tirsdag 2. oktober 2012

HELT NATURLIG

Her fikk jeg altså tid til å sitte i helga. Å kose meg.  I "på-gården-yndlings-strikke-jakka mi" som jeg har gått med myyyyye og til aaaalt i sommer. Ved bryllupsbenkene og sommerens nylagde hagebord. Her ved utsikten. Og det ser jammen koselig ut - om jeg får si det selv. Får jeg det? Hadde jeg kommet over dette bildet, hadde jeg kanskje tenkt noe slikt nemlig: "Å så koselig det så ut å sitte der og lage noe fint av høstmaterialer". Får man si det om sitt eget bilde? Det er jo ikke et oppstilt og redigert motiv, jeg satt jo faktist der og koste meg og Thomas var grei å ta bilder. Det er faktisk helt naturlig. Utenom èn ting:

Hver gang jeg hørte det klikket i fokusen på kamera, stoppet visst hendene mine helt opp. De poserte på et underlig vis. Uten at jeg tenkte på det. Det var Thomas som gjorde meg oppmerksom på det og vi måtte le. Hendene mine poserte. Så hvis vi ser bort fra det, så er alt i disse bildene helt naturlig. Hehe. Her sitter jeg altså og lager en mosekrans på en halmkrans. Det er stort sett det som skal til. Grønn og fin mose, halmkrans og ståltråd. Legg bare mosen pent over kransen og bind rundt.

Så får du en fin krans til å for eksempel henge opp på ytterdøren din. Min havnet på stabbursdøren som i fjor. Det er koselig med slike tradisjoner og lage nye kranser hvert år. Kransen er superenkel å lage og er vakker som høsten selv. Prøv du også da vel! Du skal se det er koselig og helt naturlig ;O)

***
Lyst å se flere ting du selv kan lage?
Trykk deg inn på LIV LAGA og følg kategoriene oppe i menylinjen.
Kanskje kan du snappe opp et og annet tips?!

21 kommentarer:

 1. Åhh, kransen ble kjempefin. Skal nok ut å finne mose i dag for å lage meg en slik krans. En fin ting å gjøre på en ekstra fridag som i dag.
  Ønsker deg en nydelig tirsdag.
  Takk for inspirasjonen, Liv.

  SvarSlett
 2. Hei:)
  Så kjempe flink du er:)
  Nydelig krans og herlige bilder:)
  Likte faktisk at hendene dine poserte litt:) det var et godt bilde:)
  Ha en herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Hej Liv! The first photo with you is really beautiful! And the wreath fits perfect to your house! I wish you a wonderful day!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder!!
  Jakken er kjempefin og mosekransen ser flott ut :)
  Ha en fin dag,
  Klem

  SvarSlett
 5. Får samme følelsen som det :) Tenker at "det så jammen meg koselig og fint ut" :) regner med du kosa deg veldig :)

  SvarSlett
 6. Utrolig koselig og så fint med hjemmelaget krans på døra. Hærlig.

  SvarSlett
 7. Hei, WOW så nydelig! Herlige bilder:-) I oktober kan du vinne Kusmi Tea hos meg:-) Krans av naturmaterialer er vakre blikkfang! Fin tirsdag! klem Siv:-)

  SvarSlett
 8. Nydelig jakke!! Vet du om den typen jakke, med det mønsteret, har et navn? Skulle så gjerne ha strikka meg en sånn jakke ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det jeg desverre ikke vet...
   Men nå har jeg fått så mange spørsmål på disse strikke-jakkene jeg viser at jeg kanskje må "forske" litt på det og lage et innlegg her på Livs Lyst om det etterhvert???? OM jeg finner noe informasjon om det. Det hadde vært moro det. Du får følge med da, så ser jeg om jeg kan få til det ;O)

   Ha en fiiin dag!

