onsdag 19. desember 2012

tips tips LAG JULETREPYNTEN SELV

Snart skal juletreet pyntes. Eller - først må jo treet i hus. I fjor hentet vi tre fra egent eiendom, i år tror jeg tidsnøden har tatt oss og vi må finne en annen løsning. Juletre skal det bli uansett. Og er vi heldige får vi oss en liten tur til gards før julaften også.

Hjemmelaget julepynt er koselig på treet og jeg pynter med blandt annet heklede snøkrystaller.

Keramikk-geiter er også koselig julepynt. Disse trykket jeg ut med pepperkakeform i leire. Veldig enkelt og det finnes jo mange pepperkakefigurer det kunne vært artig å lage slike av. Keramikk-geitene miner er nokså små (mindre en enn fyrstikkeske) og henger enkelt i et polkagris-snøre.

Tips-tips: Når du stikker hull i leiren (eller for den sakens skyld, i pepperkakedeig) er det lurt å bruke sugerør for å få riktig størrelse på hullet og den lille klumpen du ikke skal ha der forsvinner inn i røret ;O)

3 kommentarer:

 1. Hei, Super smart ide:-) God jul til deg og dine:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Superkoslig med egne produsert pynt!! Ble selv smittet av Tante Monica's blogg og har heklet mange snøstjerner de siste dagene.. Fine til pynting av pakker også. Ha en fin førjulsonsdag!! Takk for all inspirasjon!!

  Tone

  SvarSlett
 3. Hei, vil bare takke for kjempe fin og inspirerende blogg, jeg er stadig innom en tur å leser. Er selv utflyttet telemarking ( Bø) derfor er det ekstra kjekt å følge med på hvordan det går med restaureringsprosjektene både i Skien og i Kvitseid. Så en kommentar til kofte jakten, den hvite genseren med lus på bolen heter Ny Telemark. Jeg har en kopi av et gammelt mønster fra den gang mønsterene kostet 75 øre. Den kommer fra Sandnes uldvarefabrikk og strikket i Triplex og brodieerier på mansjett og front/krage. Den blå og hvite " yndlingsgenseren" ( tror du har mange :) ) heter Bøvertun og er også fra Sandnes og strikket i Peer Gynt. Jeg har mønster på den også. Jeg kan sende deg kopier om du vil. Ønsker deg en god jul og et innholdsrikt Godt nyttår, som vi kan nyte godt av videre her på bloggen din. Hilsen Hilde berge. Vlam.berge@tele2.no

  SvarSlett