onsdag 26. september 2012

SMÅ, SKJØNNE OG GRØNNE

Pst! Vinduskarmene er malt, men ikke skrapet.... blæh...
I vinduskarmen på kjøkkenet ligger noen små, skjønne og grønne tomater til modning under et vell av rognebær i en hollandsk krukke. Jeg syns det var så vakkert. Naturen er vakker og nå er det jo høysesong på innhøstning. Herlig! Jeg har vært ute og høstet blandt annet disse rognebærene og har igjen tatt noen små steg i retningen av å bli en "god husmor" ;O) Hva det gjelder, ja, det får vi ta en annen gang. Nå var det disse små som skulle få litt oppmerksomhet:

Desverre kan jeg ikke skryte på meg at det er jeg som har dyrket frem disse tomatene. Det må jeg nok gi min Ma æren for. Disse hadde falt av fra grenene litt for tidlig og må gis litt livredning i form av sollyset i vinduskarmen. Det passe meg perfekt! For som sagt; naturen er så vakker. Da trenger jeg ikke mer pynt i vinduskarmen. Eller... kanskje et lite levende lys bare...

Det er rart dette med å vende seg til nye ting. Det er jo flaut å innrømme det for åpen scene, men jeg har faktisk ikke vært så glad i tomater. Når jeg har vært på restauranter har jeg alltid bestilt "uten tomat, takk". Av en eller annen grunn... Men så plutselig oppdaget jeg at tomat er kjempe godt. Jeg oppdaget at jeg faktisk digger tomater! Jeg har spist som en gal i sommer! Tenk hva jeg har gått glipp av. Så til sommeren kanskje? Da blir det tomatdyrking på meg også altså. Gjett om jeg skal ha det i hagen etterhvert. Men enn så lenge skal jeg nyte disse når de modnes.

7 kommentarer:

 1. Hvis det er hjemmedyrka tomater du har fått smaken på så forstår jeg det godt. De er mye søtere og saftigere enn importtomater.

  SvarSlett
 2. Good morning Liv! Your window decoration is really beautiful. I also like to decorate with seasonal flowers, fruits and useful things in the kitchen. And it' s good, that you love tomatoes now! There are so many different varieties and tastes and they look always great in a meal. Perhaps you have one day tomatoes in your old house .... Best wishes!

  SvarSlett
 3. Hjemmedyrket tomater smaker bare utrolig godt:)
  Min Bestefar dyrket tomater også, og gledet meg alltid til ferske tomater på nybakt brød når jeg kom:)
  Ha en herlig dag

  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Så flotte tomater :) mine ble aldri noe annet enn blomster.. fikk de nok ut alt for sent :)

  Tomat er jo veldig nam knaskegodt syns jeg :)

  SvarSlett
 5. Hei på deg!
  Tomater er kjempe godt, men eg måtte bli voksen eg og, før eg fann ut at eg likte det ;o)
  Fine bilder!

  Fin dag til deg!
  klem ib

  SvarSlett
 6. Flotte bilder med god stemning. Etter noen år uten tomatdyrking kjøpte jeg EN plante i vår. Nå har jeg høstet de fleste og det er jo SÅ GODT!
  Koselig med rognebær i krukke. Jeg skulle ha selskap for en liten stund siden, og bestemte meg for å pynte bordet med rognebær. Hadde sett meg ut noen lavtvoksende, men da jeg kom kvelden før selskapet for å plukke inn, hadde fuglene spist opp absolutt alt! Ha, ha, jeg kunne ikke annet enn å smile. (Pyntet bordet med sand, skjell osv. Ble fint det også)

  SvarSlett
 7. Krukka med rognebær i - det var utruleg fint!
  Nydelege bilde som vanleg:))
  Tomatar er kjempegodt! Likar særleg godt små tomatar steikt på steikepanna i lag med foreksempel karbonader og løk(og gjerne eit eple i bitar) Mmmm - det er såå godt:))

  SvarSlett