fredag 14. desember 2012

SPIKKE LITT

Og når vi først er inne på emnet øks. Her om dagen dro likegodt Thomas inn en hel vedstubbe i stuen. Han hadde et prosjekt på gang. Han hadde funnet frem et gammelt øksehode i garasjen han skulle fikse litt på. Etter en stund med mange kalde grader i garasjen kom han altså drassende med dette og satte seg foran peisen i stuen.

Vi jentene har jo både strikketøyet og heklenåla og allskens håndarbeid å drive med inne. Hver gang dette temaet har kommet opp blandt venner, så har vi ledd og sagt at mannen kan jo sitte og spikke litt foran gruva. Denne dagen gjorde altså Thomas alvor av det. Han skulle lage skaft av eiketre til det nypussede øksehodet og seansen foregikk altså inne i lyset og varmen fra peisen.

Her ser dere den nytapetserte stuen fra den andre kanten også.

Øksa ble fin den og det var veldig koselig dette selv om flisene spratt. Riktig som i gamle dager.

7 kommentarer:

 1. Jeg synes det så veldig koselig ut, jeg med fliser og alt :) Litt hyttekos i hjemmet er ikke å forakte. Og en veldig fin øks ble det jo også.

  SvarSlett
 2. Høres kjempe koselig ut og den ble jo så flott:)
  Nydelig stue du har:)
  Ha en herlig Adventshelg
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Skjønner Thomas godt, jeg. Mye koseligere (og varmere) å sitte inne i den nydelige stua deres med "håndarbeidet" sitt.

  SvarSlett
 4. Vekker gode barndomsminner! Det lukter godt med både treflis og ull i skinnet fra en peis, det kan jeg godt huske fra jeg som lita jente var sammen med besteforeldrene mine på kalde høstkvelder. Det ble både spunnet og skåret i tre:) Virkelig en sanselig tradisjon å ta vare på, Liv og Thomas-mannen!
  :)Beate

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette likte jeg , Beate: "virkelig en SANSELIG tradisjon å ta vare på". Det var så fint sagt! Det likte jeg veldig godt... hm! Kuuult. Gøy å oppdage nye vrier på hvordan man kan bruke ord.

   Slett
 5. Oh, what a beautiful blog and home you have got! My translator does a pretty crappy job at trying to understand Norwegian but at least I have your multilingual photos to enjoy :)

  Happy Christmas wishes from Finland,

  ~ Piia Anneli / annelivia

  SvarSlett
 6. I gamle dagar sat mennene og spikka rivetindar i stovene om vinteren, har eg fått fortalt.

  SvarSlett