onsdag 6. februar 2013

ANIS-TIPS

Når jeg drar rundt på mine små og store reportasje-reiser, snapper jeg opp mange gode tips. Både hva interiør, atmosfære og oppskrifter angår. Om dagen jobber jeg med en kjøkkenreportasje og nå har jeg fått idèen til en litt annerledes bolle-ingrediens. I alle fall for meg var det nytt. Kanskje for deg også??

Vedkommende hadde nemlig puttet anisfrø i bolledeigen. Og som hun sa: "det smaker litt som godteri". Og det gjør det vet du. For jeg har testet. Måtte hjem å lage boller jeg da. Hihi. Man må bare passe seg for å ikke ha for mye i, da overtar de liksom. Men litt anisfrø ble nam-nam!

12 kommentarer:

 1. Takk for tips, det må jeg absolutt teste ut! Lurer på om de smaker like godt som fastelavnsboller også :)

  Fin onsdag til deg!

  SvarSlett
 2. Min mor lager alltid aniskringler til jul. Det er vanlig bolledeig formet som kringler. Gammel tradisjon på Sunnmøre og veldig godt - men lages bare til jul.

  SvarSlett
 3. Hei Liv!
  Jeg så reportasjen om deg og Koftejakten i Lev Landlig :)
  Og måtte inn her og titte!!
  Nyydelig blogg du har :)
  Vakre bilder og fine tekster :)
  Boller med Anis frø, både så og hørtes nydelig ut!
  HA en nydelig onsdag :)
  Klem Wenche

  SvarSlett
 4. Heime i Trøndelag vokste jeg opp med slike boller til fastelavn, vi kalte dem lauper, og penslet dem m sirupsvann i stedet for egg etter steking. Kjempegode m smør og brynost på! :-)

  SvarSlett
 5. Olá, aqui no Brasil se chama erva doce é muito usado na combinação com massas a base de fubá que é uma farinha de milho bem fininha, aqui fazemos bolo de fubá com erva doce e o pão que é chamado de broa de milho. Adoro seu blog e o visito todos os dias.
  Beijo e abraços.
  Tatiana :)

  SvarSlett
 6. Nydelig blogg du har! Er ofte innom deg. Boller med anis kalles for lauper i Trøndelag. De serveres til kaffe med smør og brun eller hvit ost. Er enig med deg, det bør ikke være for mye anis...

  May Eli

  SvarSlett
 7. Det skal prøves;) Passe jo godt å prøve dette nå med både morsdag og fastelaven rundt hjørnet!

  SvarSlett
 8. Prøv anis i vafler også; skikkelig godt!!

  SvarSlett
 9. Mmmm...smakslaukane vart med ein gong! Kor mykje anis? Eg pleier bruke kardemomme og kanel i kveitebollane mine ;) supert godt det også! Ha ei fin veke vidare! Mvh ANE

  SvarSlett
  Svar
  1. "Litt anis" eller i alle fall "ikke mye". Hehe. Ikke lett å forklare. Jeg bare slumpet! Lykke til. Det smaker godt!

   Slett