lørdag 1. desember 2012

*RYGJA*

Om du vil låne dette bildet til din blogg for å spre budskapet - er du hjertens velkommen!
Farmen-kofta
Ja, og da mener jeg ikke den mer omtalte og omdiskuterte strikkede genseren til Grøtta Grav for dem som har fått med seg det i nyhetsbilde i det siste. Nei, vi slår like godt til med "vår egen Farmen-kofte" vi ;O)

Denne koften fikk dere se et lite glimt av her tidligere, men nå ville jeg vise dere to utgaver laget ut fra samme oppskrift. Fargen er forskjellig ja, men legg også merke til halsen. Jeg likte veldig godt kanten på den grønne jakken. Disse bildene tok jeg under innspillingen av Farmen (Telemark 2011) og jeg måtte derfor ta med et lite pausebilde derfra. I pausene dukket det opp både solbriller og boblejakker. Så fort deltagerne kom inn på markedet og kameraene var i gang, var det å tusle rundt i de mer tidsriktige kostymene våre. Til venstre i markeds-bilde ser dere de "gamle konene" har samlet seg interessert rundt "strikkebutikken".
______________________________________________________________________________
*RYGJA*
Oppskrift:


_______________________________________________________________________________

17 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Artig gjensyn, og så fint det var å se koften i to forskjellige farger! Ja, halsen på den grønne var fin - det er detaljene so teller, vet du!

  God 1. advent helg til dere! Og ikke glem at jeg har åpnet julekalender for 4 året!

  Klem Cahtrine

  SvarSlett
 2. Hei Liv.
  Jeg har stor glede av å følge med på bloggen din, og disse gamle koftene og strikkeoppskriftene er veldig i morsomt å følge.
  Jeg har selv ett par gamle kofter, og de er stadig i bruk. Dem eldste av dem strikket min oldemor til min morfar i hans ungdom, og den andre strikket min farmor til min mor da hun gikk med meg i magen. Disse to er spesielle og veldig kjære for meg, siden jeg kjenner opphavet og historien!
  Ønsker deg lykke til videre med "jakten" på oppskriftene, og en riktig god helg!
  Titti-klem!

  SvarSlett
 3. Må bare si meg enig med de to over her. Følger spent med på dette. Nyter synet av de vakre gamle koftene. Denne grønne var spesiell.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Det er så morsomt å følge kofteprosjektet ditt!
  Det klør i fingrene etter å begynne å strikke på ei kofte, men har litt annet å fylle dagene med akkurat nå i desember, så det må nok vente....
  Hvilket garn anbefaler du å strikke i?
  Lenge sien jeg har strikket store plagg, og da gikk det i Peer Gynt garn....nå er det så mye å velge i...
  Ha en fin adventshelg!
  Med hilsen Mari-Anne ;)

  SvarSlett
 5. Har du oppskrift på den kofta? Hadde vært moro å strikka den altså. Dessuten er det moro å følge med på bloggen din:)

  SvarSlett
 6. Nydelig kofte du har der:)
  Disse er jo bare så utrolig herlige:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 7. Jeg er blitt forelsket i denne strikkejakken <3 Så forelsket faktisk at jeg har tegnet diagram. Jeg vet ikke hvordan den ser ut nederst ved vrangbordene så der har jeg gjort det helt enkelt. Nå er det bare å finne en "vanlig" kofteoppskrift å telle litt og sette igang ;)
  Her er diagrammet hvis noen andre er interessert.

  Forøvrig synes jeg dette med jakt på gamle oppskrifter er et utrolig spennende tiltak. Jeg samler på gamle oppskrifter, så dett er helt i min smak. Jeg følger med videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne kofta er utrolig nydelig! Tenkte akkurat selv på å tegne diagram siden bildene var så tydelige. Så takk for at du delte diagram med oss, så sparte jeg det arbeidet :-)
   Så morsomt kofteprosjekt dette er - gøy å se at det finnes så mye mer enn marius i norsk strikketradisjon!

   Slett
 8. Hei! Så arti å se kofta mi! Var med mormor og ryddet på familiehytta vår da vi fant denne kofta som hun strikket til seg selv på 60-tallet og jeg var så heldig å få den av henne :) Den var noe slitt, men fikk "pusset" den opp litt i armene og knappene så nå er den nesten daglig i bruk. Kofta mi er i grå og hvit, men omvendt av den du har bilde av. Har du fått tak i oppskrift? Min mor samler på mye rart, så det kan hende hun har den om du fremdeles er interessert. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne mangler jeg oppskrift på. Så om den dukker opp hos deg, vil jeg veldig gjerne ha den til samlingen vår!

   Mail meg gjerne: lifehere@hotmail.com

   Slett
 9. Vi fant denne koften på loften da vi ryddet i dødsboet til min far. Den var for liten til meg så min smalere søster fikk overta den. Jeg har lett etter oppskriften til denne lenge.. Min far døde av kreft i 2007 og han nevnte denne kofta en av de siste dagene, det var da han fortalte meg at han fikk den strikket på 60 tallet i ett garn som het Heilo. Så når vi fant den ble den ekstra spesiell. Jeg kunne jo ha satt meg ned å telt på den vi har men det er siste utvei ;) Så hvis noen har/finner oppskriften så vil jeg gjerne ha den :D
  mvh Grete Måsøy
  mail: maasoy@online.no

  SvarSlett
 10. Nydelig kofte, denne kunne jeg gjerne tenke meg å strikke!
  Setter stor pris på om noen av dere har oppskriften og vil sende den til meg:)
  Mvh Ingvill
  ingvill.horvei@gmail.com

  SvarSlett
 11. Denne koften vil jeg gjerne strikke. Er det mulig å få tilsendt oppskrift? ellenbjornvald@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare denne oppskriften som jeg allerede har lagt ut her. Den blir desverre ikke særlig større enn denne. Trykk på bildet og få det så stort som mulig og kopier det over i den mappe på din pc.

   Lykke til da!

   Slett
 12. Tusen takk. :) Bilde av ferdig strikket kofte kommer på bloggen min:)

  SvarSlett
 13. Tusen takk, bilde av ferdig strikket kofte kommer på bloggen min:)

  SvarSlett