkelig tilbake i tiden :)
  Jeg følger med videre vet du!

  go klem :)

  SvarSlett