torsdag 1. november 2012

ARTSBESTEMME

Når man lager pynt av naturmaterialer, kommer man noen ganger over nye arter. Plutselig oppdager man er art som egner seg godt til å binde en krans av for eksempel. Da er det faktisk en dobbelt glede når man kan finne ut hva planten heter. I sommer gikk jeg og pugget blomsternavn, men jeg mener det er like artig å lære seg nye planteslag som står utover høsten. Lage krans, være ute i den friske naturen og artsbestemme et par nye planteslag. Det er tre i ett det. Og for gammel til å lære blir vi vel aldri? Så en slik liten plantebok mener jeg absolutt det er verdt å innvestere i.

11 kommentarer:

 1. Å kjente jeg ble bare veldig inspirert av å se dette herlige bord jeg...her kunne jeg stått leeenge,hi,hi..De siste årene har jeg også fått stor sans for naturlig pynt til jul.Man finner nye ting hvert år som egner seg godt i en dekorasjon,spennende, morsomt og tilogmed nesten gratis også. Kan ikke bli bedre enn det:)Fantastisk strikkejakke også Liv!

  Fin torsdag,klem Vibeke

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde ser ut som du koser deg veldig.

  Fine moseballer ble det i år også likte jule
  båndet rundt.

  Nyt dagen!

  Klem Linda:=)

  SvarSlett
 3. Nydelig stemning - ikke minst på grunn av "strikkatrøya", som de sier her jeg bor:) Blir aldri lei av nye varianter, jeg har ei liggende som jeg kjøpte på loppemarked i sommer, den må ha nye knapper..... Gleder meg til å bruke den, ikke ulik denne:)Oppslagsbøker med planter og fugler og dyrespor osv. er et "må ha" på landet, gubben har en egen liten boksamling i vinduskarmen på kjøkkenet med gamle og nye oppslagsbøker:) Tips; vær på utkikk etter gamle oppslagsbøker på loppemarked - mye fint å finne i bokhaugene der, og så nydelige bilder, ofte tegninger, som det er i de gamle bøkene finner du ikke i de nye:))) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jammen sant! Det var dagens tips altså. Tusen takk! Jeg skal begynne å lete i bokhaugene det ofte er på loppis. Jeg har en gammel florabok jeg brukte i sommer. Den har helt nydelige akvareller! Så jammen! Jeg skal ut og lete ;O)

   Slett
 4. Så nydelig bilde, regner med det wr av dæ sjøl.
  Hage bøker av alle årstider er fint og ha og man lærer så lenge vi lever.

  Ha en fin november dag.

  Hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 5. I agree that nature is always inspiring ... even when it sends us a huge storm like Sandy!

  May I say that your knitted sweater is quite beautiful...I love that sort of intricate knitting.

  Best wishes.

  SvarSlett
 6. Nå ble jeg i kjempegod stemning! Det bildet var fantastisk flott! Alt var perfekt der. Bakgrunnen, klærne, og ikke minst bordet med lykta og naturmaterialene. Veldig, veldig inspirerende :):)

  SvarSlett
 7. Du har så koselig blogg, altså - har vært fast leser i alle år. Men jeg er no først og fremst strikker da, og ble helt betatt av den vakre kofta du har på deg. Du har ikke mønster? Eller kan du ta nærbilde? Fortelle noe om den?

  Eller aller best: lag et innlegg om alle de vakre koftene du har rundt deg, for jeg har sett glimt av flere i årenes løp :-) Hadde vært fint om du visste litt hvor de kom fra, hvor gamle osv. Lyst på den utfordringen?

  SvarSlett
 8. Ser at du har akkurat make strikkejakke som meg. Og min er skikkelig gammel. Aner faktisk ikke når den ble laget. Artig å se den her.

  SvarSlett
 9. For et herlig bilde:)
  Den lusekofte var nydelig:)
  Gleder meg til å se hva du lager:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 10. Hei! Flott blogg du har! Er stadig vekk innom :-) Mønster til Jølster-koften ligger her: http://www.sandnesgarn.no/ShowFile.ashx?FileInstanceId=7b438fd3-0b27-425e-9322-c6919266af70

  Hilsen Kristin

  SvarSlett