søndag 2. september 2012

SOM LORT I EI LYKT

 Dere skjønner, vi har fått oss "nye" gamle sykler. Og det er jo så moro! Thomas har fått tak i en veldig original en fra 60-tallet. Kjempe fin. Han fant sin i en bruktbutikk og det tok ikke lang tid å bestemme seg for det kjøpet. Nå var hans sykkel i boks, nå manglet bare jeg en. Noen dager etter droppet det inn en koselig bilde-melding på min mobil: "Vil du ha denne sykkelen?" Jaaaa, takk!! Så perfekt! Klart jeg ville. Min er trolig fra tidlig 80-tallet og har gullfarge. Spennende. Det er det som er artig når man får ting av andre. Da våger man litt mer. Jeg hadde sikkert safet med en sort eller blå farge, men dette er jo mye mer gøy. Nå må jeg tenke litt utenfor det jeg vanligvis gjør, og det har jeg så godt av og dessuten kan det bli et supert resultat. Juhuuu! Den er heller ikke så gammel at jeg ikke kan fikse litt på den. Så det er jeg i gang med nå skjønner dere. Derfor måtte jeg ha den inn på kjøkkenet den dagen. Jeg har foreløpig tatt av bagasjebrettet, byttet til en eldre ringeklokke, kjedekassen er sprayet hvit og all krom er pusset så den skinner som "lort i ei lykt". Jeg har hatt en stor og fin kurv liggende en stund og endelig kunne jeg sette den på en koselig gammel sykkel. Men formålet med sykkelen er ikke bare å gjøre den fin (for jeg har flere planer, jippiiiii), den skal i aller høyeste grad brukes.

Så i går:
 Vi våknet opp til septembers første dag og sola stod varm på himmelen og det første jeg tenkte på var: Vi må ut og sykle!!! Etter en rask dusj, litt årnings og frokost - stod Thomas og jeg ute på tunet. Klare med hver vår bysykkel. Vi ble ute hele dagen og tok mange flere bilder enn disse fra denne vakre allèen som såvidt har begynt å ta høstkåpen på. Så dere skal ikke se bort i fra at det dukker opp flere bilder fra turen. 

(Puh! Ikke interiørinnlegg i dag heller altså, jammen godt jeg har skrevet & lifestyle oppe i headeren ;O)

21 kommentarer:

 1. Så kjempe koselige bilder og de gamle syklene er jo bare så herlige:)
  Ønsker meg selv en sånn, har gjort det lenge med kurv og alt:)
  Alltid like koselig å titte innom deg for bilder og tekst:)

  Ha en strålende søndag
  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy. Du må få med deg en slik sykkel og bli med i "klubben"! ;O)

   Slett
 2. Hei, Gratulerer med kule sykler:-) Husk hjelm - det går fort nok med gamle sykler også, vettu:-) fin søndag! klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant Siv.
   Gooood søndag til deg også.

   Slett
 3. Så artig, hyggelige sykkler og det er egentlig en genial form for aktivitet.

  Så fin tunika/bluse du hadde:-) Ønsker dere en fin søndag. Hær på Toten blåser det heldigvis så vi kan være inne og kose oss med god samvittighet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Den kjolen (faktisk - nokså kort, så kjekt med noe langt under) er jeg utrolig glad i. Noe varer liksom i fler år og andre ting blir man lei etter en gang...

   Slett
 4. Hei,så fin blogg -fineste,så naturlige skjønne bilder! fra Beathe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du var innom her, Beathe. Håper du har lyst å ta turen igjen.

   Slett
 5. Gratulerer med ny/brukt sykkel. Bagasjebærer kalte vi det. På bagasjebæreren hengte vi sykkelveske. I den tiden vi ikke hadde konebil og brukte sykkelsen til å frakte varer med. Praktisk , for hadde en for mye varer i kurven på styret kunne det bli problemer med å styre. Var bagasjebærer på alle gamle sykler. Koselig å sykle, kjenne håret og skjørtet flagre. Og så synes jeg at jeg får med meg så mye mer da, kan se meg mere rundt omkring.
  Ha en fortsatt fin søndag.
  Inger Karoline

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig bilder du maler for meg her nå. Så for meg husmoren på 50-tallet. hihi

   Slett
 6. Så fine sykler. Jammen flaks å få tak i sånne. Dere får nok mye glede av de framover.
  Det er ikke så farlig om det ikke blir interiørinnlegg. Veldig artig det også, men kjempekoselig å se inn til deg uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du liker livsstils-innleggene også! Jeg tror det er en del gamle sykler i omløp, men det gjelder jo å finne noen man liker da.

   Slett
 7. Hei! Så heldige dere var!!! Sykkelen din kommer til og bli kjempefin!!!
  God sykkeltur! Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa! Håper det. Har i alle fall noen koselige planer. Juuuu!

   Slett
 8. Så flotte syklar! Supersjarmerande!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du syns. Thomas sin var skikkelig strøken og min skal bli fin med tiden. Jippi

   Slett
 9. Så¨koseligt med gamle sykkler....sku ønske flere var flinke å ta vare på det gamle!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjempe gøy med disse gamle syklene. Når man er i Danmark feks. så sykler jo alle rundt på slike. Sikkert i Oslo også. Jeg vet ikke. Det er i alle fall perfekte bysykler! Og supergøy å sykle på. Skikkelig koselig.

   Slett
  2. Vi var en tur i Umeå i Sverige....der sykla alle og ennhver på sykkel. Såg ikke en eneste bil i sentrum. Og ikke minst har aldri sett så mange flotte sykler i fasong og farge. Hadde eg ikke vert så langt borte, så hadde eg jammen meldt meg på kurset du skal ha. Er likar din stil så utrolig godt, og holder øyene oppe for å finne noe flotte skatter ala din still. Hadde ikkje trodd eg sku få sansen for "din" stil, men jammen er det så utrolig flott. Og setter mere pris på gammle ting. Og siden vi også har lyst på et eldre hus med sjarm og historie så har eg så lyst å videreføre den stilen inne også.

   Slett
 10. Hei høpp!

  Gratulere med nye sykler:)

  Gull sykkel er jo kult:)

  Fine bilder av dere begge,kos dere på sykkeltur,og
  ha en fin ny uke:)

  Skulle gjerne vært på livs kurs,men i høst blir det maler
  kurs på meg,men kanskje en annen gang;)

  Lykke til Liv håper mange dukker opp:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 11. Herlig :) De gamle syklene er bare så fulle av sjarm! Lykke til med kurs!

  //Beate

  SvarSlett