onsdag 27. februar 2013

*HJEMMETS KOFTE*

 Koftejakten går sin seiersgang her på Livs Lyst. Fortsatt får jeg så mange mailer med tips at jeg ikke en gang rekker å svare på dem. Så tusen takk til alle som har sendt inn. Virkelig tusen takk. Det er jo faktisk helt overveldende! Og det forteller jo også at disse strikkede kvalitetsplaggene fortsatt er høyst aktuelle for mange av oss. Veldig moro.

Slik ligger det an nå og slik tenker jeg fremover:

Jeg må sjekke med diverse garnfabrikanter om oppskriftene fortsatt er i salg før jeg eventuelt kan legge dem ut her på Livs Lyst. Og da tar jo dette nødvendigvis lang tid for det strømmer jo hele tiden på med nye kofter. Det er jo uendelig mange der ute! Så jeg har kommet til at jeg nå fremover legger ut bilder av kofter og bilde av oppskriften. Jeg kan altså ikke legge ut selve oppskriften på andre enn de jeg er helt sikre på er gått ut av produksjon. Så får vi la oss inspirere så lenge og så skal jeg jobbe med saken så fort jeg kan ;O)

Jeg ble veeeeeldig glad da jeg mottok en mail med dette bildet her om dagen. Oh yes, det er oppskrfiten til den grå genseren jeg har på meg med den røde stripen. Da er den også funnet. Så gøy!
_________________________________________________________________________________
*Hjemmets kofte*
Oppskrift: 
_______________________________________________________________________________

8 kommentarer:

 1. For et arbeid du legger ned i koftejakten! Så flott for oss andre. Burde bli bok til slutt, denne kofteskatten!
  Den siste du viser bilde av, med garnvalg Triplex - tenke seg til - det beste garnet jeg noen sinne har strikket av. Jeg strikket en genser av Triplex i 1979. Den har vært i jevn bruk hele tiden, og er akkurat like fin. Ikke klør den heller.
  Tror Triplex var en kamgarn-kvalitet. Det var tre tykkelser av denne kvaliteten: Hjertekrepp, Perlekrepp og Triplex. DET garnet skulle jeg gjerne fått kjøpt! - Liv

  SvarSlett
 2. De tre overnevnte garntypene ble produsert av Sandnes Kamgarn. Denne fabrikken eksisterer ikke lenger. Men garnet var helt nydelig spunnet. Jeg husker å ha strikken små barneplagg i perlekrepp til eldste datter som nå er 30.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sandnes Kamgarn har skiftet navn til Sandnes Garn.

   Slett
 3. Hei! Lenge siden jeg leste bloggen din og elsker det! Takk! Dine strikker er veldig flott! Som et kunstverk! Være fornøyd! Med kjærlighet fra Russland, Svetlana.

  SvarSlett
 4. Åååååå, nå ble jeg utrolig glad :) Jeg har forelsket meg totalt i din grå genser med rød stripe på. Planla å gjøre et forsøk på å tegne mønster til denne selv, men nå ble det mye enklere. Har funnet den perfekte gråfarven også. Tusen, tusen takk, Liv.

  SvarSlett
 5. Den genseren er jo bare såå fin! Moro å følge med i koftejakten ;) Jeg blir i alle fall superinspirert!

  SvarSlett
 6. Veldig morsomt å følge koftejakten! Jeg har spurt etter oppskrift på Seljordskofta i garnbutikk og på Husfliden i Hamar. Ingen av dem hadde oppskrift. Jeg har også mailet med Sandnesgarn som hadde oppskriften. Men de mistet den i en stor brann for mange år siden. Tenkte jeg kunne nevne det, så slapp du evt å sjekke selv! :-)

  Mvh Kristine, Hamar

  SvarSlett
 7. Har du strikket den grå genseren selv? Syns den ser mye finere ut i halsen og rundt armene og lurer i så fall på hva du har gjort annerledes :)

  SvarSlett