fredag 9. november 2012

*SELJORDKUFTA*

Om du vil låne dette bildet til din blogg for å spre budskapet - er du hjertens velkommen!
 I fare for at dere blir lei av å se meg smile inn i kamera, byr jeg på enda et kofte-bilde. Man må jo bare ta den "modellen" man har for hånden... Her er i alle fall en høstutgave av en strikket kofte. Denne har jeg kjøpt ved en eller annen anledning. Loppis tror jeg. Den går i grått og har noen brune border. Det som er spesielt med denne jakken er "liksom-broderiet" i grønt, sort og rødt. Mange gamle og tradisjonelle kofter/gensere har nesten bunads-broderte kanter. Dette er en grei og kanskje lettvind erstatning? Jeg liker jakken veldig godt. Den henger på kontoret mitt og må stadig varme meg når jeg sitter stille og jobber.

Igjen takk for alle bidrag og tips. Nå tenkte jeg å vise kun èn kofte til i denne omgang. Jeg har faktisk enda fler... og det er først nå jeg skjønner at jeg har hatt litt dilla..... kremt! Men jeg avrunder med en fin og gammel med ekte broderi. Og så skal vi ha utlodning vet dere! Følg med! Følg med! Juhuuu!

_______________________________________________________________________________
*SELJORDKUFTA*
Oppskrift:

_______________________________________________________________________________

24 kommentarer:

 1. Jeg har sagt det før, og sier det igjen - det er utrolig hvor flott du kler disse strikkejakkene.. Og så artig at du bruker dem. Jeg er oppvokst i et hjem hvor det florerte av strikkeplagg - men det har havnet hos Fretex alt sammen etterhvert.. God helg!

  SvarSlett
 2. Hei, Herlige kofter fra deg:-) super fredag:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 3. Jeg er så glad for at du har så mange kofter! Jeg har tenkt på å strikke meg kofte lenge, men ikke klart å velge mellom to mønstere. Og så har jeg bare latt være. Men nå skal jeg jammen strikke begge to :) Og kjøpe på loppis hvis jeg finner der i tillegg :) Hurra

  SvarSlett
 4. Denne var nyydelige den også. Og takk for alle du har delt med oss. Jeg er allerede igang med en Jølster-jakke, men du verden det er mye mønsterstrikk. Jeg skjønner allerede nå at den kommer til å bli veldig varm til slutt med alle de trådene på vrangen.

  Denne du viser frem i dag har jeg dessverre ikke navnet på, men jeg skal følge spent med om noen andre har i løpet av dagen.

  God helg til deg !!

  SvarSlett
 5. Hei.
  Så fin strikkejakke:)
  Ha en super fredag :)

  SvarSlett
 6. Blir overhode ikke lei av kofter. Vi er flere med både kofte og strikkedilla :)

  SvarSlett
 7. Koselig med de gamle koftene ! De bør jo tas frem fra skap og skuffer og brukes igjen. Ha en fin dag !

  SvarSlett
 8. Den var flott! Har ikke sett dette mønsteret tidligere. Må være litt av et arbeid å strikke den. Phu! :D

  Renate

  SvarSlett
 9. Flott kofte, varmer nok godt. Har min manns bestefars kofte hengende på veggen her i stua. Den er foret for hånd i korsryggen - med et lilla lakenlignende stoff. Han har sikkert vært kald i korsryggen, kreativ og smart løsning på det problemet :)

  SvarSlett
 10. Denne kofte er bare nydelig ✿ herlige farger.
  God helg ✿
  Beatrice

  SvarSlett
 11. Skal seie du har mange kofter. Kjekt med variasjon :-)

  SvarSlett
 12. Varm og fin høstkofte - brunt er egentlig en nydelig farge sammen med grått:) Blir aldri nok kofter - og aldri nok smil;) så bare stå på du:)))Klem i novemberdagen

  SvarSlett
 13. Each one of these knitted jackets is truly beautiful! It is marvelous how a traditional style can also be wonderfully modern.

  And...you are a fine model!

  SvarSlett
 14. Kjempekoselig å se, bare fyll på med fler!

  SvarSlett
 15. Kjempekoselig bilde! Forstett med det!

  SvarSlett
 16. Kjempespennande å følgja med på bloggen din og ekstra kjekt med desse gamle koftene. Var mykje slike i min heim også, men eg trur jammen dei fleste vart utslitne etter kvart. Vart mykje bruk i all slags arbeid på garden der eg budde. Strikka mi første trøye til meg sjøl då eg var ganske liten, eg og tremenningen min begynte i 2.klasse (nesten 8år gamle) med kvar vår nye, eigenstrikka jakke i to fargar/mønster i heile trøya. I dag kan eg nesten ikkje tru at vi gjorde det! No må eg på jakt etter skulebiletet der eg veit vi hadde på oss desse trøyene.

  SvarSlett
 17. I am really enjoying your knits! You have a lovely collection. And it's always lovely to see your smiling face :)

  SvarSlett
 18. Den var fin og hadde spennende fargevalg. Ha en fin fin helg!!! Takk for alle gode innspill!!

  Tone

  SvarSlett
 19. Stadig mange flotte kofter:)Herlig å se så mye flott håndverk.
  Annemor Sundbø har mye flott i fillehauen sin.Både kofter og vanter
  som hun viste da hun besøkte jobben min i fjor.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 20. Dette er Seljordkufta. Se her (picasa webalbum).

  SvarSlett
 21. - Veldig spennende med koftejakten din! Jeg er på utkikk etter mønster til kofte, og denne likte jeg veldig godt! Har prøvd å google for å finne oppskriften, uten å lykkes. Men du har tydeligvis fått tips om hvor man kan få tak i den?

  Takk for en alltid like inspirerende blogg! :-)

  Mvh Kristine

  SvarSlett
 22. nydelig - men veit du vilken garn det er strikket i ;)

  smil - monika - som har veldig lyst til å strikke ei slik kofte ;)

  SvarSlett
 23. Lurer på om noen har prøvd å strikke kofta etter denne oppskriften. Er den veldig stor? Min datter er small- størrelse - 42 virker litt stor?

  SvarSlett