lørdag 8. desember 2012

*TELEMARKSKOFTE*

Om du vil låne dette bildet til din blogg for å spre budskapet - er du hjertens velkommen!
Jeg nevnte jo at jeg skulle få fin-fint besøk på fredag - og jeg kommer tilbake til det, men jeg må bare legge ut en liten kofte først. Eller - liten er den slettes ikke. Den er både romslig og god. Denne fikk jeg strikket til meg på slutten av 80-tallet. Da var ting ikke særlig kroppsnære. Jeg husker jeg var opptatt av at den skulle bli skikkelig stor. Og det ble den. Både lang på armene og bred over skuldrene, men den er jo så god. Dette er også en av de jakkene jeg mest bruker i heimen. 

Jeg vet ikke hva denne heter heller jeg - er det noen som vet?

Supertakk for alle tips jeg får inn til kofte-jakten vår. Jeg er snart i mål med mine strikkeplagg og skal legge ut navn og linker til oppskrifter der jeg kan.

_________________________________________________________________________________
*TELEMARKSKOFTA*
Oppskriften er fortsatt i salg.
HER
(Kofte nummer 18)
_________________________________________________________________________________

32 kommentarer:

 1. Hei!
  Kjempefin kofte! Måtte inn i boka "norsk strikk" og fant ut at dette er telemarkskofta:)

  ha en fin lørdag!
  Klem fra Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. TAKK! Det er bra vet du, TELEMARKSKOFTA - og så vet ikke jeg det. Ja, der ser du. Jeg har behov for en liten kofte-jakt-oppklaring gitt.

   Tusen takk.

   Juhuuu! Jeg har Telemarkskofte! ;O) hihi

   Slett
  2. Det var akkurat det jeg tenkte, at dette var midt i blinken;)

   Slett
 2. Nydelig kofte... kan dessverre ikke hjelpe deg med hva den heter.
  Ha en knall fin helg
  klem

  SvarSlett
 3. Denne er fin ja - skulle gjerne krøpet inn i ei stor og god kofte akkurat nå, kuldeperioden vi har her på nordvestlandet er litt dryg for oss som bor i gamle hus.... men vakkert er det, og ved har vi:) Tenk at du hadde Telemarkskofte allerede på 80 -tallet...da visste du lite om at du skulle havne på en Telemarksgård:))) Sånn kan det gå:) Ha en super dag:)

  SvarSlett
 4. Så gøy at du har den enda...
  Nydelige farger og fin jakke.
  jeg har ikke spart på mine strikke
  gensere fra 80 tallet.De hadde faktisk
  vært moderne nå,husker bare at de hadde
  forskjellige pastell striper hi hi:)

  Nyt lørdagen!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 5. Oi, dette var den fineste koften hittil. Veldig fint mønster. Slik kunne jeg tenkt meg og strikke også, men så var det mønsteret da.
  Hilsen Inger Karoline

  SvarSlett
 6. Artig å følge med kofteinnleggene dine :-) Ble inspirert til å lage mitt eget kofteinnlegg i dag jeg - ville vise hvor forskjellig den samme kofta er når den er strikka i forskjellige farger :-) Linka hit også :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 7. Hei!! Har helt lik kofte, som jeg strikket for 20 år siden!! Trodde den het Fana... Ikke Telemark.
  Men det kan jo være at hef tar feil....
  Ellers ha en fin fin lørdag!!

  Hilsen Tone

  SvarSlett
 8. Utrolig flott kofte:)
  Liker de litt store og gode:)
  Ha en herlig kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 9. Slik hadde jeg som liten :)
  Den var svart og hvit med de fineste tinnknappene på ♥

  SvarSlett
 10. Telemarkskofta ja. Har oppskrifta i "Peer Gynt Jubileumshefte 1998" - (nr 9806) frå Sandnes Uldvarefabrik. Akkurat i dag kjøpte eg Norsk strikk, og der står oppskrifta også. Heldige deg som har kofte frå fylket ditt. Takk for ein superfin blogg! Spennande tider på jobben også, dei tilsette dukkar stadig opp med strikkekofter som dei har leita fram att frå ei tid i dvale - det er så gøy!

  SvarSlett
 11. Kjempefin! Jeg fikk strikket meg en lignende en gang på 90-tallet. Romslig og god, den også. Tror sannelig jeg må innom mine foreldre en dag, og se om jeg finner den! :)
  Ønsker deg en fin 2. søndag i advent!

  SvarSlett
 12. Ja dette er helt sikkert en telemarkskofte. Strikket maken til den på 70-tallet og broderte både til armkanter og rundt hele veien foran. Du skjønner - jeg hadde en i kikkerten med en slik og da måtte jeg strikke meg maken. Var bare 16 år, men ganske så god med både strikkepinner og brodergarn. Flirer godt av dette nå. Jakka ble ikke engang ferdig før Per som han het ikke var så spennende lenger. Og da gikk piffen ut av meg og jakka ble liggende. Jeg var ikke interessert lenger. Min søster overtok en ferdig strikket jakke og et broderi som var nesten ferdig. Jeg fikk aldri brukt den. Ha en flott lørdagskveld! Hilsen Berit

  SvarSlett
 13. Den var flott! Likte veldig godt både mønsteret og fargekombinasjonen. Ja, det var veldig hvor store klærene skulle være i de dager, men akkurat denne jakken passer å være litt romslig,da. Supert med alle de fine koftene du viser her, virkelig inspirerende. Må nok ha noen gode ullkofter i Lunden også selv om vi har fått varmepumpe ;o)
  Ha en fin kveld!

