tirsdag 15. januar 2013

MØBLER

 Når vi først er inne på kontoret har jeg lyst å vise dere hva slags møbler vi her. Her er det nemlig ikke mye nytt. Dere har jo vært her inne før, men det hender jo det skjer litt forandringer og det er lenge siden jeg har vist noe fra dette rommet. 

Gjestesengen er en gammel treseng som stod på vognskjulet hos Bestmor og Bestefar. Jeg husker den hadde halm-madrass og vi lekte i den. Den gang var den fin og ådret. På 90-tallet tok jeg den ut og lutet den... blæh! Jaja, siden har den både vært brunbeiset og hvit. Nå får den bare være som den er. Kommoden har jeg fått fra min fars side. Den er hjemmesnekret og helt originalt ådret. Det er gøy! Den enkle hyllen er en morsom hjørnehylle. Har sett slike i gamle spiskammers. "Elg i solnedgang" topper det hele. Jeg digger det bildet!

Nok et lutet møbel. Det var riktignok slik da jeg kjøpte det på et loppis for kr 100,- Har aldri giddet å male det. Jeg syns det er litt koselig også. Det trehvite mener jeg, når det først er sånn. Papirstativet fant jeg i en bruktbutikk og jeg holdt hardt på det helt til jeg kom til kassen kan jeg love. Det hvite skapet på veggen over kommoden er Thomas og mitt sitt "date-prosjekt". Det var slik vi begynte å henge sammen; vi snekret skap. Kan du tenke deg? Hihi. Vi er jo skjønne også da. Men det var riktig så koselig det og det ble mange skap også. Vi ville jo være mye sammen :O) Alle skapene er solgt utenom dette ene. Det får vi ha som et minne.

Som dere ser, er møblene bokstavelig talt en "fant fra hver bygd". Det er slik jeg liker det. Litt arvet og litt kjøpt. Alle møblene har liksom "sjel" og har levet et liv, derfor gjør jeg nå sjelden noe med dem. De får være som de er og forhåpentligvis harmonerer de på en merkelig og sjarmerende måte.

16 kommentarer:

 1. Utrolig koselig kontor du har:)
  Vakker oppredd seng, med en lunhet over:)
  Kommoden er kjempe fin som den er:)
  Ha en herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner at du holdt godt på det papirstativet. Det var det første jeg tenkte da jeg så det: sånn skal jeg lete etter! Ha ha. Eller kanskje jeg må prøve å lage. :)

  SvarSlett
 3. Så kjekt å få komme inn på kontoret ditt, har visst ikke fulgt godt nok med i timene, for jeg har ikke sett dette før.
  Er så glad for å se at det er flere enn meg som liker å ta vare på gamle møbler som de er! :-)
  At ikke alt "må" males hvitt...
  Ønsker deg fine januardager!! :-)

  SvarSlett
 4. Litt sånn er det her også, man kan liksom fortelle en liten historie om hvert et lite møbel eller gjenstand;) hvis noen besøkende her setter meg i gang kan jeg bli vanskelig å stoppe, " og så denne kommunen stod i kjelleren, jeg bar den opp helt alene, fikk brått for meg å male den "osv osv :) haha
  Ha en fin dag;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja! Vi får passe oss for å gå i den fella. Ikke alle som er like interessert... hihii

   Slett
 5. Der ser rigtig dejligt ud, der kunne jeg godt føle mig hjemme :0) var papirstativet meget dyrt? Det er SÅ fedt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var ikke dyr i det hele tatt. Jeg tror jeg var heldig. Kanskje en eller to hundrelapper. Jeg husker ikke... det er lenge siden. ;O)

   Slett
 6. Koslig på kontoret ditt! Mykje sjel og sjarme her:) Sånt papirstativ kunna eg og tenkt meg til min sommarbutikk! Men oddsa for å finne eit er vel ganske små tenkjer eg...... Ha ein nydelig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Si ikke det, si ikke det ;O) Følg med, så kanskje det dukker opp en etterhvert. Jeg har kommet over flere jeg....

   Slett
 7. Jag tycker väldigt mycket om din säng och ylletäcket är så fint. Ja tyvärr blev en hel del möbler avlutade och många genuina gamla möbler blev trärena. Hoppas att vi lärde oss lite av det. Jag gillar det ljus à och blonda men känner ibland lite att jag får andan i halsen när jag ser vad som målas vitt idag. Det kanske är dags att ta tag i de möbler som lutades av och vara aktsam om de som fortfarande har kvar sin slitna charm.

  SvarSlett
 8. En veldig hyggelig og "ekte" stemning i bildene dine. Likte potten under sengen, prikken over i`en :-). Jeg har satt et par gamle arbeissko under sengen og hengt en gammel hatt på tømmerveggen oppe på gården. Morsomt med detaljer :-)

  SvarSlett
 9. Hei!
  Kjempekoselig å se! Jeg storkoste meg med å se inspirerende bilder og høre fortellingen om de forskjellige møblene. Veldig koselig med disse skapprosjektene da. :-)

  Takk for det du deler. Jeg liker sååå godt det jeg ser og leser. Det er en kosestund å være inne på bloggen din.

  Klem fra Trine

  SvarSlett
 10. Så koselig :) sånn liten hylle har jeg funnet flere av rundt omkring her :) veldig koselige kommoden du har. :)

  SvarSlett
 11. Du gjorde et kupp med det stativert... Jeg søkte på nett nå, og et nytt et med nesten samme utseende koster 2190 kr. Og det var ikke på langt nær så fint :)

  SvarSlett
 12. Jeg synes det er så fint at ikke alt er hvitmala og lyst. Får mer og mer sansen for mørke innslag, litt trehvitt (ikke for mye da..)og brunt. Blir så harmonisk av det. :)Lett blanding er best! Og du får det til kjempefint!

  SvarSlett
 13. Ååh, for et koselig innlegg. Spennende å lese historien bak de nydelige møblene dine :))
  Snart flytter jeg forresten inn til dere her på blogspot - gleder meg:)

  SvarSlett