tirsdag 22. januar 2013

TING TIL GLEDE

 At man kan finne glede i ting er faktisk en sannhet. Jeg er nemlig veldig glad for disse fjølene. Ikke så glad at jeg absolutt måtte ha reddet dem ut fra en brann, men i alle fall nok til å sette pris på dem både stående her og når de er i bruk.

Og jeg bruker dem mye. Både de i tre og de i porselen. Jeg syns også det er en så herlig kombinasjon. Slitt treverk inntil det hvite og rene porselenet. Jeg serverer like godt en kake på fjølene som jeg gjør på et fat forresten. Kjekt også vet du. Kan både skjære opp kaken og servere den på samme fjøl.

 Jeg har så klart noen favoritter i denne sjarmerende samlingen av nye og gamle fjøler. Faktisk ikke bare jeg, men også Thomas. For her står det minst to arvede brødfjøler. Håndlaget og signert av familiemedlemmer. Og det er ekstra koselig, selv om det bare er snakk om noe så hverdagslig som en trefjøl.

Disse tingene her er altså til glede for meg i hverdagen. Fordi de er nyttige, men like så fullt fordi jeg syns de er så skjønne der de står på kjøkkenbenken.

Pst! Forresten: Ser du det skjønne (om mulig malplasserte) trefatet på stett der oppe på hylla? Det er jeg også så glad i. Har du lagt merke til hvor vakkert trehvitt er inntil lyse pastellfarger?  Dessuten er det tradisjonellt med et dreiet fat. Og slike ting gleder meg!

8 kommentarer:

 1. Hallo,
  das sind ja tolle Brotschneidebretter!
  Der Kontrast zwischen warmen Holz und weiß-Super!
  Liebe Grüße,
  Frida

  SvarSlett
 2. Ja slike fjøler er både fine å se på og kjekke i det daglige! Er så koselig på kjøkkenet ditt;)

  Ha en fin fin dag ;)

  SvarSlett
 3. God morgen Liv!
  Så mange fine skjærefjøler du har! Tre = best, og ikke minst hvis de er hjemmelaget! Det minner meg om en fjøl som sønnen min laget på sløyden i 10-11 års alderen, og som han graverte MAT OG DRIKKE på! dEN har stått framme på kjøkkenbenken min ever since!

  Jeg er også veldig sjarmert av den gamle brødboksen sin, som er veldig like den min mormor hadde!

  Ønsker deg en flott vinterdag, Liv!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Så fine og så flott du har det :)
  Min favoritt fjøl påhytten satte min kjære inn i oppvaskmasinen på full varme etter at den var veldig grisete etter nyttårsmiddagen, den kom ut i flere deler......så nå må jeg ha en ny.
  Den er fin, så den gleder jeg meg til og ta i bruk!

  Ha en fin dag!

  Klem :)

  SvarSlett
 5. Skjønner godt at du blir glad over slike gamle og fine ting! Det brettet med utskjæringer var jo spesielt fint da:-) Ønsker deg en god dag videre!

  SvarSlett
 6. Trefjøler er såå fine til hvitt<3 Ha en herlig dag!

  SvarSlett
 7. Sjarmerende ting gjør en dag god! Ha en fin vinteruke!

  SvarSlett