  Mona

  SvarSlett
 14. Kjempefin jakke :) deilig med stort.

  En fin uke til deg

  Klem Monica

  SvarSlett
 15. I have not a clue what you're writing, but I love the sweater! Over 30 years ago I knitted a similar, whit embroideries at the front. have a nice week, groetjes, Gerda

  SvarSlett
 16. BLE LITT I TVIL OM DETTE VAR EN TELEMARKSJAKKE, DE ER JO SÅ TIL FORVEKSLING LIKE NOEN GANGER DISSE KOFTENE. MEN JEG SKAL SJEKKE DET FULLSTENDIG UT OG MANGE AV DERE SIER DET JO, SÅ JEG TROR NOK AT JEG HAR HATT EN JAKKE MED TELEMARKSMØNSTER UTEN Å HA VISST OM DET. HEHE. SÅ GØY! KANSKJE DETTE BLIR DEN NYE YNDLINGSJAKKEN NÅ DA?

  JEG SAMLER OPP ALLE OPPLYSNINGENE DERES, OG HAR DERE OPPSKRIFTER PÅ DENNE ELLER ANDRE JAKKER, BLIR JEG SUPERGLAD OM DERE SENDER MEG EN LINK ELLER OPPSKRIFT PÅ MAIL!

  MAIL: lifehere@hotmail.com

  SvarSlett
 17. merhaba, çok güzel görünüyosun. atkıya ve hırkaya bayıldım. henüz yeni olan bloğuma beklerim.

  SvarSlett
 18. Hej

  Det er vel nok en flot jakke! Jeg har fundet opskriften og vil strikke en magen til din. Er bundfarven hvid eller "natur" på din jakke? Jeg vil strikke den i Sandnes Smart superwash tænker jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!

   Så gøy at du vil strikke denne jakken. Bunnfargen på min jakke er "naturhvit".

   Slett
 19. Jag blir nostalgisk när jag ser den här koftan! Jag stickade precis en sådan i början på 80-talet. Den var också i samma färger. Tyvärr blev den kvar i huset vi flyttade ifrån några år senare. Kan tänka mig att sticka en till ! Garnet kanske jag köpte hos Kilafors i Sverige. Det är ett företag som har sålt garn länge. Vad garnet hette kommer jag inte ihåg men om jag letar lite i mina gamla mönsterpärmar kan det finnas en liten chans att jag hittar mönstret! Jag återkommer i så fall!
  Uppskattar verkligen ditt initiativ, jag älskar att läsa om bakgrund, historia och traditioner! Jättetrevlig blog också!

  SvarSlett
 20. Gammelt blogginnlegg, men håper du ser det likevel. Er det oppskrift på denne koften med i kofteboken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Denne oppskriften er fortsatt i salg (følg linken under bildet og tekst i innlegget), så den har vi ikke med i Kofteboken :O)

   Slett
  2. Takk for svar :)

   Slett
 21. Den var kjempefin! (: Spørs om ikke jeg skal prøve meg på en slik en når strikkeferdighetene kommer seg!

  SvarSlett
 22. Utrolig fin kofte! Hvilken gråfarge er det brukt på denne koften? Jeg har veldig(!) lyst å strikke den, men det blir min første kofte. Hvordan vil du vurdere vanskelighetsgraden?
  Hilsen Karoline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karoline!
   Jeg er enig med deg: Telemarkskoften er kjempe fin. Det er mamma og Bestemor som strikket denne til meg en gang på 80-tallet. Da ville jeg ha den stor og romslig, noe jeg er glad for den dag i dag. Ingenting er som å tulle seg inn i en stor og varm kofte! :O)

   Som du skjønner kan jeg derfor ikke si noe om hverken fargen eller vanskelighetsgraden. Siden det ikke er jeg som har laget den, men jeg mener at denne ikke er av de vanskeligste slaget. Mesteparten er jo lus på bolen. Jeg håper du prøver! Så er det bare å spørre noen kyndige strikkere underveis, om det skulle bli noen utfordringer. Masse lykke til! Håper du får laget deg en skikkelig go`kofte! :O)

   Slett
 23. Hei, ser dette er gammel tråd, men jeg har denne oppskriften. Begynte på den i 1997 og gjør den ferdig nå i 2016. Skal få scannet og sendt deg på mail. Dette var min første genser jeg begynte på og syntes ikke mønsteret har vært vanskelig. Derimot har det tatt meg 20 år å få ferdig! Problemene kom ved hals og utover.

  Den heter derimot "Ny Telemark" med garn fra Gjestal Vestlandsgarn 200, 227, og litt rust...husker ikke nr.

  Helene

  SvarSlett
 24. Er det forskjellige broderier til Telemarkskofta?

  SvarSlett