   Slett
 9. Nydelig krans! Fikk veldig lyst til å lage en, jeg også. Klart du har lov til å si at det ser koselig ut, og andre positive ting, om dine egne bilder. Skulle bare mangle!
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 10. Nydelig krans på vakker dør!!!
  flink du er, som tar deg tid til sånne sysler!!
  Ha en fin tirsdag! Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 11. Hei Liv
  Det så fantastisk ut å sitte der og pusle. Fantastisk.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 12. Til helga skal jeg på hytta vår ved Røros - da vet jeg hva jeg skal kose meg med; nemlig lage kranser og annet fint:) Takket være innleggene dine ble jeg veldig tent på akkurat det...TAKK:) Den kofta di, eller strikketrøya som de sier her på Nordmøre, er kjempefin:) Jeg har to gamle strikkejakker på hytta, og jeg har to her hjemme.... Ingenting er som å krupe inn i slike plagg når det er litt hustrig. Har tenkt samme tanken som deg at jeg skal "forske" litt på gamle strikkemønster, det er et spennende område. Tror noen har gjort det allerede også, det finnes hefter og bøker, både gamle og nyere uten at jeg kommer på hva de eller forfatterne heter her og nå.....! Men vakre mønster er det mange av, jeg ser ofte FØRST gensere og kofter når jeg ser gamle bilder, SÅ folka....he he. Men; NÅ skal jeg montere ferdig Mariusgenseren jeg har holdt på med i lange tider - DET blir godt, da skal jeg finne noe spennende å strikke:) Klem til deg - må dagen din bli fin (PS: klart du kan si slikt om egne bilder - en form for META-refleksjon som er bra tror jeg:)))

  SvarSlett
 13. Har du laget eller kjøpt den halmkransen du bruker? Utrolig fin krans ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Halmkransen er kjøpt. Det får man tak i på hobbybutikker, gartnerier eller blomsterbutikker. Jeg kjøpte mine på en lokal blomsterbutikk i Kviteseid denne gangen ;O)

   Lykke til med "blomsterbinding!

   Slett
 14. VELDIG koselig!! Det er absolutt lov å si. Og kransen på stabbursdøra var utrolig fin. Kontrasten mellom den friske, grønne kransen og den grå rustikk døra og veggen var virkelig helt nydelig.

  SvarSlett
 15. Vakkert, nydelig utsikt og flotte farger. Så kjekt å bruke naturen til å skape flott pynt både ute og inne.
  Ha en superfin dag
  Bente

  SvarSlett
 16. JA du kan absolutt seie at det ser koslig om ditt eige bilde!
  Og det såg virkelig koslig ut, kunne gode vore der på benken i lag med deg;
  Nydelig krans og fine bilde som vanlig, likte særlig godt det siste - vakkert.....

  SvarSlett
 17. Så nydelige bilder!! Og det første jeg tenker når jeg ser disse stemningsfulle bildene er som du skriver! "Så koselig det ser ut å sitte der å lage noe koselig ut av høstens materialer"! Bildene gir meg inspirasjon til å lage noe selv, for det er jo som det sies "selvlaget er vellagret" og myyye koseligere å henge opp og pynte med enn noe som er kjøpt og masseprodusert!

  Tusen takk for "tapet-kommentaren" inne hos meg!!! :-D Tapet valg er aldri noe lett valg,og ett valg jeg må ta selv. Men alltid gøy å høre andres mening! :-)Så tusen takk!! :-)

  Ps. Du har absolutt lov til å si at dine egne bilder er koselige :-D
  Må du ha en god dag!!
  God klem Ingrid

  SvarSlett
 18. Superfine og koselige bilder! Tenker det må være en herlig opplevelse å sitte og se ut over dalen mens du pusler med høstpynten din.

  SvarSlett
 19. Wow I love you wreath on you door!!
  What lovely place to be, it's beautiful what I see on your picture...

  Enjoy your day
  Hugs from Holland
  Patricia

  SvarSlett