lørdag 16. februar 2013

INGEN STORVASKER

Jeg skulle ønske jeg kunne skryte på meg at jeg var en "storvasker". At det beste jeg visste var å kjenne grønnsåpe-duften etter en skikkelig vaskesjau i huset. Klart jeg liker duften av grønnsåpe, men skikkelige vaskjesjauer ... det skjer desverre litt for sjelden her i huset.  Jeg må faktisk belønne meg selv litt underveis for å få det gjort. Det som ofte skjer, er nemlig at jeg helst vil ommøblere for å se forskjell. Da kan jeg sette meg ned på slutten av en slik økt og nyte duften av grønnsåpe og se meg litt lykkelig rundt på den gode forandringen. Problemet er bare at slikt tar tid... Vanlig vasking er nemlig så kjedelig. Men jeg har i alle fall funnet ut en ting, og det er dette "belønningsystemet" jeg snakker om da. Jeg vasker en liten krok av for eksempel stuen, så pynter jeg og gjør den helt ferdig. Tar meg tid til å finne noen nye elementer og tenner gjerne noen lys. Så kan dette ferdige hjørnet motivere meg til å gjøre jobben ferdig i resten av rommet. Slik holder jeg på. Bit for bit. Og det blir koseligere og koseligere og dufter bedre og bedre. Kanskje tar det litt ekstra tid? Det får heller være. Hvis jeg ikke har tid til å gjøre det på denne måten, får jeg heller ansette vaskehjelp ;O)

Tips: Vaskebøtte i metall hjelper også på. Jeg hadde ikke hatt samme opplevelsen med en rød plastikkbøtte. hihih. Unnskyld til alle som plutselig kom på at de har det! Bøtter i metall fås kjøpt både her og der (feks HER) og de er ekstra koselige de med trehåndtak. Gammeldags vaskebøtte altså ;O)

9 kommentarer:

 1. Hei!
  Herlig vaskerituale. Kan kjenne meg litt igjen i det der :)Så mange fine krukker du har.
  Koselig å hilse på deg på jobben :)
  Ha en fin-fin vinterferie.
  Klem,Anette

  SvarSlett
 2. Vasking er kjedelige greier ja!! Men akk så nødvendig....
  Eg brukar å lage meg ein tidsfrist: f.eks at klokka 12 skal eg vere ferdig med stovevasken og då skal eg ha ein kopp kaffi og litt sjokolade:))
  Funker det også;)
  Fine bilde hos deg som vanlig!
  God helg:))
  Helsing Alva.

  SvarSlett
 3. Tror vi er mange som heller ønsker å pynte enn å vaske - og like mange systemer for å få det nødvendigste gjort er nok klekket ut rundt omkring:) Trivelig utstyr er en fin ting for å komme igang, og følelsen av at ting er gjort er jo en fantastisk belønning i seg sjøl da.... Det beste er at det ofte er noe dynamisk i det å bli ferdig med ting - da fødes nye idèer og prosjekt... Nyt lørdagen uansett grønnsåpenivå..;) Klem

  SvarSlett
 4. Jeg er nok mer pragmatisk. Her er det kun mikrofiberkluter, veldig lite vaskemidler og plastbøtter. Den rene lukten kommer av at støvet er fjernet fra alle/de fleste overflatene.

  SvarSlett
 5. Høre veldig kjent ut:)
  Sinkbøtter er det er i huset også,men de brukes ute med planter i på sommeren.

  Go helg !
  Tina;)

  SvarSlett
 6. Jeg investerte i vaskeutstyr fra Enjo, og etter det gikk vaskingen både lettere og ble mer morsom. Men siknkbøtta var utrolig fin ;)

  SvarSlett
 7. Akkurat som jeg skulle gjort det selv ;-) Spesielt når jeg pynter til jul gjør jeg ferdig krok etter krok, tar veldig lang tid da, men klarer ikke å gjøre det på annen måte. Lager dekorasjoner og stryker duker etter hvert. Helt umulig for meg å stryke alle dukene og legge dem klar, og å lage alle dekorasjonene ferdig og sette dem utover når rommet er ferdig vasket. Mye koseligere å vaske når det er litt pyntet og lysene er tent i en krok ja.

  God helg :-)

  SvarSlett
 8. Hei :-)
  Så herlig innlegg!
  Jeg kjenner meg godt igjen i metoden din ;-)
  Koselig å følge bloggen din :-)
  Ha en fin søndag og en herlig vinterferie uke!
  Klem Wenche

  SvarSlett