fredag 30. november 2012

TRADISJONELL BAKST?

I dag oppdaget jeg at jeg var støl i magen. Av hva da? - tenkte jeg. Og så oppdaget jeg at det var på grunn av flatbrødbakingen! Haha. Da er det kanskje på tide å gjøre noe med denne treningen? Eller betyr det bare at man skal ha respekt for damene i gamle dager som stod og bakte opp for et halvt år om gangen? Tipper de hadde litt av noen overarmer i alle fall!

 Jeg lager dessuten mindre og tykkere flatbrød enn de egentlig skal være. Jeg bruker dem som "knekkebrød" i tillegg til supper og spekemat. De er lettere å oppbevare når de er så "små" at de passer på en tallerken. De brune bakebollene er kjekke til det også - oppbevaring mener jeg.

Her for en stund siden prøvde jeg meg på krumkaker også. Lånte jernet av mamma, men nå lurer jeg jammen på om jeg skal ønske meg et eget til jul. Det tar jo heller ikke så stor plass. Jeg orker nemlig ikke alt for mange kjøkkenmaskiner som fyller opp skapene.

Det er gøy å prøve seg på denne tradisjonelle baksten, selv med en litt egen vri.

Og siden jeg har hatt både flatbrød og krumkaker tilgjengelig i det siste, var det koselig å pakke inn en liten matpose til en som hadde bursdag for en stund siden. 

Pst! Flere kofter ligger og venter på å bli innlegg fremover.

6 kommentarer:

 1. Flott hjemmebakst,nydelig med godt drikke til:)
  Fikk inspirasjon til å kanskje lage en liten mini utstilling med kofter og selbuvanter på jobb,takk for inspitasjon.Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 2. Flink du ! Artig med de gamle bakeslagene som alltid har vært her. Det var en koselig fødselsdag gavepose ! God helg !

  SvarSlett
 3. Veldig kjekt å bake saman.
  Sist laurdag baka systå og eg lefser.

  Fin Advent!

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg idag. Godt å se at du tar vare på tradisjonen vår. Gleder meg til "nye" kofter. God helg.

  SvarSlett
 5. Du, så koseleg å få ein slik "matpose" i gebursdagspresang! Utruleg fin idé!

  God helg!

  SvarSlett
 6. Åh så fint:-) God idè med små flattbrød, litt mere praktisk å oppbevare de.
  Ser du har Askim bærpresseri saft i posen, det er her jeg bor det;-) der handler vi mye!
  God fredag!
  Hege

  SvarSlett